Avtomatski menjalnik Espace

Vse ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
rogi2

Re: Avtomatski menjalnik Espace

Odgovor Napisal/-a rogi2 »

Uradni Servisi menjalnikov ne popravljajo (ker jih ne znajo) ampak menjajo.Rihtajo privat mojstri.Pomembno je menjat olje in filtre.
Sicer konkretno omenjenga modela ne poznam,pri mojem je poraba napram klasiki večja za liter in pol.
Imam pa 2,5l motor in 300k km.Dela BP.
Uporabniški avatar
Borut Povše
Kraj: Kamnik

Re: Avtomatski menjalnik Espace

Odgovor Napisal/-a Borut Povše »

Poraba je okoli 0,5l večja. Tistega ki sem ga sam vozil za kratek čas, 150KM, je deloval dobro. Je 6 stopenjski, tiptrinic, ki ti omogoča da tudi sam malo po svoje pretikaš če želiš. V samem menjalniku je okoli 8l olja, komponente oz. menjalnik pa je tudi nekaj vodno hlajen. Po podatkih proizvajalca ob normalni vožnji naj ne bi bilo potrebno menjavanje olja, sam sem to preveril pri Renault servisu Car iz Mengša, kar so mi tudi potrdili. Olje seveda menjajo če so kakšne druge okvare in morajo menjalnik odpret. Meli so pa primer, ko so preventivno menjali olje, kasneje pa so se začele težave. Menjava sama naj bi potekala točno po programu, ki ga diktira sam tester, ki je ves čas priklopljen. Lahko pa da , kot je rogi2 napisal Uradni Servisi menjalnikov ne popravljajo (ker jih ne znajo) in so kej zafrknik. Mamreč 8l olja, vodno hlajenje...vsak pa ima svoje mnenje. Nekaj o tem je tudi napisano na forumu, poglej pod rubriko Espace. LP Borut
ESPACE 4 2.0 dci INITIALE Proactive
Odgovori