Akumulator

Vse ostale teme
Uporabniški avatar
simon24
Kraj: Brežice

Akumulator

Odgovor Napisal/-a simon24 »

Zanima me sam neki dans sm kupil nov akumulator ker mi tastari ni delal več in je rekel avtoelektričar da je imel stik nekje v celici in zato mi avto ni užgal in ni več dobr.Mi lahk kdo razloži od koga je mel stik kak lahk pride do stika v celicah notri?
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

lahko ni blo več vode notr.
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
simon24

ja tud možno sam niso ble celice čist suhe...na kolko časa pa je potrebno vodo mal dolit not?
Uporabniški avatar
Nos

Odgovor Napisal/-a Nos »

jst sem to pred zimo zmeraj dolival, če je bilo potrebno.
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
dr__de

Odgovor Napisal/-a dr__de »

sej a niso ti tanovi akumulatorji zdej čist zaprti?
Uporabniški avatar
Nos

Odgovor Napisal/-a Nos »

eni so.
Uporabniški avatar
robiko

Odgovor Napisal/-a robiko »

dr__de napisal/-a:sej a niso ti tanovi akumulatorji zdej čist zaprti?
Glik tle je težava k vsi mislijo da je brez vzdrževanja, sam voda glih tako izhlapi.
Uporabniški avatar
simon24

ja itak da izhlapi sam po kolkem času treba dolit če je akumulator čist nov?
Uporabniški avatar
MasTTer
Kraj: Lendava (MS)

Odgovor Napisal/-a MasTTer »

Se splača kupovat take akumulatorje? Kupiš gelnega, daš tistih nekaj € zraven in imaš mir 5+let.

Seveda, če ga recimo na vsake pol leta napolniš z polnilcem bo zdržal dlje. Po moje več koristi če je akumulator skoraj vedno poln, kot pa dolivanje vode, ker se akumulator "kvari" če ni poln oz. ko se nehote čisto izprazni.
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Uporabniški avatar
simon24

torej kdaj dolivati vodo v novega?
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

če nimaš kje odpret si lahko po domače povedano v r*t natočiš, če pa maš možnost pa pomoje 1x letno, pred zimo prečekiraš vodo, preveriš napetost kolko je ima sam in kolko takrat ko ga polni, ko ga polni pod 14V je slabo, vodo valda destilirano, ker če ne še prej plošče pridejo v "stik"
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Če se z avtom redno voziš in da je to vsaj kakih 4-5 km brez ugašanja pol ne rabiš nič polnit akumulatorja, ker je dost tisto kaj ga da altenator. Drugač če ma za kontrolirat vodo jo lahko enkrat letno pogledaš in po potrebi dotočiš. Obvezno distilirano. Če nima nič, pol pa lahko pač čakaš dokler ne crkne. Edino če pride v stik je problem v tem ker čez noč ostaneš brez avta, če pa normalno gre proti koncu se pa že vidi da težko obrača. Drugač pa za stik ni nujno da je bilo premalo vode. Lahko je pač neka napaka v akumulatorju ali kaj podobnega. Jaz imam svoj akumulator 4 leta in še ni bilo potrebno dolivanje.
Uporabniški avatar
saso24

Odgovor Napisal/-a saso24 »

@mastter- v primeru če ti počaka alternator in ti sprazni GELNI akumulator moraš kupiti novega. Ta aku ni primeren za "obične" uporabnike. VESNA je po mojem mnenju še vseen TOP ker ga lahko vzdržuješ(čeprav to malo ljudi počne)
Uporabniški avatar
MasTTer
Kraj: Lendava (MS)

Odgovor Napisal/-a MasTTer »

saso24: To ne vem če čisto drži, barem v praksi ne, mogoče samo v teoriji, kajti sam sem imel gelni akumulator z 3000A ko sem še imel stari avto z akustiko in tu se ti nehote prej ali slej sprazni, če imaš recimo 6000W+.

Tudi kolegu se je že spraznil in akumulator še vedno dela. Mogoče zgubi kaj na moči ampak ni sile.

Je pa zanimivo, da kar dosti prodajalcev priporoča gelne akumulatorje, ker jih ni treba vzdrževati, so močnejši in zdržijo dlje...

Pa še kot zanimivost, moj dedek, ko naredi letno manj kot 2000 km menja navaden akumulator v 3-4letih, pa še sprazni se mu dostikrat in nikoli ni poln. Torej vseeno precej dolgo zdrži :D
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Uporabniški avatar
simon24

zgleda da res nimam sreče s tem akumulatorjem.zdj se mi pa je spet zgodilo da mi avto spet ni hotel užgati ker mi je gorela luč v prtljažniku in zgleda da se je mal sprazno ampak je z kabli potem užgal in sedaj dela.zanima me če ga morm zdj mal napolnit ker je skoraj kupil sm ga pred 14 dnevi al ne?
Odgovori