Clio 1, 98 letnik, stalno vklopljene rikverc luci
Clio 1, 98 letnik, stalno vklopljene rikverc luci
kar naenkrat so zacele nonstop goret zadnje rikverc luci. a je to kaksno rikverc stikalo v okvari ali kaj drugega?
Vzameš dol levo prednje kolo in na menjalniku vidiš stikalo (iz njega gredo žice). Gor dvigneš avto koliko gre (z dvigalko samo na levi strani), ker drugače bo teklo ven olje iz menjalnika. Ko odviješ stikalo, ga hitro nadomestiš z drugim (zaradi iztekanja olja iz menjalnika). Če bo steklo ven dosti olja, je najbolje, da greš k mehaniku, da ti ga dolije. Stikalo pa stane v cca. 15 €. Dobiš ga v vsaki avtotrgovini.
Se ne spomnim prav dobro, ko sem menjeval sam. Mislim, da je tesnilo gor in ni treba nič menjavat.
V menjalnik moraš doliti olje za menjalnik (mislim, da je tranself 75w80). Na menjalniku imaš spodaj čep za izpust (tega ne smeš odvijat), na "robu" menjalnika pa za spremljanje količine. Za dolivanje pa rabiš posebno orodje, tako da boš to težko storil sam. Lahko pa omenjen čep na "robu" menjalnika po menjavi stikala počasi odviješ in če vidiš, da začne teči olje ven, veš da ga je zadosti.
V menjalnik moraš doliti olje za menjalnik (mislim, da je tranself 75w80). Na menjalniku imaš spodaj čep za izpust (tega ne smeš odvijat), na "robu" menjalnika pa za spremljanje količine. Za dolivanje pa rabiš posebno orodje, tako da boš to težko storil sam. Lahko pa omenjen čep na "robu" menjalnika po menjavi stikala počasi odviješ in če vidiš, da začne teči olje ven, veš da ga je zadosti.
-
ales31
Sem mogoče "nerodno" napisal.
Seveda ga lahko odviješ, ampak v primeru menjave olja v menjalniku, ne pa zaradi kontrole olja (ker bo olje izteklo). Za kontrolo služi čep ob strani (tega odviješ in prekontroliraš nivo ter po potrebi doliješ olje v menjalnik). Upam, da si sedaj razumel, kar sem hotel napisati.
Seveda ga lahko odviješ, ampak v primeru menjave olja v menjalniku, ne pa zaradi kontrole olja (ker bo olje izteklo). Za kontrolo služi čep ob strani (tega odviješ in prekontroliraš nivo ter po potrebi doliješ olje v menjalnik). Upam, da si sedaj razumel, kar sem hotel napisati.
Sem zamenjal, steklo je ven kaksne 2 dc olja, tekl je mocnej kot da avto sploh nebi bil nagnjen, kako lahko dolijem olje ce je nujno?
Mislim da sem pa tudi posnel nekaj navoja, sedaj je zategnjeno na kaksne 50%, ce bi se izkazalo da nebo tesnilo, lahko kako to popravim? Razna tekoca kovina ali kako drugace?
Mislim da sem pa tudi posnel nekaj navoja, sedaj je zategnjeno na kaksne 50%, ce bi se izkazalo da nebo tesnilo, lahko kako to popravim? Razna tekoca kovina ali kako drugace?