Pozdravljeni,
sem nov na forumu z enim samim vprašanjem. Pred dnevi mi je "razneslo" že drugi motor (1,5dci l.05) pri Scenicu, pri slabih 100000 prevoženih km. Prvega so zamenjali v garancijskem roku. Odločil sem se, da bom vgradil obnovljeni motor. Zanima me, ali ima kdo izkušnje s tem, dobil sem mehanika v Leskovcu, morda ga poznate Jože Drnovšek.
Hvala za vse odgovore!!!!
Obnova motorja 1,5dci scenic
Re: Obnova motorja 1,5dci scenic
Glede mehanika ti bodo verjetno znali ostali kaj povedat...
Brez zamere, vzami to kot dobro nameren nasvet, ampak mislim, do boš moral spremeniti ali vozniške navade ali interval servisiranja. Ker je ogromno povedanega okrog 1.5dCi, ampak vseeno mislim, da je 100k malo zgodaj, sploh pa drugi motor. Sicer ne vem, kaj je bil razlog okvare (ojnični, pumpa, turbina....).
Bodi pozoren na to, da servisiraš max na 15k km in staviš noter predpisano olje (čuvanje - mazanje turbine in ojničnih), ogrej avto preden gre nad 2k obratov in ohladi turbino po daljši vožnji (čuvanje turbine). Veliko se govori tudi o Petrolu - presuha nafta zaradi veliko biodizla, kar ne ustreza pumpam pri 1.5dCi (pumpe in šobe).
Pa brez zamere, ampak začni iskat razloge, da se ne bo ponovilo še tretjič!
Brez zamere, vzami to kot dobro nameren nasvet, ampak mislim, do boš moral spremeniti ali vozniške navade ali interval servisiranja. Ker je ogromno povedanega okrog 1.5dCi, ampak vseeno mislim, da je 100k malo zgodaj, sploh pa drugi motor. Sicer ne vem, kaj je bil razlog okvare (ojnični, pumpa, turbina....).
Bodi pozoren na to, da servisiraš max na 15k km in staviš noter predpisano olje (čuvanje - mazanje turbine in ojničnih), ogrej avto preden gre nad 2k obratov in ohladi turbino po daljši vožnji (čuvanje turbine). Veliko se govori tudi o Petrolu - presuha nafta zaradi veliko biodizla, kar ne ustreza pumpam pri 1.5dCi (pumpe in šobe).
Pa brez zamere, ampak začni iskat razloge, da se ne bo ponovilo še tretjič!
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
- gagi'd hype
- Kraj: od sevnice do Ljubljane
Re: Obnova motorja 1,5dci scenic
Če imaš v mislih mehanika v Leskovcu pri Krškem, pol ti bo že zrihtral. Kakor vem se glih nekdo iz tega konca ukvarja z vsemi dizli od Renaulta... Obnavlja zaribane in tako naprej...