Volanska letev Scenic II (2004)

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
bostavraber
Kraj: Radlje ob Dravi

Volanska letev Scenic II (2004)

Odgovor Napisal/-a bostavraber »

Zdravo,

Zanima me kaj bi lahko bilo narobe pri volanski letvi (mislim da je problem v tem). Ko pri prižganem avtu obračam volan na mestu mi čisto na koncu v eni in drugi poziciji malo poči. Pri sami vožni se to ne sliši. A je v tem primeru treba zamenjati letev ali se da to popravit in ali se zna kaj sesut oz pokvarit. Olje nikjer ne pušča!

Hvala za odgovore!

Bošta
Uporabniški avatar
jereb007
Kraj: sevnica

Odgovor Napisal/-a jereb007 »

LP

Volanska letev ni hidravlična, servo imate električni, kar pomeni, da je motor za servo pod volanom (ni nobene hidravlike).

Bolj kot volanska letev bi bilo možno, da riba ležaj na armortizerju zato je tisti pok na koncu. Možno je sicer, da ima volanska letev nekje zračnost (po domače LUFT) ampak zelo malo verjetno.

Preverite enostavno, nekdo naj drži za vzmet na armortizerju drugi naj obrača volan. Ko se zgodi tisti pok boste brez skrbi to čutili na vzmeti, če je seveda ležaj vzrok.
Če se to ne sanira kmalu lahko poči vzmet.
ah, ta moj clio
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Re: Volanska letev Scenic II (2004)

Odgovor Napisal/-a robertp »

bostavraber napisal/-a:Zdravo,

Zanima me kaj bi lahko bilo narobe pri volanski letvi (mislim da je problem v tem). Ko pri prižganem avtu obračam volan na mestu mi čisto na koncu v eni in drugi poziciji malo poči. Pri sami vožni se to ne sliši. A je v tem primeru treba zamenjati letev ali se da to popravit in ali se zna kaj sesut oz pokvarit. Olje nikjer ne pušča!

Hvala za odgovore!

Bošta
A ti to šklocne kot bi zaklenil volan?
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
bostavraber
Kraj: Radlje ob Dravi

Odgovor Napisal/-a bostavraber »

Oj!

Jereb007: dvomim da je kaj na vzmeti. Je avto mehanik dvignil in probal pa jasno takrat ko ni obremenitve nič ne poči. Se pa čuti malo lufta ...

Robertp: ja podobno šklocne kot bi zaklenil volan samo mogoče ne glih tako glasno in kot sem že rekel, samo ko volan obračaš na mestu in čisto v končni poziciji.

lp
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

bostavraber napisal/-a:Oj!

Jereb007: dvomim da je kaj na vzmeti. Je avto mehanik dvignil in probal pa jasno takrat ko ni obremenitve nič ne poči. Se pa čuti malo lufta ...

Robertp: ja podobno šklocne kot bi zaklenil volan samo mogoče ne glih tako glasno in kot sem že rekel, samo ko volan obračaš na mestu in čisto v končni poziciji.

lp
Moj, letnik 2003 je počel isto. Pa mislim da je bila tehnična nota glede tega.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Odgovori