GS - novoletna jelka

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
djsly

GS - novoletna jelka

Odgovor Napisal/-a djsly »

Evo prednovoletna debata, če je komu dolgčas.

Darilo za božička sem dobil od mojga avta.

Grand scenic 07, avtomatska ročna, ostalo pomoje niso pomembni podatki.

Se usedem, pritisnem sklopko, START...in začne se utripanje na armaturki. poleg tega piše park brake fault + servis + stop. ostalo vse utripa in nekaj piska.

Malo sem surfal po forumu, našel veliko o tej avtomatski ročni...me je skor kap zadela in ima me da bi avto kr ....ma ne bom nič rekel.

Zanima me:
1. ali je to možna posledica slabega (izpraznjenega) akumulatorja?
2. če da, ali bo po namestitvi novega aku ročna delala brezhibno?
3. če je ročna v tinti, ali se da kako ceneje čez priti kot na uradnem servisu za 500+ €

Do sedaj sem zasledil, da vas je veliko imelo težave s to ročno, ne pa da kateremu tudi avto ne bi vžgal.

any ideas ?

Hvala za info, pa vesele praznike vsem.
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

Meni je danes crknil akumulator pa je napisalo check hand brake. Avto pa seveda ni vžgal, samo kazalci so se potresli. Kaj potem ko si prižgal avto je opozorili izginilo?

lp
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

To mojemu bratu dela non stop, en rdeč znakec stop, in piska zelo močno in nadležno pa napiše praking break fault.

Ročna mu ni prijela, je šel k mehaniku in malo našponal zajlo. Od takrat naprej ta lučka, čeprav vsi sistemi delujejo pravilno.

Če najdeš rešitev poročaj, brat še ni nič odkril ...
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

djsly, če ti ročna dela "normalno" se pravi, da ko avto ugasneš se zategne in ko startas se izklopi, ni nič narobe, razen tega da pelji na tester da ti pobrišejo napake. Lahko ti tudi povem, kako to naredit da ti ponovno vse sveti in piska med vožnjo hitrost naj bo več kot 50 km/h zateguj in spuščaj ročno in v zelo kratkem času se ti bo to vse prižgalo. Če je pa enota za avtomatsko ročno crknila pol pa kar pripravi dinerose razen če kje dobiš rableno. Zdaj akumulatorja jaz ne bi krivil, ker sem letos mel avto 3 dni brez akumulatorja in ko sem ga ponovno priklopil je blo vse kot mora edino pulzno zpairanje šip ni delalo dokler nisem nastavil.
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
djsly

ravnokar spravil akumulator ven.
Jutri nabavim novega, in bom videl če je vse ok.

Ročna je do tega trenutka delal brezhibno.
upam, da bo tudi po menjavi akumulatorja.

hehe, ne bi rad probaval tole jelko sam od sebe ;)

hvala. poročam o zadevi.
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

djsly napisal/-a:ravnokar spravil akumulator ven.
Jutri nabavim novega, in bom videl če je vse ok.

Ročna je do tega trenutka delal brezhibno.
upam, da bo tudi po menjavi akumulatorja.

hehe, ne bi rad probaval tole jelko sam od sebe ;)

hvala. poročam o zadevi.
Akumulator mora imeti vsaj 60% nazivne kapacitete, drugače se lahko dogajajo čudnočudne stvari (kot tebi).
Odgovori na tvoja vprašanja:
1. Da
2. Da
3. Ne vem...
Imam isti letnik GS, sem pred kratkim menjal akumulator. Imel je 58% kapacitete, tester je rekel fuč/menjava.
Če imaš zategnjeno ročno, potem vstavi kartico v režo (samo to) in 5x hitro pritisni gumb START. Nato popusti ročno zavoro z ročko. Če lahko menjaš akumulator brez prolema, ga zamenjaj, kresni avto in ročna bi morala funkcionirati...

