Nakup varnostne čelade
Nakup varnostne čelade
Ker se bliža sezona amaterskega dirkanja treba misliti tudi na varnost glave. Rabil bi kake nasvete in predloge glede nakupa varnostne čelade. Ker sem laik, kar se tega tiče bi prosil za pomoč vse, ki se spoznate na to.
Kakšna mora biti čelada(une z vezirjem ali une odprte) ter kakšna velikost moram iskati, če bi jo kupil prek spleta. Pa nebi rad preveč denarja zmetal za to. Nekje v meji normale. Ker sem videl, da so nekatere čelade zelooo drage in tudi HANS lahko imaš gor.
Torej iščem čelado za amaterja in amatersko dirkanje.
Hvala za nasvete.
Lp
Kakšna mora biti čelada(une z vezirjem ali une odprte) ter kakšna velikost moram iskati, če bi jo kupil prek spleta. Pa nebi rad preveč denarja zmetal za to. Nekje v meji normale. Ker sem videl, da so nekatere čelade zelooo drage in tudi HANS lahko imaš gor.
Torej iščem čelado za amaterja in amatersko dirkanje.
Hvala za nasvete.
Lp
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Re: Nakup varnostne čelade
Jst ti priporočam da se zapelješ do ene moto-trgovine in tm mal pogledaš/izprašaš. Vsaj sliko o cenah boš dubu, pa kakšno velikost morš kupt lahko izprobaš.
Drgač pa za v avto ti priporočam odprto čelado.
Čelada naj ti na glavi ne pleše (če streseš glavo) in naj te ne tišči (ušesa, obseg glave - pri full-face tudi nos/predel ust).
Zdej glede cene; pri men se je vedno izkazal da bolje da daš mal več denarja (bolje diha, zaščita, teža, udobje, materijal,...), pa še dlje jo boš lahko imel (kvaliteta).
Dober nakup ti želim.
Drgač pa za v avto ti priporočam odprto čelado.
Čelada naj ti na glavi ne pleše (če streseš glavo) in naj te ne tišči (ušesa, obseg glave - pri full-face tudi nos/predel ust).
Zdej glede cene; pri men se je vedno izkazal da bolje da daš mal več denarja (bolje diha, zaščita, teža, udobje, materijal,...), pa še dlje jo boš lahko imel (kvaliteta).
Dober nakup ti želim.
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
OMP Star, 60€, čelada za karting:

Drugače mam pa jest za prodat 5x (po cca. 10min) nošeno čelado Grex, isto odprt model:
http://www.sportsbikeshop.co.uk/product ... silver.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Drugače mam pa jest za prodat 5x (po cca. 10min) nošeno čelado Grex, isto odprt model:
http://www.sportsbikeshop.co.uk/product ... silver.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
Zmeri si obseg glave, pa poglej na netu, so tabele, katera velikost mora bit...
Je pa seveda bolš da jo v živo probaš, da vidš če ti lepo sede na glavo.
Glede odprte/zaprte se boš pa verjetno mogu sam odločit
Načeloma nima veze, sam kaj ti bolj ustreza...
Je pa seveda bolš da jo v živo probaš, da vidš če ti lepo sede na glavo.
Glede odprte/zaprte se boš pa verjetno mogu sam odločit
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Zdej je tko... za na RL, za tistih pet, deset minut nošenja, ni tako velika panika če fališ velikost za eno cifro a bi sam vseeno raje zadevo najprej probal na glavi in tako ne kupoval na pamet ali po nekih tabelcah s spleta.
Tudi sam bi ti svetoval najprej obisk kake motoristične trgovine, sprobaš par čelad na glevi in dobiš vsaj pribljižni občutek, kakšna velikost je prava in kako naj to na glavi stoji, potem pa kupiš nekaj namenu primernega.
O cenah in varnostnih lastnostih čelad za v avto, pa kot motorist raje nebi...
Tudi sam bi ti svetoval najprej obisk kake motoristične trgovine, sprobaš par čelad na glevi in dobiš vsaj pribljižni občutek, kakšna velikost je prava in kako naj to na glavi stoji, potem pa kupiš nekaj namenu primernega.
O cenah in varnostnih lastnostih čelad za v avto, pa kot motorist raje nebi...

