Cukanje lagune

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Edoedo

Cukanje lagune

Odgovor Napisal/-a Edoedo »

Na laguni 2.0 IDE se je odpravila prejšnja napaka, s tem da se je zamenjal računalnik vozila. Strošek 312€.

Danes zjutraj ko je bilo 5 stopinj grem iz šihta in ko prižgem auto, malo več časa rabi da upali, ko pa je prižgal se je auto tresel, vendar v ritmu (recimo na vsake 0,5 sec) obrati so padli na 900rpm kar nikakor nebi smeli saj je avto povsem neogret (zaug), v armaturi je začela UTRIPATI lučka za sistem za preprečevanje onesnaževanje okolja. Slika
Med vožnjo je avto cukal ponovno na vsake 0,5 sec, oz. se je tako tresel zaradi cukanja kot če bi imel vse štri gume bulaste, feltne pokrivljene da nvm kaj,motor pa je imeu tudi čuden zvok. Nekako kot da bi avto delal po treh cilindrih. Po približno 2 kilometrih se je avto malce segreu lučka je nehala utripati in se ugasnila, avto je nedal cukati in vleče normalno :shock: :shock:

Need help... Mislim da je nekaj na temu da ga zajebava zaug in zato tako cuka.. zakaj se je pa prižgala lučka pa nvm. Morda senzor za temperaturo motorja?

LP
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: Cukanje lagune

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Pravilno sklepate..................na hladnem motorju nagaja kakšen senzor ali slab stik v konektorjih, sedaj kateri?? Ja to pa tester pove ali pa vsaj nakaže pot do okvare.
Vozilo priklopite na tester ( seveda mora biti vozilo hladno ), tester postavite v funkcijo spemljanje in snemanje parametrov............ter na vožnjo z vozilom. Po opravljeni vožnji v miru pregledate posnetek in napaka se hitro vidi.

lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Edoedo

danes nova ugotovitev: tudi ko se je avto segreu je auto močno cukov in se tresel v prostem teku, nakar je kolega stresla elektrika ko se je dotaknil 3 kabla za svečke. Pri kablu 1,2,4 ga ni streslo. Nato sem odklopil ta kabel in prižgal auto in je motor laufu približno enako kot prej. Nekaj je torej na kablu?

Nato sem ga izklopil in ga priklopil nazaj (malo močneje) zalaufu auto in avto dela povsem normalno, lučka ugasnila itd. Ko sem pogledal kabel je biu povsem vredu. Prejšnji lastnik pravi da so kabli bili menjani na 189000 avto ima sedaj 191000.
Uporabniški avatar
Edoedo

Odloču sm se da bom začel pri svečkah .. torej jih zamenjal.

Pa me zanima katere priporočate za ta tip motorja NGK _ _ _ _ _

LP
Odgovori