Še prekšnjemu avtorju. Ni blema če vzameš ven akumulator (sem ga tudi sam že zamenjal). Problem je, če imaš umrt akumulator in hočeš kresniti avto...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

sinko napisal/-a:edino pulzno zpairanje šip ni delalo dokler nisem nastavil
kako se pa nastavi da ti dela pultno zapiranje šip??? je kakšna kombinacija tipk ali preko testerja??
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Nastavi se tako da šipo čist odpreš (moraš tiščat knof da gre dol do konca) in nato zapreš (moraš tiščat knof). Ko je že čist zaprta tiščiš knof še kako sekundo.
Motor/kompjuter si zapomne, kolk se mora matrat med navadnim zapiranjem, in kako zgleda ko ne gre več. Potem dela "pulzno" odpiranje in zapiranje.
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

Tako kot so ti že nekateri napisali: Akumulator je fuč. Ko ga boš zamenjal ali napolnil, če si ga recimo ti spraznil z lučmi, bo vse OK! (Vsaj pri laguni je tako!) Lp
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Uporabniški avatar
djsly

Dons zamenjal akumulator. po menjavi vse dela BP. ;)

hvala vsem za informacije.
stm

Akumulator

Odgovor Napisal/-a stm »

Danes meni na -13 ni vžgal... BC se je nekaj matral s preheating, pri poskusu vžiga pa so žmigale lučke...
Kasneje je še BC imel težave s prikazom barv... Ni pa bilo tako kot pred leti, ko so se obražale kazalke na števcu...

Kakšen akumulator mora biti za laguni 03 1.9dci - koliko Ah...
Če se spomnim, sem 2007 dal noter takega kot je bil - mislim, da 65 Ah,
sem pa kasneje videl, da so tudi manjši avtomobili imeli močnejšega ...

Kateri akumulator predlagate (znamka, moč)?
Uporabniški avatar
WarpedOne

Re: GS - novoletna jelka

PoOglej v knjigo, ti piše črno na belem.
Če se prav spomnem, je 65 minimum, če ni celo 70 al pa 75.
Laguna Coupe GT dci 180
stm

Odgovor Napisal/-a stm »

WarpedOne napisal/-a:PoOglej v knjigo, ti piše črno na belem.
Če se prav spomnem, je 65 minimum, če ni celo 70 al pa 75.
Problem, je ker v navodilih tega podatka ne najdem...
Pa tudi v podrobnejših navodilih ne: http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 50&t=22041" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
WarpedOne

Zdele nimam pri roki knjižic, zato ne morm preverit. Js sm zamenu s takim:
http://www.akumulator.si/index.aspx?sou ... 7%2072%20B" onclick="window.open(this.href);return false;
Mogoče je bla 74Ah varianta, ki je za 15mm višja. Vem, da je šlo zapiranje havbe bol na tesno kot z originalnim zato ti ne upam priporočat 74Ah zadevo. Da ne bo slučajno previsoka.

Tule (http://www.renault-klub.si/forum/viewtopic.php?t=23725" onclick="window.open(this.href);return false;) nekdo trdi, da je na netu našel da je 72Ah prava zadeva za 1.9dCi.
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

stm, 65Ah maš lih za fičota, če hočeš da nimaš problemov, daš "najmočnješe" kar ti gre po dimezijah. Računaj pa da boš moral riskirati vsaj 120€, če hočeš da ne bo problemov, predvsem pa glej kolko ma zagonskega toka, ne samo Ah. Jaz na moji 2.2dci in mam 85Ah in 800A zagonskega in vžge kot da bi jo gdo z bičom vsekal po pi*di, prej se je pa matrala ko je mela isto 85Ah in samo 640A zagonskega, je pa od boša neka silver 5 bla bla pa še nekaj. Tako da pri akumulatorju ne šparaj če nočeš drugo leto spet menjat, in če maš avto celo leto pod milim nebom
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Odgovori