mene pa zanima kaj je narobe da mi zvocnik ne igra lepo.Imam radio 4X50W mosfet in danes sem kupil pioneerjuve zvocnike 330W in jih priklucil na ta radio.Kaj se je zgodilo...prav nic.Zvocniki so mi igrali slabse kot spredaj ki imam 70W.Ko se mdal mal bolj naglas mi je zacel zvocnih hrseti nobenega pravega glasu in nic.Kaj je to narobe premocan zvocnik samo zakaj?Saj mocnejsi je lahko.Naj mi kdo k ve kok je s tem razlozi.
narobe ni bilo nic priklucen.Samo najprej sm jih brez da sem jih dal v polico poskusil ko pa sem dal na leseno polico jih je pa delal kr solidn.Les dela prave cudeze.Zdaj me pa zanima ce se mi splaca en 70W rms amp kupit.Ali se mi bo precej poznalo ali bolj malo?Bo veliko bol lepsi in kokovosni glas z ampom pa ce bo velik bol basi sekal?
Kak naj vem ce imam obrnjen + in –Namrec problem je da imam iste barve kable.Pa ko dam na glas in vmes zamenjam konektorje se mi zdi da ni glih razlike:Kak naj vem kje je +???
ja kolk mocn ojacevalc pa je? rms kolk ma pri 4 ohmih pa maximuma...
Kak je plus tisti k ma srto nas so v sol ucili da vsak kabelj ki ima na sebi crno ali v nje je minus se pravi kabelj s crno crto je minus.Na zvocniku pa sta priklucka z malim zaticom in vellikim in veliki zatic je plus ali ni tako :?:Ce ni tako sem mel narobve zvezane zvocnike kar pa nevem ce kr kondra se mij e zdelo da membrano zabije...
js osebno vedno uporabljam kabel z oznako, pa nej bo bela, crna, al pa rdeca za + ! Mogoce ma pa en od kablov sam napis gor, al pa kej podobnega ! Se spomnejo vse sorte !