R. Laguna - Klima(ventilator)

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
smes

R. Laguna - Klima(ventilator)

Odgovor Napisal/-a smes »

Imam en problem na R. Laguni letnik 2001(II model), ko vklopim klimo se mi ventilator vklopi za 10 sekund potem pa spet izklopi. Za kakšin 10 sekund se spet vklopi in izklopi(se prižiga in izklaplja).. to se ponavlja v nedogled. Klima oz. mrzel zrak seveda ne piha. Plin je noter, ker je na novo napolnjen in cev na kompresorju je mrzla. Zanima me kako rešiti to težavo z ventilatorjem. Prosim za pomoč. Že v naprej hvala. :) Lp
Uporabniški avatar
Godward

Odgovor Napisal/-a Godward »

pomoje to vklapljanje in izklapljanje ventilatorja nima veze, ker se tudi meni pri laguni vklaplja in izklaplja kot si napisal sam in klima deluje. če je plin na novo nafilan, je mogoče zanič senzor klime v kabini?
Slika
Uporabniški avatar
Jure180
Kraj: Duplek

Odgovor Napisal/-a Jure180 »

ventilatorji se morejo vklapljat in izklapljat,ker je spredaj v kileru plin in z pomočjo ventilatorjev se ta ohladi..
Uporabniški avatar
Marsovcek

Odgovor Napisal/-a Marsovcek »

Kateri ventilator imaš v mislih? Tistega za hladilnikom ali onega v kabini?
Uporabniški avatar
Godward

Odgovor Napisal/-a Godward »

za hladilnikom...
Slika
Uporabniški avatar
Edoedo

Odgovor Napisal/-a Edoedo »

Use skupi zelo čudno, ventilator se mora vklapljat izklapljat to je normalno... a je klima ročna ali avtomatska? če se sliš kompresor da dela pol bi skoraj mogl hladit. A je klima ročna ali avtomatska? če je avtomatska a ti izpiše "service" na displeju klime?
smes

Odgovor Napisal/-a smes »

Klimatska naprava je ročna. Vendar po moje to ni normalno, da se ventilator na vsakih 10 sekund izklopi in potem za 5 sekund spet prižge. To se ponavlja celi čas..Kompresor se sliši, ko se vklopi in deluje celi čas dokler klime ne izklopim.
Mogoče hladi nekaj malo vendar zelo slabo, proti temu kako je delovalo pred časom.
Uporabniški avatar
flashridr
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a flashridr »

Pravilno delovanje ventilatorja je tako.
Ko vklopiš klimo mora ventilator ves čas delovati na nižji stopnji. Če pa se voda v motorju segreje pa potem preklaplja med HI in LOW.
Tako da to ni normalno da ti ga vklaplja in izklaplja.

LP Flash
Državni prvak EMMA ESPL Expirienced 2 Woofer 2011
Državni prvak EMMA ESPL Advanced Trunk 2 Woofer 2012
Montaža avtoakustike Boss Audio Systems Kranj
Odgovori