Megane III Grandtour problem s + kablom za amp

Vse o ozvočenju avtomobilov
Borut81
Kraj: Zasavje

Megane III Grandtour problem s + kablom za amp

Odgovor Napisal/-a Borut81 »

Lep pozdrav....

Sej vem da je vrjetno že miljonkrat napisano in vprašano ampak vseeno, danes si že dve ure param živce kje potegnik + kabel od akumulatorja v prtljažnik za ojačevalec.... Pregledal sem voznikovo stran, in tudi tam ko je zajla za pokrov mašine, ne gre ker ni samo gumica ampak je nekakšno plastično ohišje poleg pa kup kablov, tako da tam ne upam nič tlačiti skozi. Drugega ne najdem.
Sem že avto pregledal spodaj, odstranil zaščitno plastiko vendar brez uspeha. Vse je tako natlačeno da adijo pamet.

Imel sem že predlog da bi kabel potegnil po zunanji strani podna (pod avtom) vendat mi to nekak ne diši....
Je že kdo vlekel ta preklet debel kabel po notranjosti ?
Zalo vesel bi bil za kakršno koli informacijo preden vzamem purmašino v roke in pošljem vse k vragu....
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

tako kot ti sem se tudi jaz en čas čednil pa gredal, pa sem nakoncu naredil tako kot v 3 avtih prej. in v vseh 5 letih je bilo vse vredu z vsakim. lepo izoliraš kabel v tisto plastiko črno, ga pritrdiš v sedišče, dodaš še kakšno vezico in imaš mir. luknjo sem naredil takoj za zadnjimi sedeži na vrhi plastike od rezervne gume. kabel skos, silikon z obeh strani (redna količina) kabel povlečeš centimeter naprej nazaj da zapolniš luknjo, zgoraj ga fiksiraš da ti ne uide dol in to je to. Pri motorju pa moraš samo pazit da po kakšem gibljivem zglobu ne potegneš pa bolj vztran od vročine. sicer boš pa videl kje grejo dol kabli.

Če ti pa kdo pove za kaksno luknjo pa kar. ampak jaz sem naredil tako, pa potem nimaš problemov z činči oz z morebitnimi motnjami.

lp
Borut81

ja sej bom tut jst tko naredil.....mi ne preostane drugega, kr sm prečesal voznikovo in sovoznikovo stran pa ne duha ne sluha o nobeni luknji...
Tam k je pa zajla za havbo je pa nekako plastično ohišje pa tut nimap kej praskat.
Bom tut jst tm napelu k je že ena kovinska cevka, nevem za kaj, vrjetno zavore al kaj.
Sam kabel bom vseeno porinil v malenkost večjo cev, da bo dodatno izolirana in zaščitena.

Sam res, z nobenim avtam še nisem imel tega problema, tle sm si pa 2 ure živce paral za prazn nič.

Mal prej sm bil na uradnem servisu, da bi mi kao oni samo kabel dal not, se pravi en konc v mašini drugi v kabini in da bi ga potem dalje sam napeljal, pa je iz tega ratala cela štorija.
Mi serviser dejal da oni kao to tovarniško ne delajo, pa bla bla bla pa računalnik gor, pa računalnik dol...... miselm cel halo je bil prol zarad tega.
Mi je rekel da bi potreboval 4 ure dela da mi da vn armaturo in da nekak spelje ta kabl do akumulatorja..... adijo pamet.....bom kr sam po podnu pa je stvar rešena.

V glavnem hvala ti ...... se bom pe jst mal pomatral pod avtam.
Borut81

Tako, pa je šlo ckor celo popoldne :-) nooo imam pa pripravljeno za ojačevalec.
To je edina možna inštalacija za ojačevalec razen če maš preveč € in daš da ti pol armaturje dajo ven in .....

Jst sm to rajš kr sam rešil tako da sem +kabel vstavil v tisto malenkost večjo cev, jo potegnil od akumolatorja po napeljavi do zadnjega dela kjer je rezerva, prevrtal, napeljal ter zaščitil pred udorom vode. Zmontiral varovalko in to je to.

Woofer je pa tut SKOR že končan. :-) :-) :-)

UrosJ si ti to točno tkole mislil a ne....
Borut81

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
UrosJ

Jap točno tkole sem misli. imam zelo podobno nareto ;) jaz sem z razliko od tebe kabel zataknil v to črno plastiko. zdaj edino če ti zaradi velikosti bele zaščite ni šlo .

ohišje vuferja boš imel belo? nebi dal raje v črno? :)

drugače pa lepo narejono
Uporabniški avatar
Ziga00
Kraj: Vnanje Gorice

Odgovor Napisal/-a Ziga00 »

Prosim te, prestavi varovalko čim bližje akumulatorju! Če pa imaš še eno spredaj, pa toliko bolje. Bližje kot je varovalka akumulatorju, manj verjetnosti je, da bi se kaj neljubega zgodilo.

