ABS

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

ABS

Odgovor Napisal/-a R5 »

Pozdravljeni zdaj je pa crknil še abs.Megane let.2000.Torej občasno se mi posveti lučka abs in servis hkrati in takrat abs ne deluje kolesa zablokirajo če fajn zaviram.Ko avto ugasnem in ponovno prižgem se po par prevoženih metrih lučka ugasne in use normalno deluje.
Uporabniški avatar
GHost14

Odgovor Napisal/-a GHost14 »

Najverjetneje je počil obroček za ABS, iz katerega senzor bere podatke. Ta obroček ima obliko nekakšnega zobnika in se nahaja na polosovini, takoj za pestom.
Svetujem, da najdeš kakšnega razbitega Megana in ta obroček vzameš od tam, ker nov mislim da je precej drag (oziroma nisem prepričan če sploh lahko kupiš samo obroček).
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Uporabniški avatar
R5

Odgovor Napisal/-a R5 »

Spredi sem gledal obročke pa so bili celi ,zadaj pa nisem se utegnil pogledat.
Uporabniški avatar
GHost14

Odgovor Napisal/-a GHost14 »

Blaž napisal/-a:ABS problem je bil v pretisnjenosti nekih žic napeljave na zadnja kolesa. Poleg tega je bil menjan ABS obroček na prvem levem kolesu, ki je počil:
Čisto spodaj lahko vidite razpoko.
Slika
Zaradi tega se mi je ABS prožil bolj zgodaj, ko kolo še sploh ni zablokiralo, nerodna zadeva. :)
Tukaj imaš še sliko kako vse skupaj zgleda. Za več informacij vprašaj Blaža, ker vem, da je imel letos s tem probleme in je zadevo lepo rešu. Lahko pa tud pogledaš njegovo temo v galeriji, kjer ima opisan postopek :wink:
Zadnjič spremenil GHost14, dne 14 Dec 2011, 11:30, skupaj popravljeno 1 krat.
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Uporabniški avatar
R5

Odgovor Napisal/-a R5 »

Hvala za izčrpno informacijo.Zdej moram pa res še enkrat pregledat obročke kej na sliki je komaj opazno jaz sem pa samo na hitro pregledal .
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Ja, tudi če poči je težko opazit. Če maš možnost ga priklopi na tester in se bo vidlo v katerem kolesu je težava ker drugače moraš pogledat v najslabšem primeru vse 4.

edit: lahko pa da je tudi slab kontakt na senzorju ali pa sam senzor hin
Uporabniški avatar
Borut Povše
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Borut Povše »

Da si mal sposodim temo. Mam laguno 2.0 RXE l97, in mi računalnk sporoči okvaro oz. nedelovanje ABSa samo če je zunaj -8 ali več °C. Nič ne pomaga če se avto potem fajn segreje če je zunaj še vedno tolk mraz. Ko je temperatura manjša tega ni niti enkrat. To se ponavlja zimo za zimo samo pod -8°C. Kaj bi to bilo, ali to pač tako je? Hvala LP Borut
ESPACE 4 2.0 dci INITIALE Proactive
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

@R5

preverite nivo zavorne tekočine, po potrebi jo dolijte in prverite obrabljenost zavor.
V koliko je zavorne tekočine dovolj ( max ), vozilo priklopite na tester, preverite pravilno delovanje ABS senzorjev, v koliko javi:
- težave na ABS senzorju / preverite stike, kontakte, konektor in ali je senzor na bralni površini čist
- prekinjanje signala na ABS senzorju / preverite kockice ( počen ali umazan obroček )
- nedelojoč ABS senzor / menjajte senzor

POZOR

Med vožnjo pri preverjanju sistema, tester občasno izključi zavore!! Takšno preverjanje naj bo na pregledni površini!!
Opozorilo: Avtor članka ne odgovarja za morebitne nesreče, poškodbe materiala ali ljudi. Uporabljajte osebna zaščitna sredstva in delajte previdno in natančno! V koliko nimate dovolj znanja o tem, prepustite raje delo strokovno usposobljeni osebi!

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Gregc
Kraj: nekje na vrhniki ;)

Odgovor Napisal/-a Gregc »

jaz sem dal za abs obroček pri vargalantu na Vrhniki 30 eur (clio 1.5dci)
Uporabniški avatar
R5

Odgovor Napisal/-a R5 »

Sm zdej se enkrat pogledu in je tudi pri meni na levi strani počen obroček tako ,da bo treba it do vargalanta po novega pa spotjo še k Casermanu po nov zadnji lonec.

Hvala vam za pomoč! :lol:
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Re: ABS

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Mislim, da ima megane na menjalniku senzor za hitrost.
Slika
Uporabniški avatar
R5

Odgovor Napisal/-a R5 »

Ko sem imel jaz počene obročke mi je učasih tudi števec zajebaval zdej ko je to poštimano dela pa normalno.zgleda da dobi podatek hitrosti iz teh senzorjev.
lp
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Odvisno od avta. Eni majo polžek v menjalniku, eni pa berejo hitrost iz abs-a. Več al manj avti po letniku 2000 berejo iz abs-a.
Odgovori