Megane coupe l. 99, "škripanje" ob speljevanju.

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Pirmoz

Megane coupe l. 99, "škripanje" ob speljevanju.

Odgovor Napisal/-a Pirmoz »

Lep pozdrav!

Kadar naglo speljem iz mesta, mi ob hitrejšem spustu sklopke nekaj zaškripa, ter tudi če prestavim v 2. prestavo in hitro spustim sklopko (športna vožnja :P)

Mehanik je rekel, da je imel isti problem pri scenicu 1.6 16V (isti motor) Vendar se ni nikol postopil k popravilu...

Pomoč zaželjena :P.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Eden od nosilev motorja verjetno. Meni je glih včeraj šel tist zgornji, pri desnem blatniku.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Pa kaj škripa al je slišat kot udarec? Drugače je lahko tudi sklopka, mogoče tudi izpuh kam tolče.
Uporabniški avatar
Pirmoz

Ne, tolče nikamor...sicer je mehanik rekel, da je nosilec zanič (zgornji, da je neka tekočina že vn stekla...) Sliši se kot da je sklopka...samo nisem siguren...
kakšen zvok ti je pa spušču?
Uporabniški avatar
saso24

Odgovor Napisal/-a saso24 »

Tastara Laguna je škripala pri menjavi prestav zaradi nihanja motorja s tem pa se je oglašal konus na koncu izpušnega kolektorja, zdej za megana ne vem če ima na podoben način narejen je pa ena ideja :)
Uporabniški avatar
Pirmoz

A to isto 1.6 16V ?

Kolk si pa dau za popravilo?
Uporabniški avatar
megane96
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a megane96 »

Tole verjetno kak potisni ležaj na sklopki odaja glasove, men se je včasih ob sunkovitem speljevanju , al pa če je blo več ljudi v avtu pojavljal ta zvok.
To že ko je mel avto samo 80kkk, zdej ma 40 več pa al ne slišim več al je pa nehalo.

:D
Megane RT, 1999
Slika
Uporabniški avatar
Pirmoz

Ja sej...ponavad to naredi ob večji obremenitvi (speljevanje v klanec, hitro speljevanje z mesta)... Zvok je prisoten dokler sklopka popolnoma ne zagrab...al kako nej rečem :lol:
A pa to nisi nič rihtal? :?:
Uporabniški avatar
Pirmoz

No uglaunem...mal update-a.

Dans sm se mal bol podstopu k zadevi (raziskovanju večalmanj) in zdaj mi sploh ni jasno....
Prepričat sem se hotu, če sklopka spodrsava ...se pravi ustavil, ročna, poizkus speljat. Sklopka ni spodrsnila zadnja kolesa sem pa vlekel sabo cca 10m+ :D ... Potem sem se peljal naprej, in opazu, da "zvoka" ni več...oz. se pojavi čisto čisto v ozadju (če neveš, da mora bit, ga praktično ni...)

Mogoče kakršnakoli "razlaga"?
Odgovori