Alu platišča Laguna grandtour

Vse o videzu avtomobila
Odgovori
Uporabniški avatar
Roby

Alu platišča Laguna grandtour

Odgovor Napisal/-a Roby »

pozdravljeni.

Trenutno smo nabavili Renault laguno grandtour letnik 2006.Ker to vozili ima gor alu platišča 16.col original,me zanima če lahko dam gor 17.col platišča od lagune.Samo problem je v tem,da mi v homologaciji piše samo mera 205-55-16 in ne 17 col.Prosim za nasvet.Hvala
Uporabniški avatar
sinko

Re: Alu platišča Laguna grandtour

Odgovor Napisal/-a sinko »

ja kak pri bogu maš samo eno dimezijo vpisano? jaz če se ne motim mam celo 18" vpisane, nisem 100%, definitivno pa še mam 3 dimezije, 2 od tega sta 17", bom prav ju3 pogledal, aja pa nisem nič naknadno vpisoval
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
TuningBoy

Odgovor Napisal/-a TuningBoy »

jest mam tut samo eno vpisano, in tut je 205/55/16. Pač bo treba na homologacijo.
Renault Laguna 2 Grandtour (2007) ph2 2.0DCI 127kw - sold
Renault Clio II (2001) 1.4 16V Grand Confort - sold
Renault Megane 3 RS (2010) - sold
Renault Clio II (2002) 1.4 16V Privilege -Sold
Renault Megane IV Grandtour (2017) 1.5 DCI Bose - Daily
Uporabniški avatar
Roby

Ja Samo ena mera je.Mogoče zato ker je bil avto uvožen iz Italije.Je pa privileg plus.Pa tud v Novo mesto sem klical in so rekli,da je samo ta dimenzija lahko.Zanima me pa zato,da nebi kje kaj čohalo ko bi jih namontiral.Dobil sem palatišča 17.col z gumami od sorodnik.Oni so imeli na laguni limuzina letnik2004
TuningBoy

Odgovor Napisal/-a TuningBoy »

ne ni zato ker je bila uvožen,a ker moja je iz slovenije pa ima prav tako samo eno dimenzijo..Prav gotovo ne bo čohalo..ker avto ni nič drugačen kot 2004..le facelift je bil narejen po letu 2005 in notranjost je malo spremenjena kar se pa gum, kolotekov in podvozja tiče (ne bom trdil 100%) se pa ni spremenilo nič.

Sam nameravam dati 18" + avto znižati za 35mm in tudi upam da ne bo čohalo. če nebi nižal ne bi bil v skrbeh. Sedaj pa sem malo skeptičen, vendar bom videl kaj bo :D
Renault Laguna 2 Grandtour (2007) ph2 2.0DCI 127kw - sold
Renault Clio II (2001) 1.4 16V Grand Confort - sold
Renault Megane 3 RS (2010) - sold
Renault Clio II (2002) 1.4 16V Privilege -Sold
Renault Megane IV Grandtour (2017) 1.5 DCI Bose - Daily
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

225/45 R17 paše kot ata na mamo :wink:
Odstopanja med 205/55 R16 je le za 0,4%.
Če ni vpisane dimenzije, pa narediš homologacijo, kjer te oberejo za dobrih 30€ in imaš potem mir.
Slika
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

Stupo napisal/-a:225/45 R17 paše kot ata na mamo :wink:
Odstopanja med 205/55 R16 je le za 0,4%.
Če ni vpisane dimenzije, pa narediš homologacijo, kjer te oberejo za dobrih 30€ in imaš potem mir.
Naj ti nebo škoda teh nekaj €€ kot je napisal stupo, ker ko začne enkrat zavarovalnica v primeru nesreče (bognedaj) preverjati papirje se veselica kmalu konča...

Sem imel sam tudi samo eno dimenzijo vpisano, 205/55/r16.

lp
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

TuningBoy napisal/-a:ne ni zato ker je bila uvožen,a ker moja je iz slovenije pa ima prav tako samo eno dimenzijo..Prav gotovo ne bo čohalo..ker avto ni nič drugačen kot 2004..le facelift je bil narejen po letu 2005 in notranjost je malo spremenjena kar se pa gum, kolotekov in podvozja tiče (ne bom trdil 100%) se pa ni spremenilo nič.

