Pozdravljeni
kolega ima alfo gt 1.9 150km.
zadeva je ze bila chipana ampak zaradi napacne mape je bilo s chipanjem vec tezav kot koristi.pri visokih obratih namesto blokade je vgasnil motor,drsenje kuplonge,cukanje vozila ko je hladen.
polom v glavnem. po vseh mukah in sprasevanjih in pridobivanjih informacij prejsnega lastnika,sem ugotovil,da je to delal en doma ko misli da zna al pa zna samo ne alfi..
sedaj se je dalo nazaj orginal mapo in je vse ok
vprasanje pa je.
ker je razlika pri chipanem,kolega zanima kam naj da chipat,da se bo zadeva uredila kot je treba.
glede drsenja sklopke pa me zanima ali bi druga sklopka pomaga resit to tezavo?mocnejsa,ki zdrzi vec navora.
vsaka informacija dobrodosla
hvala
chiptuning
chiptuning
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Re: chiptuning
Pozdravljen.
Za čipanje ti povem da vseeno mora človek nekaj vedet da to dela , ni samo tak doma v garaži z računalnikom pa da boš zdaj nekaj optimiral.
Mislim da je na forumu predstavljneih kar nekaj dobrih tunerjev.Za vaše konce ti nevem kaj dosti priporočat. bo kdo drug povedal od tam.
Glede sklopke pa je pri italjanih to skoraj normalno glede sklopke da drsi. smo imel tudi italjana čipanega (2.4 jtd na 185 ps) pa smo menjali 2 sklopki. Jih ogromno slišim da po čipanju zelo hitro začne drset.
Baje da je potem malo boljše če daš gor karbom na lamelo. Kupiš novo ali pa staro in ti jo obnnovi in da gor karbon. Sintar pa to dela. Kolko se spomnim je meni takrat rekel ceno nekje 100 -130€.zdaj pa nevem kolko je.
Vglavnem imel sem 3 čipane avte in samo z italjanskim je bil problem z sklopko. So poddimenzionirane oz nimajo nič rezerve.
lp
Za čipanje ti povem da vseeno mora človek nekaj vedet da to dela , ni samo tak doma v garaži z računalnikom pa da boš zdaj nekaj optimiral.
Mislim da je na forumu predstavljneih kar nekaj dobrih tunerjev.Za vaše konce ti nevem kaj dosti priporočat. bo kdo drug povedal od tam.
Glede sklopke pa je pri italjanih to skoraj normalno glede sklopke da drsi. smo imel tudi italjana čipanega (2.4 jtd na 185 ps) pa smo menjali 2 sklopki. Jih ogromno slišim da po čipanju zelo hitro začne drset.
Baje da je potem malo boljše če daš gor karbom na lamelo. Kupiš novo ali pa staro in ti jo obnnovi in da gor karbon. Sintar pa to dela. Kolko se spomnim je meni takrat rekel ceno nekje 100 -130€.zdaj pa nevem kolko je.
Vglavnem imel sem 3 čipane avte in samo z italjanskim je bil problem z sklopko. So poddimenzionirane oz nimajo nič rezerve.
lp
Re: chiptuning
Obrni se na tunerca, zanj slišim same pohvale.
Pa tudi avto ti da prej in potem na valje, da lahko vidiš kakšen je realen prirastek.
Pa tudi avto ti da prej in potem na valje, da lahko vidiš kakšen je realen prirastek.