menjava tesnil in čiščenje lopute za zrak
menjava tesnil in čiščenje lopute za zrak
moj megane ima skoraj 150.000 km in obrati v prostem teku nekoliko nagajajo. Sklenil sem da bi bil čas da menjam tesnila pri loputi za zrak, očistim loputo za zrak in hkrati še motorček prostega teka. smiselno se mi zdi opraviti vse naenkrat, če že razdiram.
a ima kdo kakšne slike kaj točno je potrebno pošraufat pri meganu 1.4 16v 70 kw letnik 2000. obstaja ena podobna tema a se ne vidi slik. se mi pa zdi da je nekoliko malo prostora tam zadaj pa bi prišel vsak nasvet.
hvala
a ima kdo kakšne slike kaj točno je potrebno pošraufat pri meganu 1.4 16v 70 kw letnik 2000. obstaja ena podobna tema a se ne vidi slik. se mi pa zdi da je nekoliko malo prostora tam zadaj pa bi prišel vsak nasvet.
hvala
Re: menjava tesnil in čiščenje lopute za zrak
Ja, zadaj je kar malo prostora. Za loputo moraš staknit filter in cevi da zraven prideš. Pol maš pa dva vijaka kontra torx nastavek rabiš da odmakneš airbox. Jaz ga nisem stran stikal, ga nekak nisem dobil stran. Imaš pa dva vijaka 10 ključ spodaj ki držita loputo. Tisto odviješ, loputo ven zamenjaš tesnilo, jo očistiš in kontra vrstni red nazaj.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
na servisu mi je nekaj bluzil da morajo motor odmikat da pridejo zraven ipd.
hvala bom poskusil čez vikend, da imam cel dan čas doktorirat zraven.
hvala bom poskusil čez vikend, da imam cel dan čas doktorirat zraven.
Lažje je sigurno, meni je ratalo tudi brez tega. Je pa najbolje z malimi gedoricami delat, ko enkrat prideš zraven samo držiš z roko.
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
danes sem menjal tesnilo dušilne lopute in očistil loputo. sicer ni bila umazana le nekoliko mastna od olja. zaenkrat sem menjal samo notranjo tesnilo, ker drugega niso imeli na zalogi, katero je bilo pa čisto trdo in sploščenočisto trdo. zunanje ni niti tako pomembno. je šlo bolj na tesno a motor je ostal pri miru. sem pa mislil da je motorček prostega teka tudi fuč pa sem dal novega not pa je bilo še slabše obrati so nihali med 2500 in 3500. sem poskusil večkrat prižgat in ugasnit pa isto. potem sem dal starega nazaj not in je bilo vredu. problem je da mi ga včasih zaduši pri speljevanju.
Motorček se mora nastavit. Nastaviš ga tako da imaš priklopljen kontakt, stakneš + klemo, počakaš ene 20 min in klemo nazaj. Kontakt je vedno prižgan, tudi ko natikaš klemo.
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
to misliš na akumulatorju klemo? jaz sem dal gor nazaj starega pa sedaj deluje. jaz sem delal po navodilih da kao prižgeš motor in počakaš par sekund in ugasneš in to parkrat ponoviš in bi se moral kao nastavit. pa se očitno po mojem načinu ni nastavil.
na kak način se da brez diagnostike ugotoviti če je zanič motorček prostega teka? ko sem ga spucal je bil batič preveč not in je imelo previsok prosti tek, potem sem batič potegnil ročno malo navzven in sedaj so obrati na 800 nekje. bom videl kako bo zjutraj ko bo mrzel motor.
na kak način se da brez diagnostike ugotoviti če je zanič motorček prostega teka? ko sem ga spucal je bil batič preveč not in je imelo previsok prosti tek, potem sem batič potegnil ročno malo navzven in sedaj so obrati na 800 nekje. bom videl kako bo zjutraj ko bo mrzel motor.
Ja, klemo od akumulatorja sem mislil.
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Ko grem iskat v trgovino z avtodeli kaj jim rečem kateri dve tesnili potrebujem za 1.4 16v??
Mislim da se reče zunanja in notranje tesnilo za loputo zraka. Če se prav spomnim je ena premera cca 6 cm druga večja pa cca 8-9 cm. Tesnilo je pa okroglo in debeline cca 3mm.
Je to to????
http://shrani.najdi.si/?3/yE/LYDJ7Hb/20130814192447.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
in pride tukaj????

http://shrani.najdi.si/?3/yE/LYDJ7Hb/20130814192447.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
in pride tukaj????

- lukeatluke
To je to. Zajla je vpeta na loputo zraka. Tako je ročica plus vse okrog nje v enem kosu rečeno loputa zraka.
Sporoči kako lepo bo šla lopute ven mimo požarne stene.
Sporoči kako lepo bo šla lopute ven mimo požarne stene.
Si to že delal. Dej mi mal napotkov kaj vse je treba odšraufat da dobim stare ven in nove notr
- lukeatluke
Nisem. Namen je bil očistit loputo, ampak sem med razstavljanjem z ogledalom pogledal in se je svetila, tako da več od tega nisem razstavil.
Lahko si pomagaš pa s temle linkom. Slike delajo, ampak je potrebno vsako posebaj odpreti.
Lahko si pomagaš pa s temle linkom. Slike delajo, ampak je potrebno vsako posebaj odpreti.
Evo sem se danes spravil menjat tesnila pa mi je ratalo odstranit samo zunanjo ker za odstranitev plastike ni dovolj placa in se nisem poglabljal naprej da bi prišel do vijakov čisto spodaj. Zamenjal sem ta debelo tesnilo torej spredaj in upal da bo to dovolj in na srečo ko sem sestavil nazaj motor teče lepo pri 900 brez nihanja