Lp
Borut81

Jeb... ti na to pa niti pomislu nism ! Hvala ti.

Sej še nimam nč prkloplenga ampak bom to uredil.

Slika od wofferja je k sm ga dal kr tko notri da vidim kako bo zgledalo, gor je samo rjuha napeta, zato je bela. Pride še polyester gor pa te zadeve, tko da v končni fazi bo črno...
Uporabniški avatar
Ziga00
Kraj: Vnanje Gorice

Odgovor Napisal/-a Ziga00 »

Pomoje ti bo lažje če spredaj daš še eno, bo lažje kot tole zadaj štukat kabel. Problem je v tem, da če slučajno pride do kratkega stika in skuri varovalko (če je ta zelo daleč stran od akumulatorja), je celoten kabel pod napetostjo, kar pa zna bit v določenih primerih neugodno za avto, akumulator... Že zaradi tega ker imaš kabel speljan po podvozju avtomobila bi bilo pa mogoče res boljše, da samo še spredaj vmes priklopiš še eno varovalko, s tem pa boš rešen skrbi.

Lp
Borut81

Ja sm že opazil da sem ga posral s to varovalko, bom dal še eno pri akumulatorju, pa je stvar rešena.
Filc sm kupil kr v Big Bangu v Lj, samolepilnega, sm pa pokital vseeno. Tako da je box končan... mogoče še kakšna zaščitna mrežica ....mogoče...

Zdej morm sam še zvezat vseskupaj pa preizkusit kako špila....da vidim če se bo iz tega izcimilo nekaj več bassa, katerega sem hotel. Če pa mi bo všeč, se pa celo zna nardit da bom še enega istega naredil za na levo stran.....mogoče.

Slika

Slika

Slika

Miselm da glede na to da sem začel iz nule, brez kakršnih koli izkušenj z polyestrom, da mi je kr deloma uspelo :-)
Borut81

UrusJ imam pa še zate eno vprašanje.....

Kako si pritrdil na zadnji sedež ojačevalec..... kr z navadnim vijakom? Je kaj takega notri da vijak prime ali moram biti na kaj pozoren ? Jst bi ga namreč skor rajši dal na drugo stran, na ta mali sedež, pa me skrbi da notri na hrbtni strani ni nič takšnega da bi lahko vijak zagrabil......
Uporabniški avatar
UrosJ

Lepo si to naredo.

Glej za ojačevalec sem jaz uporabil one samorezne vijake malo debelejše pa kratke. Si označil mesto z 1,5mm svedrom izvrtal luknje pa privil ojačevalec gor. šraufal sem bolj težko kar je dobro.
Notri je pa nek pleh, malo potipaj pa bos videl. meni vseh 8 vijakov drži na obeh. edino eden na kondenzatorju ne drži :) Ko sem vse skupaj privil pa sem z sekundnim lepilom malo kaksno kapljico ali dve zalepil vijak oz tam kjer vijak (glava) prilega na ojačevalec da se ne odpusti pa je mir.

Pravim mesto kjer boš šraufal malo pretipaj pa najdi najbolj idelano za vse 4 pa je.

če pa še kaj želiš pa vprašaj. bi pa rad slišal kako ta vufer igra v tej škatli.
tako da bi se lahko kdaj dobli kje.

ja pa še to me zanima. kako maš pa box pritrjen? maš kako sliko od zadaj slikano?

lp
Borut81

Dans mi je uspelo še eno varovalko zmontirak k akumulatorju, tko da upam da kr se štroma tiče da sm zakluču.
Zdej morm pa sam še činč kable potegnt, pa ojačevalec fixirat pa zvezat pol pa testirm :-)

Slika
Borut81

Box mam fiksiran na na dveh mestih. Spodaj kjer sem v sam box fiksiral tisti nosilec ki je prej bil tam. Sam sm šel na odpad po drugega, ki pa sem ga razpolovil, preden sem ga s polyestrom zadelel z boxam.

Drugo mesto sm si pa izbral kar sredi boxa v notranjosti, kjer sem ga privijačil na on pleh zadaj, če umakneš tisto pravokotno tapetko...
Borut81

Slika

Upam da boš razbral s te slike kje je fiksiran box.
Na sred boxa k je že luknica ter na tistem nosilcu ki je vdelan v box.
Odgovori