vžigalne tuljave in svečke

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
bomber111

vžigalne tuljave in svečke

Odgovor Napisal/-a bomber111 »

a mogoče ve kdo kako se testirajo vžigalne tuljave, če delajo tako kot morajo? imam k4j motor. vsaka svečka ima svojo tuljavo. avto včasih trokira pri speljevanju, pa zadnje čase težko vžiga. 3000 km nazaj sem dal not nove svečke, ampak možno da tudi te kaj jezijo. katere so boljše svečke nkg ali original equem ali nekaj takega?
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: vžigalne tuljave in svečke

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Lahko je tudi kaj drugega................ priklop na tester ne bi bil slab izbor

lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

bomber111 napisal/-a:a mogoče ve kdo kako se testirajo vžigalne tuljave, če delajo tako kot morajo? imam k4j motor. vsaka svečka ima svojo tuljavo. avto včasih trokira pri speljevanju, pa zadnje čase težko vžiga. 3000 km nazaj sem dal not nove svečke, ampak možno da tudi te kaj jezijo. katere so boljše svečke nkg ali original equem ali nekaj takega?
Meni so z testerjem skalibrirali loputo in pobrisali "napake". Pa je isto težko vžigal. Sveče in tuljave pa OK. Sedaj je to v redu.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
bomber111

Če prej ne ugotovim vzroka bom v petek tudi sam peljal na servis pa da vidimo kaj bo.
bomber111

sem menjal tuljavo na drugi svečki in je bilo takoj bolje. po recino 500 km pa se je ponovil enak problem. a je možno da je šla sedaj še kakšna druga tuljava? tako kmalu, malo verjetno ali pač.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Ja večkrat se zgodi da gresta dve. Možno da bo treba zamenjat vse 4 čez čas.
bomber111

baje je možno da na začetku ne crkne čisto. da samo občasno zaj......a. mene jezi samo včasih pri vžiganju in speljevanju. ko vžigaš vergla in vergla in pol čez 10-15 sekund komaj vžge in pol moraš še malo gas nabit da pride k sebi. občutek je tak kot da pumpa za bencin ne bi porinila bencina. a ker je avto na tudi plins in se tam zgodi enako ko je topel nima pumpa za bencin nič s tem. sem sedaj zamenjal vse štiri tuljave pa je boljše. a tudi prejšnjič je blo boljše ko sem zamenjal samo eno. pol pa se je ponovilo.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Ja, sej ponavadi se tako začne. Malo zafrkava preden crkne. Eni kolegici je avto kr začel delat po treh cilindrih, pol je pa spet normalno. Pol se je dala nova tuljava not pa ni blo problemov.
Odgovori