Ime mi je Žiga, trenutno stanujem v okolici LJ., sam sm po duši lublančan in tut večino časa preživim v mestu. Nisem bil glih ljubitel renojev, ampak od kar mam v lasti tega Megana, sem pa čist zalublen. Vozne lastnosti so odlične, udobje/varnost (6x AirBag,...) - sicer je moj res bolj bogi z dodatno opremo, ampak to pomeni da mene čaka več dela
Sem drugi lastnik tele črne krave - imam pa ga približno leto in pol; avto pa je že od nakupa (leta 2004 - AH Malgaj
Morm potrkat na les, ker do sedaj (prevoženih 126k km) v 8ih letih z njim ni bilo kakšnih večjih problemov.
Kot omenjeno je avto letnik 2004, z dizelskim 1.5 dCi motorjem (60kW / 80 HP). Za prvi avto je super, zelo (ZELO) varčen - v enem letu sem z njim naredil cca. 22k km in moja denarnica mi je hvaležna.
Sicer avto ni poskočen, ampak zaradi družine tudi (trenutno) ne potrebujem dirkalnika
Par slik avta:
(1)

(2)

(3)

(4)

Načrtov za avto je kr velik, tko da upam da se bodo en za drugim počasi začeli uresničevati (največji problem pa bodo finance) - ker časa in volje je zaenkrat dovolj
V bližnji prihodnosti imam v načrtu:
- nadgradit obstoječi audio sistem v avtu (sprednji/zadnji/nizkotonec/radio)
- celotno notranjost v LED
- temnit stekla, ter ogledala + B stebriček v carbon folijo
- plastične dele odbijačev v barvo avta
V daljši prihodnosti pa:
- električni pomik vseh 4ih stekel (trenutno le sprednja dva)
- električna ogledala (trenutno ročna)
- dokupit parkirno kamerco (ko bodo stekla enkrat zatemnjena)
- dokupit govoreči alarm (v stilu tazga kt si je drhouse omislu za svojega)
- ALU platišča (zimska: OZ Superturismo 15col; letna: Renault NervaSport 17col) + varnostni vijaki (
- H&R vzmeti
- Kayaba amortizerji (se še nism odloču; kakšne info so dobrodošle
- meglenke
Prvi dodatek je že na avtomobilu - zgleda pa veliko boljše kot original:
(original)

(brez)

(klubska nalepka - trenutno/začasno majhna - ko se temnijo šipe, najverjetneje pride velika)

V DOLGI prihodnosti:
Avto nameravam nadgradit v RS različico (225 ph. 1) (ciljam da bo vsaj pol lep kot npr. od uporabnika LudaAjkula - k je glih črn ne...)
- zunanjost (sprednji/zadnji RS odbijač + zadnji izpušni lonec)
- notranjost (le če jo bom lahko dobil po dobri ceni; sprednja sedeža, zadnja klop, sredinska konzola - naslon za roko ter pa volan; pa tudi če dobim nove obloge za vrata)
Vem da bi si za ta denar najverjetneje lahko privoščil čisto pravega RSa (kar je tudi moja želja...) ampak je to moj prvi avto (kar je nekaj posebnega), pa tudi zaradi družine načrtujem nakup večjega avtomobila (mogoče pa Megane karavan GT RS
Ker se avto bliža velikemu servisu, je trenutno fuul čričkov in veliko manjših napak/zvokov ki me zelo motijo (edina večja napaka je da mi klima ne dela
Ostalo pa ko se bo avto rihtal pridejo tudi slike, raznorazno ostalo gradivo
Komentarji in kritike (+/-) dobrodošle
Lp, Žiga