Megane II 1.5, dCi (2004)

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
iRenault
Kraj: Ljubljana

Megane II 1.5, dCi (2004)

Odgovor Napisal/-a iRenault »

No, sm končno tut sam zbrau par slik na kup in se odloču da še svoj mlinček tuki predstavim.

Ime mi je Žiga, trenutno stanujem v okolici LJ., sam sm po duši lublančan in tut večino časa preživim v mestu. Nisem bil glih ljubitel renojev, ampak od kar mam v lasti tega Megana, sem pa čist zalublen. Vozne lastnosti so odlične, udobje/varnost (6x AirBag,...) - sicer je moj res bolj bogi z dodatno opremo, ampak to pomeni da mene čaka več dela :) Trenutno je avto full stock (edino sprednji odbijač je nov; ker je bil original počen, pa smo dobili tega za male pare pa se je zamenjalo - zato tudi luknje za meglenke v sprednjem odbijaču).
Sem drugi lastnik tele črne krave - imam pa ga približno leto in pol; avto pa je že od nakupa (leta 2004 - AH Malgaj :roll: ) v družini.
Morm potrkat na les, ker do sedaj (prevoženih 126k km) v 8ih letih z njim ni bilo kakšnih večjih problemov.

Kot omenjeno je avto letnik 2004, z dizelskim 1.5 dCi motorjem (60kW / 80 HP). Za prvi avto je super, zelo (ZELO) varčen - v enem letu sem z njim naredil cca. 22k km in moja denarnica mi je hvaležna.
Sicer avto ni poskočen, ampak zaradi družine tudi (trenutno) ne potrebujem dirkalnika ;)

Par slik avta:

(1)
Slika

(2)
Slika

(3)
Slika

(4)
Slika

Načrtov za avto je kr velik, tko da upam da se bodo en za drugim počasi začeli uresničevati (največji problem pa bodo finance) - ker časa in volje je zaenkrat dovolj :)

V bližnji prihodnosti imam v načrtu:
- nadgradit obstoječi audio sistem v avtu (sprednji/zadnji/nizkotonec/radio)
- celotno notranjost v LED
- temnit stekla, ter ogledala + B stebriček v carbon folijo
- plastične dele odbijačev v barvo avta

V daljši prihodnosti pa:
- električni pomik vseh 4ih stekel (trenutno le sprednja dva)
- električna ogledala (trenutno ročna)
- dokupit parkirno kamerco (ko bodo stekla enkrat zatemnjena)
- dokupit govoreči alarm (v stilu tazga kt si je drhouse omislu za svojega)
- ALU platišča (zimska: OZ Superturismo 15col; letna: Renault NervaSport 17col) + varnostni vijaki ( :roll: )
- H&R vzmeti
- Kayaba amortizerji (se še nism odloču; kakšne info so dobrodošle :D)
- meglenke

Prvi dodatek je že na avtomobilu - zgleda pa veliko boljše kot original:

(original)
Slika

(brez)
Slika

(klubska nalepka - trenutno/začasno majhna - ko se temnijo šipe, najverjetneje pride velika)
Slika

Slika

V DOLGI prihodnosti:
Avto nameravam nadgradit v RS različico (225 ph. 1) (ciljam da bo vsaj pol lep kot npr. od uporabnika LudaAjkula - k je glih črn ne...)
- zunanjost (sprednji/zadnji RS odbijač + zadnji izpušni lonec)
- notranjost (le če jo bom lahko dobil po dobri ceni; sprednja sedeža, zadnja klop, sredinska konzola - naslon za roko ter pa volan; pa tudi če dobim nove obloge za vrata)

Vem da bi si za ta denar najverjetneje lahko privoščil čisto pravega RSa (kar je tudi moja želja...) ampak je to moj prvi avto (kar je nekaj posebnega), pa tudi zaradi družine načrtujem nakup večjega avtomobila (mogoče pa Megane karavan GT RS :twisted: ; ali pa kakšna Laguna), tako da mi bo ta avto najverjetneje ostal kot drugi družinski avto, katerega imam v načrtu še dolga leta predelovati po lastnih željah; ker motor je v dobrem stanju; trkam na les ;) ). (pa še varčen je!)

Ker se avto bliža velikemu servisu, je trenutno fuul čričkov in veliko manjših napak/zvokov ki me zelo motijo (edina večja napaka je da mi klima ne dela :( ), tko da komej čakam da avto dam na servis pa da se vse zrihta. :D

Ostalo pa ko se bo avto rihtal pridejo tudi slike, raznorazno ostalo gradivo :)

Komentarji in kritike (+/-) dobrodošle :D

Lp, Žiga
Zadnjič spremenil iRenault, dne 22 Apr 2012, 23:27, skupaj popravljeno 2 krat.
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Uporabniški avatar
vran22
Kraj: Prebold

Re: Megane II 1.5, dCi (2004)

Odgovor Napisal/-a vran22 »

lep auto ja :D .. vidim da si ti tudi potrgal tiste nalepke od renault asistence pa elf :)

za celotno notranjost v LED boš porabil cca. 40€ ( 12x W5W, 2xC5W ) če imaš toliko žarnic kot js :) pol pa še za tablice 2xC5W, pa pozicija 2xW5W .. pa znese natanko 50€ :D

