Nekaj drajsa-menjalnik?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
ef100179
Kraj: Ljubljana

Nekaj drajsa-menjalnik?

Odgovor Napisal/-a ef100179 »

Vprašanje

Že kr en lep čas mi nekaj drajsa. Skratka ko vozim se sliči tkole...vuf...vuf...vuf...zdi se kot na vsak obrat enkrat. Ko stisnem sklopko neha.

Mehanik je najprej reku da je polosevina zanič. Zdej še zmeraj rajsa. Zdaj je reku da je najverjetneje nekaj v menjalniku. Vprašal sem ga koliko in je reku okoli 400EUR. ...uf matr...kje naj to stknem

Mogoče kakšen namig?

Hvala uroš
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Kaj pa ko si na mestu? Je tudi kaj slišat ali samo med vožnjo?
Uporabniški avatar
Truckdriver \8/
Kraj: Grosuplje

Odgovor Napisal/-a Truckdriver \8/ »

Možno, da je vstrajnik fuč.
Predlagam ti, da čim prej zrihtaš, da ti ne bo uničilo menjalnika.
Imeli Forda S-max. Čuden zvok v menjalniku, pač nismo takoj popravili in smo potem morali zamenjati celoten menjalnik je vse razbilo.
Prijaznost, strpnost in brzina na cesti moja so vrlina :)
Uporabniški avatar
ef100179

KO sem na mestu in laufa mašina ni nič slišat. Torej ko se vozim se sliši. Če stisnem sklopko spet utihne. Če spustim gas neha drajsati po nekaj sekundah oz. metrih.

Da še malo bolj natančno opišem. SLišati je kot bi drsali kakšni diski al pa ploščice.

Hvala za pomoč
Uporabniški avatar
Bor
Kraj: Tabor

Odgovor Napisal/-a Bor »

A tak globok piskajoč zvok?
Uporabniški avatar
ef100179

ni piskajoč zvok, malo podobno kot tako ko gre ležaj

...nekako takole...zm...zm..zm :)
Uporabniški avatar
Shooter
Kraj: Podsreda

Odgovor Napisal/-a Shooter »

sem mel isti problem na cliotu2 dci......fuc lezaji na menjalniku (tam ko pridejo polosovine not).Cena na original servisu par evrov manj kot 400
Uporabniški avatar
trinity

Odgovor Napisal/-a trinity »

Truckdriver \8/ napisal/-a:Možno, da je vstrajnik fuč.
Predlagam ti, da čim prej zrihtaš, da ti ne bo uničilo menjalnika.
Imeli Forda S-max. Čuden zvok v menjalniku, pač nismo takoj popravili in smo potem morali zamenjati celoten menjalnik je vse razbilo.
TO simel dvomasni vztrajnik?
Uporabniški avatar
ef100179

400€

Nisem vsega napisu, je reku da je nekaj na menjalniku...pač par mehaničnih izrazov in da bo tolk prišlo.

Vprašal sem ga če je kakšna alternativa in je reku da ne?
Reku sem če je treba takokj zamenjat in je reku da ni potrebno, da lahko kasneje ko bo šlo čist h vragu.

A res to tolk stane da menjajo ležaje na menjalniku?
A je res da je vseeno če kasneje to menjam? Ne bo potem še večji strošek?
Uporabniški avatar
Shooter
Kraj: Podsreda

Odgovor Napisal/-a Shooter »

jah najbolse cim prej.....ce dobi prevec zracnosti zna zamlet vse not.....cena je pa taksna zaradi tega ker je treba cel menjalnik podret,zamenat lezaje in sestavit vse nazaj plus novo olje v menjalnik.....meni je takrat sel na 80.000km.Itak ce ze razdiras mores zamenjat obadva levega in desnega.Naceloma pri cliotu ni teh problemov ampak se najde kaksen primer....
Najbolse da gres na renaultov servis das 20eur in ti bodo ticno povedali kaj je narobe
Uporabniški avatar
ridder

Odgovor Napisal/-a ridder »

povej za keter avto, da preverim cene ležajev.

pri nas oče popravlja ogromno menjalnikov in lahko po opažanju in izkušnjah povem kaj je problem:

najprej je fuč ležaj=posledica je, da začne gred opletat. ČE boš čakal predolgo bo zaradi opletanja tisti ležajček(beri šalčka) naredila škodo v blok menjalnika(ker opleta), kar se pa potem neda več popravt (lahko menjaš edino blok), če pa boš še naprej čaku, boš pa menju komplet menjalnik, ker ga bo pač zmlelo (zaradi prevelikega opletanja, zamika...)

če je problem v menjalniku, TAKOJ menjat ležaje.

daj še podatke, pa ti povem cene :P

l.p.
rider626

Odgovor Napisal/-a rider626 »

tudi jaz imam podoben problem na meganu, med vožnjo se pojavlja čuden zvok...mehanik pravi da je nekaj narobe z menjalnikom, da je kakšen ležaj zanič :roll:

sedaj pa dilema:

-mehanik pravi da so original deli za menjalnik zelo dragi + veliko delo, tako da je najbolje počakat da menjalnik crkne, potem pa menjat za rabljenega
-sesutih meganov (1.6 16v cupe 01" ) je kar precej tako da rabljen menjalnik ni problem dobiti, pa še cene niso visoke (cca.150-200€)

kaj predlagate? :roll:
Uporabniški avatar
ridder

Odgovor Napisal/-a ridder »

rider626 napisal/-a:tudi jaz imam podoben problem na meganu, med vožnjo se pojavlja čuden zvok...mehanik pravi da je nekaj narobe z menjalnikom, da je kakšen ležaj zanič :roll:

sedaj pa dilema:

-mehanik pravi da so original deli za menjalnik zelo dragi + veliko delo, tako da je najbolje počakat da menjalnik crkne, potem pa menjat za rabljenega
-sesutih meganov (1.6 16v cupe 01" ) je kar precej tako da rabljen menjalnik ni problem dobiti, pa še cene niso visoke (cca.150-200€)

kaj predlagate? :roll:
počakat, da se menjalnik sesuje? kaj pa če se ti sesuje ko boš na dopustu sred dalmacije?
če boš menu-maš namen pol dej čimprej, da neboš brez avta, ko ga boš rabu. a ni useglih a ga zdej al pa čez pou leta? samo sranje bo, ker nkol ne veš, kdaj bo crknu.

aja za obnovo menjalnika: jst rajš nebi notr tlaču kakšnih ponaredkov.

drugače pa cena popravila menjalnika z montažo in demontažo je 400€ čisto realno za nepooblaščenca/lokalnega mehanika

l.p.
Uporabniški avatar
ef100179

ridder

Ridder

Evto je Espace, 1.9dci, l 2005.

Včeraj bil pri mehaniku. Je reku da je nekaj na menjalniku, da se naj kr vozim da bo lahko še 1-2 leti to drajsalo. Če bom slišal da čedalje bolj drajsa naj pa pridem.

Ridder: V kolikor veš kaj je razlog in če se ga da mogoče odpraviti preventivno z manjšimi stroški z veseljem pripeljem.

Hvala za pomoč in hvalabogu za forum :)
Uporabniški avatar
ef100179

+ sklopka ima luft

No za vokend sem šel na daljšo vožnjo. Opazil sem da če se daljši čas vozim v 6. prestavi in imam tempomat vključen ko začenm prestavljati v nižjo prestavo je sklopka čist mehka na začetku, kot da bi imela luft.

Zdej mi je to že vse sumljivo.

Lp Uroš
Odgovori