Zimske gume Sava S3

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
mikula

Zimske gume Sava S3

Odgovor Napisal/-a mikula »

Pozdravljeni,
do letos sem bil dokaj zadovoljen uporabnik Savinih zimskih gum ampak po letošnji menjavi sem zelo zaskrbljen in razočaran nad njihovim obnašanjem na cesti.
Torej prednji par je ostal od lanske sezone cca še 4mm profila, zadnji par je nov dim. 205/55/16 in prav nove mi delajo občutek nesigurnosti in nelagodja saj mi zadek odnaša tako na suhem, da o mokrem sploh ne govorimo. Sprav sem menil, da je to hiba nove gume toda sedaj je mimo že 14 dni od montaže in cca 500 prevoženih kilometrov.
K opisu problematike me je vspodbudil tudi pogovor s kolegom, ki mi je opisal identične težave.

Ali se srečujete s podobnimi težavami?
Lep pozdrav Marjan
Uporabniški avatar
R19-racing
Kraj: koper

Odgovor Napisal/-a R19-racing »

js sem mel 195 50 15 savine in po mokrem sem mel vedno tezave,po suhem malo manj ampak so zmankali profili po 12.000km.Po mokrem so mi vedno obupno drzale..
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Poglej kje so bile narejene, po vsej verjetnosti so Poljske, sam imam zelo slabe izkušnje z njimi, na Daewoo Lanosu sem imel gor dve Slovenski, ki sta bili ok in dve Poljski, ki sta bili pod nulo, mi je ravno tako zadek kar odnašalo.
Uporabniški avatar
rogi2

Odgovor Napisal/-a rogi2 »

Žal so na vseh testih tud amzs sava nekje med pogojno uporabnimi.
Jaz jih ne kupim nikoli več,še rotalove so boljše.Preverjeno na Vranskem
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Jaz sem imel na Twingu Sava S3, narejene v nemčiji in sem bil z njimi zadovoljen.
Prvo sezono so bile super, drugo sem pa ostal z njimi na Ljubleju, kljub 6,5mm profila.
Za po mokrem je pa vredu, dokler imajo oprijem. Ko ga pa enkrat izgubijo, pa začne avto tako drseti, da ga je skoraj nemogoče ujeti.

Poskusi zamenjati sprednje in zadnje gume, pa poročaj, kakšna se ti zdi primerjava med novimi in rabljenimi.
Slika
MaRiNcHy
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a MaRiNcHy »

Ne me strašit, sem dala na avto Savine zimske gume, sem se malo pozanimala pri znancih pa so rekli da niso slabe. Upam da ne bo kakih težav ko bo enkrat sneg padel.
Uporabniški avatar
R19-racing
Kraj: koper

Odgovor Napisal/-a R19-racing »

odvisno enim so dobre enim ne...bos tudi ti lahko povedal mnenje ko jih bos sprobala ..:)

lp
Uporabniški avatar
Morphy

Odgovor Napisal/-a Morphy »

MaRiNcHy napisal/-a:Ne me strašit, sem dala na avto Savine zimske gume, sem se malo pozanimala pri znancih pa so rekli da niso slabe. Upam da ne bo kakih težav ko bo enkrat sneg padel.
Verjetno boš preživela, to je pa tudi vse kar ti SAVA nudi :twisted: :)
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

sam da niso made in poland :D sem slišal da je baje fajn razlika med slovenskimi in polskimi :S
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Če so nove so za po snegu boljše, kot marsikatere veliko dražje gume.
Jaz sem imel slovenske in nemške, pa nisem opazil kakšne drastične razlike med njimi.
Slika
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

ja samo polskih nisi imel :D brat jih ma na sluzbenem cliotu letos nove vse stiri pa pravi da niso enako dobre kot prejsnje ki so bile slovenske!
baje veliko prej vleče avto iz ovinka kot z onimi! tako da nevem jaz jih nisem sporbal
Uporabniški avatar
MuRiCi
Kraj: Kärnten

Odgovor Napisal/-a MuRiCi »

js imam na svojem slovenske,fotr pa nemške :) in nisem opazil neke drastične razlike :wink: so pa DOT09,in bom letos videl kako se bodo obnašale,do zdaj so kul 8)
edit:se vozim na sava zimskih že 9let,pa sem še živ :twisted:
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

jst jih mam na RS-u. sem še živ in zdrav. pač včasih mal loviš rit po ovinkih ampak je vsaj pestro :twisted:
zaenkrat zadovoljen. ko bo pa sneg pa itak pravjo, da so najbolše...
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Poreklo gume je odvisno od dimenzije, ker nimajo vseh orodjih po vseh tovarnah da bi delali v vseh tovarnah vse. Maš pa tudi Goodyearke ali Fuldo ki je slovenskega porekla.
Recimo motorske gume Dunlop so velikokrat SLO porekla.
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

Prejšnji teden sem prijatelju pomagal v delavnici,ker je mel ful dela pri montažah gum,ker je pač sedaj sezona in sem mel priložnost montirat in balansirat savine gume s3,ki so bile napravljene na poljskem.Z eno besedo užas.Izpod 35g uteži nisem dal niti na ene,pa da ne omenim da sem na eno dal celo85g.Sicer na balansirki so vidno poplesavale.Verjetno so bile nepravilno skladiščene.
Odgovori