Nakup lagune PH III- razlika med 1.5 ter 2.0 dci
Nakup lagune PH III- razlika med 1.5 ter 2.0 dci
Pozdravljeni,
kot že rečeno, me zanima dejaska razlika med motorjema, v smislu vozne dinamike, porabe, pokvarljivosti.
Odločam se namreč med 1.5 dci 110KM ter 2.0dci 150KM.
Zavedam se da je poraba pri 2.0 večja, vendar me zanima koliko to predstavlja v praksi, ker 1.5 dci me je navdušil v meganu letnika 2010, tako z porabo kot odzivnostjo.
Ker pa je laguna toliko težje vozilo, me zanima, če ni mogoče z 1.5 motorjem avto podhranjen. Zavedam se, da 1.5 motor ni namenjen dirkaškim užitkom, mi je pa vseeno pomembno, da se da normalno peljati.
Za odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem.
Lep pozdrav,
Gašper
kot že rečeno, me zanima dejaska razlika med motorjema, v smislu vozne dinamike, porabe, pokvarljivosti.
Odločam se namreč med 1.5 dci 110KM ter 2.0dci 150KM.
Zavedam se da je poraba pri 2.0 večja, vendar me zanima koliko to predstavlja v praksi, ker 1.5 dci me je navdušil v meganu letnika 2010, tako z porabo kot odzivnostjo.
Ker pa je laguna toliko težje vozilo, me zanima, če ni mogoče z 1.5 motorjem avto podhranjen. Zavedam se, da 1.5 motor ni namenjen dirkaškim užitkom, mi je pa vseeno pomembno, da se da normalno peljati.
Za odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem.
Lep pozdrav,
Gašper
vse si si povedal skoraj sam. 1.5 za laguno premalo. za megana pa ok.
Tako da kupi raje 2.0 dci, baje da je to zdaj res dober renaultov dizel.
Ma verigo kar je prednost napram 1.5, za normalno prehitevanje vzemi to.
Bo ti nebo nakoncu žal če vzameš 1.5. naložiš avto na dopust pa boš videl kaj bo
pomoje bi se razlika v porabi gibala tam okrog litra.
Jaz dam glas 2.0 150.
Tako da kupi raje 2.0 dci, baje da je to zdaj res dober renaultov dizel.
Ma verigo kar je prednost napram 1.5, za normalno prehitevanje vzemi to.
Bo ti nebo nakoncu žal če vzameš 1.5. naložiš avto na dopust pa boš videl kaj bo
pomoje bi se razlika v porabi gibala tam okrog litra.
Jaz dam glas 2.0 150.
@vozna dinamika:ot že rečeno, me zanima dejaska razlika med motorjema, v smislu vozne dinamike, porabe, pokvarljivosti.
Besede serviserja: pridejo stranke, ki so prepričane da je z motorjem nekaj narobe, ker pod 2000 obrati ne vleče sploh. Med 1400 in 1600 kg je res samo 200 kg razlike ampak 200kg razlike je tut med tem ko si sam v avtu in tem ko maš s sabo še tri kolege. Občutna razlika že pri močnejših motorjih, pri šibkejših občutna še tolk bol. Najbolš da greš v kak salon in fehtaš testno vožnjo.
@poraba:
Zna bit precej razlike, 2.0, sploh DPF varianta, je Žejna z velikim Ž.
@pokvarljivost
Zadnje čase se precej govori o ojničnih ležajih na 1.5dCi. Baje so iz putra in pokajo napol serijsko. joztom na tem forumu sicer trdi da je kriv dvomasni vztrajnik ampak je zaenkrat njegovo mnjenje v manjšini. Prevladuje mnenje da je kriv material - ležaji sami.
Glede 2.0 dCi pa še ni slišat o kakih rafalnih težavah razen samega DPF. Če dobiš varianto brez tega sranja si zmagal.
Laguna Coupe GT dci 180
Pozdravljeni!
tudi jaz kolebam med 1.5 in 2.0, slednjega sem vozil in je res fajn odziven motor, sploh napram staremu 1.9 120km... sem pa opazil še en motor in sicer 2.0 131km, je to isti kot 150 (Nisanov) ali je to kakšna druga varijanta?
Glede vožne dinamike sem ratal mal deda.. tko da mi to ni več tolk prioriteta, sem pa zasledil že kar nekaj graje na porabo 2.0 motorja...
Hvala za vaše mnenje.
