Clio 1.5 dci Vztrajnik, Sklopka...
Clio 1.5 dci Vztrajnik, Sklopka...
Lep pozdrav. Lastim Renault clio 1.5 dci 82KM. Ko vžgem in ugasnem vozilo se zasliši vztrajnik. Sedaj pa me zanima ali imajo te clioti dvomasni vztrajnik ker sem bral v temi ko se govori v dodajanju olja med nafto, da potem nastane težava v ojničnih ležajih? Menjal bi vztrajnik, sklopko in potisni ležaj zanima me pa tudi od katerega vozila vse pašejo te komponente? Ter če se splača kupiti rabljene komponente od vozila z malo kilometri?
ze vnaprej hvala za odgovore.
(post sem premaknil z teme "Olja dvotaktol v dizel-izkušnje..")
ze vnaprej hvala za odgovore.
(post sem premaknil z teme "Olja dvotaktol v dizel-izkušnje..")
Re: Clio 1.5 dci Vztrajnik, Sklopka...
Res nebi nihče komentiral?
Tip motorja pa je K9KB7
Tip motorja pa je K9KB7
K9KB7 ni veljavna oznaka motorja (http://en.wikipedia.org/wiki/Renault_K- ... sel_engine). Tvoj motor je K9K702 ali K9K710.
Če poveš še ostale podatke iz ploščice na stebričku vrat, ti lahko povem kataloško številko vztrajnika oz. garniture.
Sicer pa ima večina dci-jev (npr. tudi Megane II 60kw dci K9K722) dvomasni vztrajnik.
lp,
Luka
Če poveš še ostale podatke iz ploščice na stebričku vrat, ti lahko povem kataloško številko vztrajnika oz. garniture.
Sicer pa ima večina dci-jev (npr. tudi Megane II 60kw dci K9K722) dvomasni vztrajnik.
lp,
Luka
Slabi podatki, ne poveš ne tip clio II ali Clio III in ne letnika, tudi tip ali VIN številka se ne ujemajo z vsem znanim.
Poišči nalepko pri sovoznikovih vratih in povej podatek TIP VOZILA
za lažjo predstavo

za lažjo predstavo

CB08 je tip vozila prebrano z te nalepke....
Sedaj pa me nekaj zanima. Verjetno bom od tega cliota vzel vztrajnik+sklopko+pot. ležaj. Ali bo pasalo?
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 11&t=36816" onclick="window.open(this.href);return false;
Sedaj pa me nekaj zanima. Verjetno bom od tega cliota vzel vztrajnik+sklopko+pot. ležaj. Ali bo pasalo?
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 11&t=36816" onclick="window.open(this.href);return false;
A lahko pove nekdo prosim?
nov Valeo komplet sklopke te pride 170 eur brez vztrajnika
Vrjamem ja. Ampak mene zanima nekaj drugega (1 post visje sem napisal)
Za tip CB08 je navadni vztrajnik in cenena sklopka. Zmagal.
A mi sam zaupaš kakšno povezavo ima dvotaktol z ojničnimi ležaji? 
@joztom: potem vretno od tega ko sem dal link nebo pasalo? more bit tocno ista oznaka? v mojem primeru CB08??
@primoz: kdaj sem pa to rekel? vztrajnik jo ima..
@primoz: kdaj sem pa to rekel? vztrajnik jo ima..
Ojnične ležaje stolče opletajoč dvomasni vztrajnik, ki gre h koncu. Nov je zelo dober in verjetno blaži diesel tek motorja, žal pa ga niso naredili za stalno, ampak drži največ 120-140kkm. V fazi obrabe fedrov in pridobivanja prekomernega lufta, to povzroča protiudarce na gred, kjer so ojnični ležaji najšibkejši. To vodi v totalno okvaro motorja. Na voljo ti je ogled in test moje predelave na klasiko na Espace IV.
hvala za obrazlozitev. A potem ima tip CB08 ziher enomasni vztrajnik? ali pri okvarjenem enomasnem vztrajniku tudi lahko pride do hude okvare motorja?joztom napisal/-a:Ojnične ležaje stolče opletajoč dvomasni vztrajnik, ki gre h koncu. Nov je zelo dober in verjetno blaži diesel tek motorja, žal pa ga niso naredili za stalno, ampak drži največ 120-140kkm. V fazi obrabe fedrov in pridobivanja prekomernega lufta, to povzroča protiudarce na gred, kjer so ojnični ležaji najšibkejši. To vodi v totalno okvaro motorja. Na voljo ti je ogled in test moje predelave na klasiko na Espace IV.
@drcar93 "Sedaj pa me zanima ali imajo te clioti dvomasni vztrajnik ker sem bral v temi ko se govori v dodajanju olja med nafto, da potem nastane težava v ojničnih ležajih?"
Prebral se je tko kot da bi z dodajanjem dvotaktola pol nastal problemi na ležajih... Sm zgleda narobe zastopu... Brez zamere

Prebral se je tko kot da bi z dodajanjem dvotaktola pol nastal problemi na ležajih... Sm zgleda narobe zastopu... Brez zamere