Pozdravljeni!
Danes zjutraj pri odiranju vrat je v vratni kljuki nekaj počilo in sedaj vratna kljuka ne gre več v zaprti položaj ampak, ostane v odprtem položaju. Izgleda kot da se je feder, ki kljuko povleče v ležišče iztaknil in sedaj ostane v odprtem položaju. Prosil bi za vašo pomoč, če je že kdo imel podobno težavo oz. če mi pomagate z navodili kako kljuko sneti in feder poravnati v prvotni položaj. Hvala.
Laguna 2 - vratna kljuka
Laguna 2 - vratna kljuka
Renault Laguna GrandTour 1,9 dci privilege lux
Mene je pred kakim letom zafrkavala kljuka na moji Laguni - od tega, da ni šla v zaprti položaj, do tega, da mi ni več zaklepala vrat. V končni fazi sem iz ene stare Lagune dobil celotni notranji mehanizem, za zaklepanje vrat in ga s pomočjo navodil, ki so na teh straneh s slikami podrobno opisane, tudi uspel zamenjati.
Sicer pa, če ti ostane kljuka v odprtem položaju, najprej preveri eno podlogo, ki je pod delom klike, ki je pripet na vrata. Včasih se tista malo premakne in potem ostane kljuka odprta.
Sicer pa, če ti ostane kljuka v odprtem položaju, najprej preveri eno podlogo, ki je pod delom klike, ki je pripet na vrata. Včasih se tista malo premakne in potem ostane kljuka odprta.