Primož
tudi jaz kolebam med 1.5 in 2.0, slednjega sem vozil in je res fajn odziven motor, sploh napram staremu 1.9 120km... sem pa opazil še en motor in sicer 2.0 131km, je to isti kot 150 (Nisanov) ali je to kakšna druga varijanta?
Glede vožne dinamike sem ratal mal deda.. tko da mi to ni več tolk prioriteta, sem pa zasledil že kar nekaj graje na porabo 2.0 motorja...
Hvala za vaše mnenje.
Primož
Laguna 2009 4control 2.0Dci <- Laguna Initiale 2006 2.0DCi <- Laguna 2002 Privilege 1.9Dci
131 KM je "isti" motor kot 150 konjska varianta, pač de-tunan in kakšen detajl drugačen/cenejši.
Bodi pozoren na ropot v kabini. Če je reč še v garanciji pelji na servis in naj zategnejo par šraufov. Men se je totalno losala sredinska talna konzola (tunel pod šaltheblom in naslonom za roke), pa armaturka je lajala kot bi bila na gumicah. Zadevi se da pomagat, vprašanje je samo za kolk časa.
Renalut dela čezadlje hujše ropotule. Žal.
Bodi pozoren na ropot v kabini. Če je reč še v garanciji pelji na servis in naj zategnejo par šraufov. Men se je totalno losala sredinska talna konzola (tunel pod šaltheblom in naslonom za roke), pa armaturka je lajala kot bi bila na gumicah. Zadevi se da pomagat, vprašanje je samo za kolk časa.
Renalut dela čezadlje hujše ropotule. Žal.
Laguna Coupe GT dci 180
Re: Nakup lagune PH III- razlika med 1.5 ter 2.0 dci
A ni celo tako, da naj bi bil 150KM 2.0 motor ISUZU-jev?
Nissanov pa menda res: http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_MR_ ... bo_Diesell
Itak so te zadeve zelo zelo v žlahti in je vse odvisno kaj tebi "motor" pomeni. A je to samo blok al tut točen model vžigalne svečke in barva kablov.
Itak so te zadeve zelo zelo v žlahti in je vse odvisno kaj tebi "motor" pomeni. A je to samo blok al tut točen model vžigalne svečke in barva kablov.
Laguna Coupe GT dci 180
pa sej tist dpf ni noben bav bav, komot se ga odstrani
Ko boš to uspešno nardil in naredu 50k brez dodatnih servisov in težav, se pa oglasi.
DPF je več kot samo še en lonec na izpušni cevi. Žal.
Laguna Coupe GT dci 180
WarpedOne napisal/-a:Ko boš to uspešno nardil in naredu 50k brez dodatnih servisov in težav, se pa oglasi.
točno tako,,
dpf nesmeš odstraniti brez posegov v računalnik. Je en kup zadev povezanih z tem, sem bil mesec dni nazaj zraven pri enem ki ga je samo računalniško dal odstranit (ne fizično še).
brez veze, pač je not in naj bo not. boljše to kot pa da je domna zavesa zatabo. če ne drugega se že boljše počutiš da ne kadi.
Sicer pa spet ni toliko problemov z tem da bi bil omembe vrede glede tega. ok se pojavljajo napake in podobno ampak vseeno malo. Vse kar je da malo več troši. Klinc ,pa kaj pa naj troši itaq se bomo kmalu vozili za 2€ na liter pa tud vredu.
lp
lp
Ja, dokler dela, neka dela.
Ko bo crknu in bo treba novga, bo pa šel na odpad. Raje 500€ za pravilno odstranitev kot 1500€ za nov DPF.
Baje je varianta, da se lonec samo fizično zamenjat s cevjo z blendo, ki približno enako duši kot povsem očiščen DPF. Tako kompjuterju zgleda kot da je vse OK in šibi miško.
Ne vem pa, kolk to v praksi res deluje i.e. kako nardit blendo ki bo res tolk dušila, ne bojo se pa na njej nabirale saje, ki bi vodile v "zabitek" auspuha.
Ko bo crknu in bo treba novga, bo pa šel na odpad. Raje 500€ za pravilno odstranitev kot 1500€ za nov DPF.
Baje je varianta, da se lonec samo fizično zamenjat s cevjo z blendo, ki približno enako duši kot povsem očiščen DPF. Tako kompjuterju zgleda kot da je vse OK in šibi miško.
Ne vem pa, kolk to v praksi res deluje i.e. kako nardit blendo ki bo res tolk dušila, ne bojo se pa na njej nabirale saje, ki bi vodile v "zabitek" auspuha.
Laguna Coupe GT dci 180