Tudi, če je "le za nekajkrat po 5 minut na RL" bi bilo neprijetno, da je prevelika in ti jo meče sem ter tja ali, da te tišči in imaš več dela s čelado kot z vožnjo avtomobila. Res pa je da za nas amaterje je dovolj dobra kaka enostavna. Jaz imam OMP Star velikost M in mi je čisto prav. Imamo pa Renaultovci v Raceware kjer jo prodajajo popust. Najbolje, da si premeriš glavo in mogoče probaš od koga v tvojih koncih.
Dražje so pač FIA homologirane in mišljene za profesionalce. Koliko se ti splača in kaj konkretno ti bo bolj pasalo (odprta/zaprta...) je pa odvisno čisto od tebe. Je pa pri odprti fajn zaradi zračnosti, vidnega polja in zvoka, torej pogovora s sopotnikom, kako sumljivo ropotanje avta...
Jaz se s svojo zadovoljen čeprav ni najbolj flashy in ne izgledam tako kul kot stig. 
Dražje so pač FIA homologirane in mišljene za profesionalce. Koliko se ti splača in kaj konkretno ti bo bolj pasalo (odprta/zaprta...) je pa odvisno čisto od tebe. Je pa pri odprti fajn zaradi zračnosti, vidnega polja in zvoka, torej pogovora s sopotnikom, kako sumljivo ropotanje avta...
- R19-racing
- Kraj: koper
http://www.ebay.com/itm/SIMPSON-DIAMOND ... 4cf9d0c745" onclick="window.open(this.href);return false;
XD
XD
Je to tudi kvaliteta ali samo izgled? (Stig)
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Za skorej 600$ mora biti kar kvalitetna.
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
ja, za slabih 50€ dobiš kakšno OMP non-fullface s pretečeno homologacijo, kar je kul cena pa še odprta je - ne švicaš... če boš pa vsaketoliko šel tudi na karting (in nočeš imeti njihove, prešvicane čelade na glav), lahko prineseš svojo, samo mora bit fullface... vsaj v logatcu je tko...
velikost pa zmeri pač - je pa pointless imeti čelado, če je premajhna/prevelka...
velikost pa zmeri pač - je pa pointless imeti čelado, če je premajhna/prevelka...
Hvala za vse zelo koristne informacije. Sem bil danes pri Jeršinu in sem si dal glavo zmerit
je namerila glih med M in L.... ja veliko čebulo mam... tko, da M mi ne vsede dobr na čelo in bom vzel L.
Aja vzel bom pa verjetno Grex, za prvič bo kul.

Čeprov me tale najbolj vleče...

Aja vzel bom pa verjetno Grex, za prvič bo kul.

Čeprov me tale najbolj vleče...

.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Tale prva pride Grex pride pri Jeršinu(Yamaha center NM) 64€oorosh napisal/-a:Nos, kakšne so pa cene teh čelad?
Druga je pa Nolan N43 Air pride pa 220€. S tem, da imaš 6 možnih kombinacij. v bistvu 6 čelad v eni. Zaradi tega me tud vleče, k jo imaš lahko tud za na motor.
http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_ ... assic-0001" onclick="window.open(this.href);return false;
Zanimivo, ko sem bil še kolikor toliko aktiven pri gasilcih sem imel francosko gasilsko čelado MSA Gallet F-1, ki je baje imela tudi homologacijo za uporabo na motorju. Sem jo imel eneparkrat na biciklu (kao downhill), pa prišla kar prav. Edino reflektiven vizir me je z*ebal, ker dejansko je popačil pogled.

Dost offa z moje strani...
lp

Dost offa z moje strani...
lp
HTWC Dual VVT-i inside
武士道
武士道
Jaz ko sem šel letos na grobnik sem imel svojo čelado za motor (zaprto) in brez vezirja( da se nebi bleščalo in rosilo) in mi je bilo čist kul. Edino kar je jeba je to da je bolj vroče kot pa odprta. Uno omp smo rentali in se mi je veliko bolj dopala.
PS: Bo treba še rokavice pa čevlje kupit hehe
PS: Bo treba še rokavice pa čevlje kupit hehe