Zimske gume Vs. Letne

Vse ostale teme
Uporabniški avatar
Primož Five
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Primož Five »

Ne rabiš dirkat da narediš totalko na avtomobilu. Mogoče bi moral primerjat različne situacije z različnimi gumami, da dejansko opaziš razliko.
Sensei Rei/Pes moj prijatelj

http://www.osterrob.si/ Zelo ostri noži
Uporabniški avatar
MarcY
Kraj: Stranice

Odgovor Napisal/-a MarcY »

Primož Five napisal/-a:Ne rabiš dirkat da narediš totalko na avtomobilu. Mogoče bi moral primerjat različne situacije z različnimi gumami, da dejansko opaziš razliko.
off:
Mogoče res, se še nisem znašel v taki situaciji. Vozim 3 avte doma, od neke debice gume za 30e na cliotu do ug 7+ ter alpin a4, in nisem opazil nobene razlike, razen tega da gre clio po snegu z 13kami kot ne vem kaj :D
Enostavno se prilagodiš avtu, z cliotom se peljem 60-70, z meganom pa tud 90 in več v dežju. Odvisno je tudi že od samega avta od gum pa tudi seveda.

on: Sem slišal izpuh v krškem in je res fajn glasen, se mi dopade :D Upam da se še vidimo kaj drugo leto na dirkalušču. 8)
Uporabniški avatar
NejcZ
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a NejcZ »

nightmare napisal/-a:Me čudi, da smo v naši družini še vsi živi in celi. :shock:
Odkar pomnim mamo na vseh vozilih Savo S3 pa imajo tud kej več km kot 170 pa še noben ni letu s ceste.
Dejte mal man brat forume pa kej probite tud sami stestirat pa bo. :wink:
Sm stestiral na več avtih in ne po par kilometrov, tako da vem kaj govorim. Guma se drugje kot v snegu nima s čim pohvalit ker je zanič.
Da se peljat, tak kot tudi z kitajskimi gumami, ampak če se že novo kupi bi sam sigurno kaj drugega vzel. Je pa cena solidna, zato tudi masovno narod kupuje to.
Uporabniški avatar
error 90

Odgovor Napisal/-a error 90 »

Samo z glavo je treba voziti pa so tudi kitajske gume dobre
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

HrCk napisal/-a:glede gum nism nek strokovnjak lohk pa sam povem da recimo na svojmu meganu imam mislm da neke kormoranke(kupil jih je še oče ko je imel megana) in lahko povem to je guma za ubit po mokri cesti dobesedno te nese vn če preveč prpelš v ovink :S prou čutiš kako vibriira oz drsiš po cesti....sreča da je tuki zima da pridejo zimske in drugo leto da nevidim teh kao za letne.
:roll:
error 90 napisal/-a:Samo z glavo je treba voziti pa so tudi kitajske gume dobre
Vsaka guma te nese ven, če preveč pripelješ v ovinek. Res se to zgodi enim prej drugim kasneje. Ampak a lahko vsaj enkrat nehate pametovati o gumah? Zakaj nimate vsi ne vem, Michelin Pilot Sport 3, Bridgestone potenza re050a ali kake podobne? Aveste ker ostale so sam za ubit dobre, te se pa res držijo! :lol: In za koji penis se potem eni celo furate na letnih po snegu in s ketnami v kufru? Se boste še ubili! :roll:
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

@Symon :smt009

Kadar se na šihtu o gumah menimo se zmer skregamo. Pač kupš tisto, kr ti najbolj odgovarja. Jst sm se pr vulkanizerju spomnu na Symona in njegove S3 in si reku, če so njemu zdržale na RS-u pol ni hudič, da men ne bodo.
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
error 90

Symon napisal/-a:
HrCk napisal/-a:glede gum nism nek strokovnjak lohk pa sam povem da recimo na svojmu meganu imam mislm da neke kormoranke(kupil jih je še oče ko je imel megana) in lahko povem to je guma za ubit po mokri cesti dobesedno te nese vn če preveč prpelš v ovink :S prou čutiš kako vibriira oz drsiš po cesti....sreča da je tuki zima da pridejo zimske in drugo leto da nevidim teh kao za letne.
Vsaka guma te nese ven, če preveč pripelješ v ovinek. Res se to zgodi enim prej drugim kasneje. Ampak a lahko vsaj enkrat nehate pametovati o gumah? Zakaj nimate vsi ne vem, Michelin Pilot Sport 3, Bridgestone potenza re050a ali kake podobne? Aveste ker ostale so sam za ubit dobre, te se pa res držijo! :lol: In za koji penis se potem eni celo furate na letnih po snegu in s ketnami v kufru? Se boste še ubili! :roll:
Saj zato sem pa napisal da je treba z glavo voziti. Drugače pa se jaz nisem nikoli na letnih z ketnami v prtlažniku vozil okoli.Na cliotu sem imel falken gume in so kar dobro držale res pa je da nisem šel v ekstreme. Najraje sem pa imel krožna križišča :D hehe
Uporabniški avatar
NejcZ
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a NejcZ »

Symon napisal/-a:
Tk kot si reku.. poleti Potenza. pozimi pa Pirellike :D
Uporabniški avatar
Symon

error 90 citiral sem te ker si lepo napisal in se 100% strinjam s teboj.
Uporabniški avatar
error 90

Aha. Pol pa dobr. Pardon :lol: :oops:
Uporabniški avatar
Cr00k
Kraj: Celovec

Odgovor Napisal/-a Cr00k »

bam88 napisal/-a:najlazi je bit pametn pri drugih da ne sparat pri gumah... taki se pa ponavad sami vozjo z 10 let starimi gumami al pa letnimi :D
...ali pa z zimskimi poleti :) No, jaz se vozim pozimi z letnimi, ker so mi dokazal, da je letna guma tudi pri -15°C boljša od zimske na vseh poglagah, razen na snegu. Pri meni je simpl... "štunfe" v prtlažnjik zarad polcajev, ko je sneg, se z drugimi avti preganjamo...

...bodmo realni, kolk dni je bil lani sneg na cest :wink:
Slika
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

Ne vem kak mate drugi, ampak men še na pamet ne pride, da bi se pozimi vozu z letnimi in obratno ;)

Če bi ble letne za v sneg dobre ne bi sploh zimskih delali pomoje.
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
Symon

bam88 napisal/-a:najlazi je bit pametn pri drugih da ne sparat pri gumah... taki se pa ponavad sami vozjo z 10 let starimi gumami al pa letnimi :D
To vidiš! 8) Ne saj če jih tolaži, da imamo RSa pa nimamo za dobre gume pa naj jih. :twisted: Zimske imam jaz ravno zaradi tistih par dni snega ko se smejim ostalim ki nikamor ne pridejo. Pa še par klancev imam pred domom.
Uporabniški avatar
Primož Five
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Primož Five »

No sam neki da se razjasne stvar, če je razlike pri 4 pnevmatikah slabih 50 euro nimamo kaj debatirat. Mi ne bo noben buč prodajal, da ni razlike med S3 in Alpinko..halo..
Sensei Rei/Pes moj prijatelj

http://www.osterrob.si/ Zelo ostri noži
Uporabniški avatar
GHost14

Odgovor Napisal/-a GHost14 »

Pa topla voda je že prtekla al ne še? :roll:
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Odgovori