Sam nameravam dati 18" + avto znižati za 35mm in tudi upam da ne bo čohalo. če nebi nižal ne bi bil v skrbeh. Sedaj pa sem malo skeptičen, vendar bom videl kaj bo :D

Sam v vednost (sicer vem, da nima veze s temo): ph.2 je imela tudi poštimano podvozje v primerjavi s ph.1. Pri ph.1 je na veliko kritik naletela hitra rit v določenih pogojih in dejansko preveč "francosko" podvozje. To so pri ph.2 uredili - jo naredili bolj dinamično, se pa hitra oz hitrejša rit vrne, če avto spustiš, kar sem ravno letos ugotavljal po snegu :? Nima pa to vlog pri feltnah, so pa menda kataloške določenih delov podvozja drugačne.

Mogoče so samo 16" vpisane zaradi stopnje opreme ali opcijsko manjših (16") platišč namesto 17" spet pri določenih opremah?

Drugače pa ne bodo originalne Renaultove 17" drsale na naobeni Laguni, pa naj bodo to Silverstone, Drenalic, Impulsion ali Louxor :wink:
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Še ena luštna slika:

Slika
Uporabniški avatar
Roby

Evo zmontirali smo 17.col model silverstone.Edino kar je mi ne zazna senzorje tako da mi napiše senzor difekt in ne pokaže nobene kole z koliko je tlaka v njih.Mislim da bom moral iti na servis.Imajo pa vsa kolesa senzorje not.
Uporabniški avatar
ponicon

Odgovor Napisal/-a ponicon »

Pozdravljeni!

Zasledil sem to temo in jo bom uporabil za nekaj svojih vprašanj. Tudi sam sem postal lastnik Lagune Grandtour Expression Comfort 1.9dci ph.2, letnik 2005. Ob nakupu vozila sem imel nameščena platišča Impulsion 17", nakar sem prav tako v homologacijskem kartončku opazil vpisane sledeče dimenzije gum in platišč.

205/55 R16 (91) H, 205/60 R16 (91) V
6.50 J 16 50, 7.00 J 17 50

Po vpisanih podatkih sodeč imam vpisana 16" in 17" platišča, gum pa ne. Pri pooblaščenem prodajalcu vozil Renault so mi mesec in pol urejali omenjeno situacijo, ki pa še vedno ni in najverjetneje tudi ne bo urejena. Zadeva z vpisom dimenzij gum je bila posredovana na Renault Slovenija in od tam (po besedah prodajalca) tudi v Francijo, kjer pa nočejo datu TÜV certifikata, da so ta platišča ustrezna za model Lagune (Expression Comfort), ki si jo lastim. Nato sem prodajalca vozil prisilil v menjavo platišč za 16" platišča Lazuli.

Omenjena 16" platišča bom opremil za zimo ampak za poleti pa želim imeti nazaj platišča Impulsion, saj temu tipu Lagune najbolj optično pristajajo.

Povejte mi, ali ima kdo podobno izkušnjo, ter ali je mogoče vpisati (homologirati) dimenzije gum za omenjena originalna platišča Renault, na katerem on avto-moto centrov, ki urejajo homologacijo dodatnih oz. izvenserijskih delov (AMZS,...)? Je obvezen ta TÜV certifikat platišč? Za ceno sem se pozanimal in znaša 31€.

Hvala za odgovore!

Lp, TK 8)
Uporabniški avatar
ponicon

Odgovor Napisal/-a ponicon »

Pozdravljeni!

Razočaran sem, da ni blo nobenega odgovora s strani Vas (dragi forumaši), sem pa zadevo uredil in naj vam opišem postopek.

Pooblaščeni prodajalec Renault vozil ni uspel urediti vpisa dimenzije gum v roku 1,5mesca, zato sem vajeti vzel v svoje roke. Poklical na službo za pomoč uporabnikom Renault Nissan Slovenija, kjer so mi posredovali ime in tel. št. gospoda, ki je vodja homologacij na revozu. Gospodu sem zadevo v 2min pojasnil, nakar mi je posredoval svoj mail, na katerega sem poslal:

-št. prometnega dovoljenja,
-št. homologacijskega kartončka,
-št. šasije in
-dimenzije gum, ki jih imam na platiščih.

V 2 dneh sem domov prejel potrdilo, da na mojem vozilu lahko imam omenjene pnevmatike, ter s tem potrdilom obiskal najbližji AMZS center, kjer so platišča in gume poslikali, zaračunali 31€ za vpis predelave in to je to.

Se pravi vsi ki imate podobne težave kot sem jih imel sam (original Renault platišča z gumami, katere nimate vpisane v prometno dovoljenje oz. homolo. kartonček), veste postopek. Sicer je gospod na začetku nekoliko pogodrnjal, ker uradno moj tip Lagune Grandtour nima 17 palčnih platišč.

Lp, TK 8)
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

Super da si zrihtal :) mogoče tle informacija tud meni prav pride :)
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Odgovori