.. ajaa še neki.. ka spredi misliš dat 13ke al 16ke zvočnikee?
R. Megane II ph1 1.9dci Privilige Lux :)
Uporabniški avatar
iRenault

Notr jih mam manj (saj zaradi opreme, katera je zelo osnovna) - vsaj na strehi jih imam samo 3 (spredaj dve, zadaj eno; vem pa da bi jih lahko imel veliko več). Jih bom kr pr Superstreli naroču.
Drgač za pozicijo bom dau ene navadne bele žarnce not, ker mi led ni niti ušeč, niti nočem met problemov na tehničnem :/

Drgač bom pa za enkrat dau 13ke, ker je tok načrtov, da se mi trenutno še ne gre na novo delat paleto v vratih - mogoče pa enkrat v prihodnosti res zamenjal za večje :)
Uporabniški avatar
vran22

ahaa pol pa boš kr fajn cenej skozi pršu ane :) js sm prvo počasi strop pa v vratih menju.. Pol pa še drugič predal, prtlažnik, tablice :) Js mam za pozicijo žarnice za pozicijo k bel svetjo. Špar varjanta tist :D Res da je toplo bela barva.

Js bi si neki tazga sam dau nardit za 16ke. Sam ka pa vem :) se še odločam ka naj nardim :P
Slika
Uporabniški avatar
iRenault

Zame bo trenutna razlika dovolj, zato k sm se zdj okol vozu z samo sprednjim 13 original sistemom... Tko da že nou radio pa novi zvočniki spredi bo velka razlika - pol pa še zadnja vrata pa woofer v prtlažnik bo pa že vrh glave. Če se pa kdaj naveličam pa se mogoče tut v kej tazga spustim ;)

Drgač pa, kokr ti ga sede - mene od preveč glasnosti že glava boli, ene pač ne :D
Uporabniški avatar
vran22

hjaa tut men ni do neki predelav zaenkrat.. Sam ko ne vem kere 13ke uzet za spredi, da bi to res fajn špilal.. Ojačevalc bi zihr mogu bit obvezno zraun? Js zaenkrat študiram brez wooferja.. zadaj sam ovalne pa spredi 13ke.. Pa Alpine avtoradio.. Vendar je do zdej vedn neki prišlo vmes :D
Uporabniški avatar
iRenault

Jst bom tele zvočnike vzel:
http://www.orangeaudio.si/avto-zvocniki ... -gtx-5-2c/" onclick="window.open(this.href);return false;

Sicer so telele tut dobri:
http://www.orangeaudio.si/avto-zvocniki ... dse-562-1/" onclick="window.open(this.href);return false;

Radio bom pa tale vzel:
http://www.orangeaudio.si/avtoradio/alp ... cde-133bt/" onclick="window.open(this.href);return false;

Če te zanima, kontaktiraj uporabnika zig@ (ali pa Ziga00) pa se lahko z njima vse zmeniš - pa še kkšn popust ti bo mogoče dau :)
Uporabniški avatar
vran22

hjaa sj z ozvočenjem bomo še vidl kk pa kaj ^^ Drgač pa ja bo treba menjat,ker zdle ko že prideš mal bol naglas se pozna da je u kurcu ^^.. ka vrata boš dau izolirat kej ? al že maš ? :D
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Luškan je, le feltne manjkajo!

Poraba pa verjetno okoli 5? Čuvaj ga še naprej ;)
Uporabniški avatar
iRenault

vran22 napisal/-a:hjaa sj z ozvočenjem bomo še vidl kk pa kaj ^^ Drgač pa ja bo treba menjat,ker zdle ko že prideš mal bol naglas se pozna da je u kurcu ^^.. ka vrata boš dau izolirat kej ? al že maš ? :D
Nimam še izoliran, ampak bom - tut če bo šlo vse bolj počasi (zarad financ) hočem da vsaj tisto kar bom dau v avto da je kvalitetno - ne pa neki skup zmetan k to ni nč ;)
drhouse napisal/-a: Luškan je, le feltne manjkajo!

Poraba pa verjetno okoli 5? Čuvaj ga še naprej
Hvala!
Ja, feltne,... sm ful razmišlou kaj bi dau, tko da sm se odloču za OZ (zimske) pa NervaSport (letne) - jih glih zdej en tle na forumu prodaja, pa upam da bo plača hitr da mi jih kdo prej ne vzame :D
Hja, poraba trenutno povprečna 5.0 :D
Mi je fajn k relacija je zmer pod 4l/100km - sam se mestna vožnja pol pozna. Če ga pa mejčkn stisnem pa takoj 13-15l/100km 8)
Uporabniški avatar
iRenault

Tist predtazadnji link so una k jih tle en na forumu prodaja - za te sm se zagrel; ker so ravna, nič popraskana, pa črna :D

Hvala za predloge; sam trenutno gum še ne rabim (mam še ene dobre 15col doma - tko da bo letos za poleti zimske OZ gor), nasledni let pa ziher nove nove 17 :D

Hvala za predloge!
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Prosim ;)
Uporabniški avatar
vran22

.. pa ja, bolš neki počas pa kvalitetno zrihtat ja..
Uporabniški avatar
Truckdriver \8/
Kraj: Grosuplje

Odgovor Napisal/-a Truckdriver \8/ »

Lep meganček :) želim ti veliko uspehov pri predelavanju konjička :D
Prijaznost, strpnost in brzina na cesti moja so vrlina :)
Odgovori