Električno poklopljivi zunanji ogledali

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
mansus
Kraj: Gorenjska

Električno poklopljivi zunanji ogledali

Odgovor Napisal/-a mansus »

Moj Espace ima električna ogledala vendar ;;;;

Ima kdo kakšno idejo kako je narejeno pri nekaterih modelih. da se le ti tudi pospravijo .

Original zadeva me ne zanima saj stane cca 500E
darkdog24
Kraj: Slovenia

Re: Električno poklopljivi zunanji ogledali

Odgovor Napisal/-a darkdog24 »

Kupi ogledala od istega avtomobila z električnimi vgrajenimi motorčki za preklop. Ker verjetno že imaš vso instalacijo za takšna ogledala ti ostane samo menjava obstoječih.
Ogledala poišči na odpadu jih boš dobil dosti ceneje, še boljša varijanta pa je ta, da se dogovoriš, če lahko svoja ogledala daš v račun in nekaj dolpačaš.

Odpad v Izlakah bi znal imeti takšen avto razbit, ali v Laškem en tip prodaja dosti teh avtomobilov, misli tudi da je nekje na forumu prijavljen.

Moral boš pa dati tapete vrat dol da boš lahko konektorje kablov našel.

Tako bi moral jaz narediti na prejšnji Laguni, ker je bilo že vse pripravljeno za elek. zložljiva ogledala. Ni pa to dober pozimi zaradi hudega mraza, ker noben elektromotorček še posebej tako izpostavljen na zunanji točki kot je v ogledalu ne deluje dobro v mrazu, še prej ga lahko skuriš s priklopom :!:
P O L I C I J A skrbi za Vašo varnost in za Vašo denarnico.

Bodi PREVIDEN cuvaj svojo denarnico.
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

pa ce bos menjaval ne pozabi menjat tiste rocke s katerim nastavljas ogledala,ker ta za zlozljiva ogledala se vrti 360 stopinj,ne samo izbira levega ali desnega ogledala
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Kot že povedano, je električna kita z drugo številko. Obenem je pri preklopnih ogledalih le-te možno shraniti v spomin za dve kartici, tako kot klimo in nastavitev sedežev, torej nadzor ECUja je prisoten. Pojdi na servis, ki ima dostop do Dialogysa in povej svojo VIN številko, potem primerjaj z mojo, ki je oprema Initiale, pa ti bo po elementih dalo razliko. Moj VIN je VF1JK0BA632264071
Uporabniški avatar
renaultrula

Odgovor Napisal/-a renaultrula »

Zdravo,

ali vsi, ki imate električna ogledala, poklapljanje le-teh čez zimo ugasnete? Jaz imam zaenkrat prižgano (avto je še v garanciji), ampak potem po preteku pa ne vem, če bom pustil to ... Je komu že motorček crknil pozimi zaradi mraza? Mogoče je boljše, da skoz dela, kot pa da miruje in se nabere v "pregibih" sol itd.?

LP!
VelikiGoban

Odgovor Napisal/-a VelikiGoban »

Laguna III, pri meni tretje leto stalno vklopljeno. Motorčka sta v povprečju približno 6x dnevno v akciji. Do sedaj vse brez težav.
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Moj Espace ima vklapljanje in sklapljanje ročno. To dnevno uporabljam vse leto, ker parkiram v javni garaži.
Uporabniški avatar
matejpurgar19

Odgovor Napisal/-a matejpurgar19 »

Prosim za navodila kako pri laguni 2 aktiviram zložljivost ogledal ko zaklenem oz. odklenem vozilo. Trenutno moram pritisnit gumb v vozilu da se zložijo.
SlikaSlikaSlika
Renault 5 Bye bye, 1.4. l.96
Renault Clio Be bop, 1.2 l.96
Renault Laguna Dynamique, 1.8 l.01
Renault Clio 2 Extreme 1.2 16v l.04
Volvo V50 Momentum 2.0D l.,09
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

brejc napisal/-a:Zdravo,

meni se je ravno poklapljanje ogledal pokvarilo (Megane ll, 2003), verjetno je crknil motorček. Hkrati pa je crknilo tudi premikanje samih zrcal - enako je na obeh straneh.
Pregledal sem varovalke, stikala na vratih, konektorje. Ali je možno, da je napeljava šla k vragu?

hvala

lp, Miha
Gede na napisano je crknil 'joystick' za nastavljanje ogledal...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Odgovori