Počena sprednja šipa!

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Dardaj
Kraj: Slovenija

Počena sprednja šipa!

Odgovor Napisal/-a Dardaj »

Pozdravljeni!

Prejšni teden v četrtek smo se odpravili na smučanje na Slovaško v Nizke in Visoke Tatre. O smučanju ne bom izgubljal besed, nad vsemi pričakovanji (na kratko - nivo je enak francoskim smučiščem po našem okusu).
Med potjo tja mi je priletel mali kamenček izpod koles Kangoo ja pred mano v sprednjo šipo. Pošteno je počilo, vendar se razen male luknjice ni poznalo nič. Dva dni kasneje, ko je avto stal na soncu na parkirušču pod smučiščem, se je pojavila poka. Ki se je med vožnjo proti apatmaju in kasneje domov tiho širila. Ker "bistroumno" :D nimam kasko na šipe, sem malo vrtel telefonske številke. Pri original Renault servisu bi me menjava stekla prišla cca. 700 €. Pri Pri Carglass so naračunali z vsemi popusti 506 €. Pri Novomat -u so mi ponudili 460 €. Najbolj so se me "usmilili" pri rogelj - romat, kjer so mi naračunali 400 € za steklo in menjavo. Sprednja šipa je odlična, pogled čez njo je boljši kot čez originalno.

Tako, da kapo dol prijaznemu direktorju in njegovi tajnici :)
Kaj imata skupnega Grand Espace Automatic in Rolls Royce Phantom - they are both spacious, luxurious and easy to drive :)
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Re: Počena sprednja šipa!

Odgovor Napisal/-a robertp »

Dardaj napisal/-a:Pozdravljeni!

Prejšni teden v četrtek smo se odpravili na smučanje na Slovaško v Nizke in Visoke Tatre. O smučanju ne bom izgubljal besed, nad vsemi pričakovanji (na kratko - nivo je enak francoskim smučiščem po našem okusu).
Med potjo tja mi je priletel mali kamenček izpod koles Kangoo ja pred mano v sprednjo šipo. Pošteno je počilo, vendar se razen male luknjice ni poznalo nič. Dva dni kasneje, ko je avto stal na soncu na parkirušču pod smučiščem, se je pojavila poka. Ki se je med vožnjo proti apatmaju in kasneje domov tiho širila. Ker "bistroumno" :D nimam kasko na šipe, sem malo vrtel telefonske številke. Pri original Renault servisu bi me menjava stekla prišla cca. 700 €. Pri Pri Carglass so naračunali z vsemi popusti 506 €. Pri Novomat -u so mi ponudili 460 €. Najbolj so se me "usmilili" pri rogelj - romat, kjer so mi naračunali 400 € za steklo in menjavo. Sprednja šipa je odlična, pogled čez njo je boljši kot čez originalno.

Tako, da kapo dol prijaznemu direktorju in njegovi tajnici :)
Ja, čez čistočo ga pa ni... Sicer se je tudi ČEZ originalno šipo videlo enako, vprašanje kako se bo videlo SKOZI to šipo, ko bo umazana znotraj. Pa kako se vidi skoznjo na robovih, kjer je ukrivljena (koliko popači sliko). Iz izkušenj ti povem, da poceni šipe trpijo za tem sindromom...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
iRenault
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a iRenault »

Če izvzamemo original Renault, kjer so cene zasoljene(?) se mi 106€ razlike med najdražjim in najcenejšim ne zdi taka razlika da bi lahko bila kvaliteta stekla tok slabša.
Pa sigurno se da dobit še cenej? Kjer pa sigurno šparajo tudi na kvaliteti.

Kakšne info kako se bo šipa odrezala so dobrodošle, ker se mi vseeno zdi 400€ velik, 700€ pa too-much.
In če kvaliteta ne bo (toliko) slabša, bi se tut jst odloču za 400€.
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

iRenault napisal/-a:Če izvzamemo original Renault, kjer so cene zasoljene(?) se mi 106€ razlike med najdražjim in najcenejšim ne zdi taka razlika da bi lahko bila kvaliteta stekla tok slabša.
Pa sigurno se da dobit še cenej? Kjer pa sigurno šparajo tudi na kvaliteti.

Kakšne info kako se bo šipa odrezala so dobrodošle, ker se mi vseeno zdi 400€ velik, 700€ pa too-much.
In če kvaliteta ne bo (toliko) slabša, bi se tut jst odloču za 400€.
Najdražja je "brendana" šipa z logotipom izdelovalca vozila. Mora ustrezati vsem kriterijem od a-ž. Cena storitve je tudi "poštena" (pač normirano pa še po MRju gre zraven ves dodaten materijal kot so tesnila, podložke, letvice,..) Skratka, tu se menja vse kar je po MR.

Potem je šipa istega proizvajalca kot zgoraj, samo da ima odtisnjen samo ime (npr. Pilkington, SaintGobain, Securit...). Šipa MORA imeti iste lastnosti kot zgoraj, samo cenejša je (vsaj 20, tudi 30%). Tudi tako šipo lahko dobiš na servisu... Kot neoriginalno...

In potem so dejanski ponaredki za pol cene.

Storitve. Servis smo obdelali. Potem so razni Carglassi, kjer bi ti najprej šipo popravljali, šele nato menjali. Z Carglassom imam izkušnje, da naredijo lepo, so cenejši kot servis, če plača zavarovalnica potem zamenjajo vse potrebno, drugače je stvar dogovora...

Ostali; nimam izkušenj, slišal pa sem, da razne okrasne letvice in tenilne letvice namontirajo stare nazaj, ogledala lepijo neposredno na steklo... Da ni to tako kot mora biti, malo površno narejeno (vidi lepilo...). Ampak zgolj čula rekla.

Mora pa biti nekaj na tem, če so take razlike v ceni...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
iRenault
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a iRenault »

Res je.

Hvala za uporabne info :)

Nism vedu to glede oznak pa tega...
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Odgovori