Notranja osvetlitev in laguna II

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Robert

Notranja osvetlitev in laguna II

Odgovor Napisal/-a Robert »

Imam problem z notranjo osvetlitvijo v laguni II letnik 2001. Ko sopotnik zadnji zapre vrata se notranja osvetlitev (lucka spredaj in zadaj ter pri nogah) ne ugasne. Baje je zanic citalec kartic (servisni podatek). Ali je zadevo mozno popraviti tudi kako drugace? Citalec kartic stane 37.000,00 SIT.
g.kromfelna

Odgovor Napisal/-a g.kromfelna »

Imam enak problem na Laguni 2001. V kolikor zaprem vsa vrata preden vstavim kartico, lucke normalno ugasnejo, ko jo vstavim. Ce pa vstavim kartico in sele potem zaprem vrata, notranja osvetlitev sploh ne ugasne. Problem je tudi, ko so najprej lucke ugasnjene in avto laufa, potem pa nekdo naknadno vstopi v avto. Takrat se lucke prizgejo in kljub zaprtim vratom gorijo kar naprej. Je potrebno avto ugasnit, vzet kartico ven in jo ponovno vstavit, da notranja osvetlitev ugasne.

Kako je ta problem za resit? Na servisu mi vzamejo okrog 20eur samo da preverijo kje je napaka.
Uporabniški avatar
sLOVEnec
Kraj: Žalec

Odgovor Napisal/-a sLOVEnec »

Zna biti, da se je programu sfuzlalo. Cist mozno, da je potrebno na novo programje gor nalozit - podobno sem dozivel, ko mi je tezave povzrocal tempomat (ni hotel izpisovati na display).
danijels
Kraj: Radlje ob Dravi

Odgovor Napisal/-a danijels »

Vsekakor je citalec. Vzami citalec ven, ga spucaj, najbolpomembno je da scistis vezje s kakim acetonom ali alkoholom(cistim), pa bo delovalo. Ce pa ti slucajno ne bo pomagalo, pol pa ga je potrebno zamenjat.

Pri moji Laguni II je blo tak, spucal in ze deluje. Drugac pa citalec pride okrog 150eur.
Laguna Grandtour 1.9dci
g.kromfelna

Odgovor Napisal/-a g.kromfelna »

Kako pa dobim citalec ven?

Tezko verjetno, da bi bil citalec. Problem nastopi, ko je notranja osvetlitev ob vstavitvi kartice ze enkrat ugasnila, potem se pa naknadno odprejo in zaprejo vrata. V tem primeru pa lucke gorijo kar naprej in edini nacin za ugasnit jih, je, da se kartico povlece ven in ponovno vstavi.

Ce avto ni zagnan, se to vtikanje in iztikanje kartice ni taka tezava, nerodno je, ko avto laufa, notranja osvetlitev je lepo ugasnjena, potem pa nekdo iz avta izstopi, pac odpre vrata, in ko jih zapre, lucke ne ugasnejo. Takrat je pa potrebno avto ugasnit, kartico ven in not, da lucke ugasnejo in sele nato peljati naprej.
Uporabniški avatar
sLOVEnec
Kraj: Žalec

Odgovor Napisal/-a sLOVEnec »

Potegni ven pepelnik, nato lahko od spodaj zagrabis citalec in ga lepo ven potegnes.
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Re: Notranja osvetlitev in laguna II

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Ali se lahko čitalec enostavno lahko zamenja, a je potrebno kaj preprogramirati????, ker imam točno isti problem!!!, očistil sem ga že pa ne pomaga, na žalost.
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Odgovori