2.0 16V CVT motor?
2.0 16V CVT motor?
Pozdravljeni!
Ker se zanimam za nakup novega Scenica 2.0 16V CVT, me zanima kakršnakoli informacija o teh "novih motorjih" pri Renaultu. Baje da gre za Nissanov motor, pa vseeno.. kakšna info o kvaliteti tega izdelka... opažam pa, da je teh motorjev v prodaji zelo malo.. Kaj svetujete? Hvala za pomoč.
primerek:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5144771&show=1
Ker se zanimam za nakup novega Scenica 2.0 16V CVT, me zanima kakršnakoli informacija o teh "novih motorjih" pri Renaultu. Baje da gre za Nissanov motor, pa vseeno.. kakšna info o kvaliteti tega izdelka... opažam pa, da je teh motorjev v prodaji zelo malo.. Kaj svetujete? Hvala za pomoč.
primerek:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5144771&show=1
RENO 4EVER
Avtomobilov s tem motorjem je na slovenskem trgu zelo malo, ker jih je uvoznik nehal ponujati v fabruarju 2010. Vem, ker sem ga nameraval kupit, vendar se ga pri nas ni dalo več dobiti po neki normalni ceni in sem potem vsel TCe-ja. Kolikor pa sem spremljal na nemšem forumu nekih posebnih težav ni, prav tako pa ni kombinacija niti pretirano žejna...tako, da mislim, da zna bit kar dober nakup.
BMW 323i (1983)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
Jaz ga imam v Grand Scenicu...moram rečt, da je motor super (razen občasnega cukanja, ko je hladen, ampak s tem sem se sedaj sprijaznil)... Avto je zelo poskočen, tudi na avtocesti, od raznih dopustniških potovanjih, mu ne zmanjka sape...je pa relativno žejen v mestu. Sam imam predelanega na LPG in je mestna poraba plina okoli 11,5 litra...drugače pa na relacije tudi zelo pade, ampak jih imam na žalost, ali pa srečo zelo malo... Vsekakor veliko bolj primeren motor za (Grand)Scenica kot pa 1,6 16v.albatros napisal/-a:A kdo ve oz. ima izkušnje z 1.4 TCe-jem? Kako gre Scenic s takim mopedom? Poraba?
BMW 323i (1983)
No, saj to me zanima, kako se obnese motor 1.4 TCe napram klasiki 1.6 16V ali pa stari verziji 2.0 16V... Očitno pa zadeva 2.0 16V CVT ne bo prišel v poštev glede na to, da so ga umaknili iz prodaje. le zakaj? Ne vem sicer zakaj, ampak še vedno imam pomisleke na 1.4 TCe moped v Scenicu glede na velikost oz. težo samega avta... s tem da bi bil avto obremenjen na potovanju... Moral bi probati, pa ne poznam nobenega s takim avtom, oz. mopedom...
RENO 4EVER
Če kupuješ novega boš imel tudi z TCejem težave, ker so tudi tega umaknili pri nas.... pač čudna politika uvoznika, kot za 2,0 CVT, ki se ga da po celi EU dobit, razen pri nas...
Drugače pa če želiš se lahko enkrat po novem letu dobiva v Celju in poskusiš malo mojega, pa vidiš... sam sem nad mlinčkom navdušen..., verjetno pa bi se v drugo vseeno odločil za 2,0, predvsem zaradi avtomatike, ki pa jo resnično zelo pogrešam...
Drugače pa če želiš se lahko enkrat po novem letu dobiva v Celju in poskusiš malo mojega, pa vidiš... sam sem nad mlinčkom navdušen..., verjetno pa bi se v drugo vseeno odločil za 2,0, predvsem zaradi avtomatike, ki pa jo resnično zelo pogrešam...
BMW 323i (1983)
CVT je verjetno iz Primere 2.0, pri nas redkost, na Japonskem zelo pogosta izvedba, tudi s 180 konji. Za motor ne vem, čeprav je imela Primera pri nas isto 140 konjev. Če je od Nissana izgleda približno tako, seveda verjetno brez Nissan napisov:

Ni nekih težav (splo z motorjem SR20DE) je pa baje občutek podoben kot bi imel skuterja. Ker gre za brezstopenjski menjalnik.

Ni nekih težav (splo z motorjem SR20DE) je pa baje občutek podoben kot bi imel skuterja. Ker gre za brezstopenjski menjalnik.