Sklopka za 2.0 dci

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Marsovcek

Sklopka za 2.0 dci

Odgovor Napisal/-a Marsovcek »

Sklopka na Laguni se je začela poslavljati in pripravljam teren (in denarnico) za menjavo. Najraje bi zmontiral sistem s klasičnim vztrajnikom, a ustreznega kompleta nisem zasledil nikjer.
Kdo ve, ali obstaja kit za pretvorbo dmf --> klasika za ta motor, oziroma komponente katerega proizvajalca je sicer priporočljivo vgraditi?
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Re: Sklopka za 2.0 dci

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Kontaktiraj uporabnika "joztom" - ti bo okrog tega vse razložil ;)
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Brez tipa avta in motorja kar težko kaj definitivno povem. Poskusi si ogledati kit Valeo 835054, ki naj bi bil za ta namen, cena kompleta (vztrajnik, košara, lamela in potisni ležaj ter vijaki) je cca 700€
http://www.youtube.com/watch?v=v9gUrU9Ucx8" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

Marsovcek napisal/-a:Sklopka na Laguni se je začela poslavljati in pripravljam teren (in denarnico) za menjavo. Najraje bi zmontiral sistem s klasičnim vztrajnikom, a ustreznega kompleta nisem zasledil nikjer.
Kdo ve, ali obstaja kit za pretvorbo dmf --> klasika za ta motor, oziroma komponente katerega proizvajalca je sicer priporočljivo vgraditi?
mogoce ti to kaj pomaga
http://renault-klub.si/forum/viewtopic.php?f=11&t=36698" onclick="window.open(this.href);return false;
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
Marsovcek

Eh, to je za bencinarje, jaz rabim za traktor :)
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

Marsovcek napisal/-a:Eh, to je za bencinarje, jaz rabim za traktor :)
pol pa pardon,sem samo videl sklopka in kopiral link
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
Marsovcek

Da zaključim temo: Valeo kit 835054 je ustrezen za ta avto; dobil sem ga za 720 EUR + 140 EUR za potisni ležaj. Material je že vgrajen; kake bistvene razlike pri vožnji ne opažam.
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Pri vožnji ni nekih razlik, razlike so pri "stanju", ko ti avto laufa mrzel pod standtgasom al pa če speljuješ pri zelo nizkih obratih - recimo v tretji boš sigurno opazu razliko, če že v prvi ne.
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
joztom

Kot že stokrat povedano, razlike med klasičnim in dvomasnim sranjem ni nobene, ne v prvi in ne v tretji in v nobeni. Na voljo imate mojega za probo. Klasika teče stabilno od novega do zadnjega, kar pa za dvomasnega ne velja in gre lahko že po 20kkm v nulo, ob tem da je dvakrat dražji sistem in zbije ojnične ležaje. Ne pustite se nategovat tistemu demo videu od LUKa. Tudi na klasiki fedri optimalno kompenzirajo razlike hitrosti glavne in menjalniške gredi. Čestitam za korajžo in tehnično razgledanost.
Uporabniški avatar
WarpedOne

Joztom, kater proizvajalec bo vgrajeval dražji kos, ki po tvoje ne pomeni nobene razlike v takšnem ali drugačnem udobji ali performansah? Le zato, da bo proizvodnja jurja dražja kot konkurenca, ki tega nebi vgrajevala?

Does not compute. Če ti ne občutiš al pa nočeš priznat razlike, še ne pomeni da je ni.
Klasika seveda deluje a ima svoje omejitve.

@marsovcek
Kolk prevoženih/starost? Kolk različnih voznikov in vožnje z drsečo sklopko? Kolk kW mašina?
Kej šlepanja zadev, hribovske vožnje, prevažanja težje prtljage? Me zanima zarad statistike :)
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
Marsovcek

WarpedOne napisal/-a: Kolk prevoženih/starost? Kolk različnih voznikov in vožnje z drsečo sklopko? Kolk kW mašina?
Kej šlepanja zadev, hribovske vožnje, prevažanja težje prtljage? Me zanima zarad statistike :)
180 kkm/6 let; avto je iz uvoza in smo drugi slovenski lastnik; vožnja večinoma relacijska, a zaradi e-ročne pri vsakem speljevanju zdrsne; 110 kW; našteti ekscesi sedaj ne, za prejšnje lastnike pa ne vem.

Glede na obrabo lamele bi le-ta še zdržala malo časa, ampak vztrajnik je imel pa občutno preveč zračnosti.
Uporabniški avatar
WarpedOne

Aha, hvala.

Omenil si iRočno... si prepričan oz. če kdo drug ve - a je ta reč čist "reakcijska" na speljevanje al ma tut kej informacijskega inputa kdaj naj popusti - i.e. da avto razume da speljuješ in sam popušča 'ročno'?

Na moji se je enkrat zgodilo, ko sm se zjutraj usedu v avto je nekaj počilo v zadnjem kolesu, na displeyu sm dobil obvestilo da ročna ni spustila in da naj dam v prvo in speljem.
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

WarpedOne napisal/-a:Aha, hvala.

Omenil si iRočno... si prepričan oz. če kdo drug ve - a je ta reč čist "reakcijska" na speljevanje al ma tut kej informacijskega inputa kdaj naj popusti - i.e. da avto razume da speljuješ in sam popušča 'ročno'?

Na moji se je enkrat zgodilo, ko sm se zjutraj usedu v avto je nekaj počilo v zadnjem kolesu, na displeyu sm dobil obvestilo da ročna ni spustila in da naj dam v prvo in speljem.
Bolj kot ne reagira na dodajanje plina in popuščanje sklopke v prestavi (če imaš v prostem teku ni efekta). Sedaj; če spelješ normalno, sklopka ne trpi, ročna popusti dvolj "gladko", da ni drsenja. Če pa si genij... eh, potem je pa itak vseeno...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

robertp napisal/-a:
WarpedOne napisal/-a:Aha, hvala.

Bolj kot ne reagira na dodajanje plina in popuščanje sklopke v prestavi (če imaš v prostem teku ni efekta). Sedaj; če spelješ normalno, sklopka ne trpi, ročna popusti dvolj "gladko", da ni drsenja. Če pa si genij... eh, potem je pa itak vseeno...
Se strinjam z robertp: tudi pri meni ročna čisto nežno popusti in ni nobenega trpljenja in drsenja sklopke, kar se mi zdi normalno delovanje.
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Uporabniški avatar
joztom

Kdor ni razdiral sklopke na dvomasnem vztrajniku, naj se vzdrži komentarjev o potrebnosti te veleumne rešitve. Zakaj neki toliko firm ponuja nadomestno klasiko. Pri obravnavani Valeo nadomestnem kompletu zelo sramežljivo priznajo, da je rezultat stabilen in vreden truda. Pri svojem pa nisem vgrajeval nadomestnega sklopa, ampak klasični vztrajnik od F4R motorja in menjalnika PK6 013. So pa pizde na servisu in ti ne povedo, da paše.
Odgovori