Renault Scenic 04-05, 1.5...kupiti ali ne?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Renaultek

Renault Scenic 04-05, 1.5...kupiti ali ne?

Odgovor Napisal/-a Renaultek »

Kupuje se en rabljen avtomobil scenic letnik 2004-2005 z nekje 140-200.000km, letnik 1.5. Vse kar je važno je da je šparoven in da ne crkuje preveč rad. :D Po prebranem sodeč je 1.5 bolj varen nakup glede okvar. Torej v tem rangu kilometrov me zanima, kakšne servise lahko pričlakujem v kratkem, predvsem pa kakšen strošek, kake šobe, turbina, itd. Da pač vem koliko dat "na stran".
Pa kaj paziti pri nakupu? Kaj pogledat in na kaj biti previden?

Hvala vsem.
Uporabniški avatar
Aleen
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Aleen »

Ja pri 1.5 so problem šobe in pumpa. če je bilo to zrihtano poj načeloma nimaš problemov, glej da ima servisno knjigo (tudi uvoženi jo imalo samo so zelo redki) in pa glej da ima malo bolj opremo .... kar je pa pri nakupu vseh autov pa da ni bil razbit :wink:
RENAULT Sport
Slika
Renaultek

Odgovor Napisal/-a Renaultek »

Kolk pa so stroški če bi ga hotel porihtat da bi bil miren, recimo šobe, pumpa itd? Ker glede na kilometre (130.000+) bo verjetno kaj šlo čez nekaj časa in me zanima kakšni so kaj stroški...je pa torej bolj ziher 1.5 kot 1.9?
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

okol jurčka€ pride. ni ravno poceni
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
Aleen
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Aleen »

No ja pumpa tovarniško obnovljena pride cca 650€ ena šoba pa 270€ (štiri šobe 1080), tko da kr nanese, so pa cene z poblaščenih servisov :wink:
RENAULT Sport
Slika
Uporabniški avatar
DonLuigi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a DonLuigi »

Pobrskaj po tem forumu, boš našel veliko materijala.

Pri teh motorjih z Delphijevim sistemom vbrizgavanja goriva je posebej problematična visokotlačna črpalka, šobe in glavna gred.

Najceneje je popravilo šobe, če gre črpalka, gredo običajno še šobe, če gre pa gred pa ribne cel motor.

Popravilo gre hitro v tisoče €, kar pri ceni, ki jo boš dal za avto, prestavlja konkreten %.

Sodelavcu je na Senicu 2004 pri 120K ribnila črpalka. Je dal 1200€ za popravilo z obnovljenimi deli. Zdej, koliko časa bo držalo, pa lahko samo ugiba.

Imel sem dci 2003 1.5 60kw dobrih 7 let, naredil skoraj 200K, servis na 15K. Glavna gred je bila na psu, 2 šobi menjani.

Moje mnenje je, da je Delphi najcenejši šit, ki ga je Renault na račun maksimalnega profita lahko dal v motor in temu primerna je tudi kvaliteta. Jaz tega ne kupim niti pod razno.

Sicer pa, kot rečeno, pobrskaj po forumu in se odloči ;-)

lp,
Luka
Odgovori