mehanizem za šipe laguna 2 ph2

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
morph

mehanizem za šipe laguna 2 ph2

Odgovor Napisal/-a morph »

danes mi je v šipi nekaj zaškrtalo in šipa se mi več ne dvigne. Kdo oz. kje bi lahko to poceni porihtal?
Kako se sname obloga vrat, da pridem do mehanizma?

hvala in lp
Roka, ki s prstom kaže na druge, ima vedno tri prste obrnjene nazaj.

---Laguna II Grandtour 2.0 16V, Privilge Lux, l.06, LPG---
Uporabniški avatar
ridder

Re: mehanizem za šipe laguna 2 ph2

Odgovor Napisal/-a ridder »

morph napisal/-a:danes mi je v šipi nekaj zaškrtalo in šipa se mi več ne dvigne. Kdo oz. kje bi lahko to poceni porihtal?
Kako se sname obloga vrat, da pridem do mehanizma?

hvala in lp
a to za laguno?

če nisi pol še kej tipku, da se je use navilo, si lepo prmer pustu se verjetno še da popravt (pri nas jih veliko popravimo), ampak dvomim, da ti bo to kdo sploh hotel naredit.
če boš povedu ker avto ti bom točno povedu kere šraufe odšraufaš, potem se pa tapeto kr na trdo dol potegne (bo kr pokal) ampak ne se ustrašit, če nisi totalen "bumbar" je ne boš zlomil. edini način da ga popaviš, je da pokombiniraš dele z kakšnim drugim mehanizmom, na katerem je kaj drugega narobe (tako naredimo pri nas). l.p.
Uporabniški avatar
morph

gre se za laguno 2 letnik 2006 prednja leva vrata.

Uporabniški avatar
ridder

če najdeš koga ki ti lahko popravi, drugače pa nov mehanizem.

po dialogysu je cena enostavnega električnega mehanizma 241,56 € (možnost napake)

če daš sliko kaj se ti je zlomilo, lahko pogledam, če mam kak tak del, ali pa če se da naročit novega. lahko mi pošlješ tudi po pošti, pa pogledam, če se da popravit :)

l.p.
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

Verjetno se je zlomilo plastično vodilo za sajlo.
Uporabniški avatar
morph

torej bi mi zadostovalo samo menjava mehanizma brez motorčka, če tako na hitro sklepam.

Kje bi pa to najugodneje naredil?

cena 241 € je zame preveč, ker se dobijo cenejše variante.

Uporabniški avatar
brobins
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a brobins »

Če bi uporabil iskanje bi našel:

http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... highlight=

Jaz sem že pred časom menjal pri tej firmi:

http://www.stal.si/elektricni_pomik_stekel.php
Uporabniški avatar
morph

ok, hvala, samo še eno vprašanje, na katero še nisem dobil odgovora?

kako se sname tapeta ?

Uporabniški avatar
ridder

morph napisal/-a:ok, hvala, samo še eno vprašanje, na katero še nisem dobil odgovora?

kako se sname tapeta ?
hahahah :D

no evo to :P :
odstraniš use tri vijake kot je na sliki http://www.shrani.si/f/2n/hp/4Fylvnt0/slika.jpg (po workshopu naj bi slo za sprednja vrata !!) potem če se ne motim je en šraufek tudi v tisti "škatlici" z stikali za šipo. no tisto škatlico tudi odklopiš/odstraniš. potem odstraniš/odklopiš tudi kljukico od vrat. Potem pa tapeto začneš"trgat" stran in jo narahlo dviguješ proti vrhu vrat. tapeta je pritrjena na vrata s takimi neti (plastika) čist možno je, da se ti bo ker sneu, ampak ga ne zgubit in ga natakni takoj nazaj. potem pa še mehanizem. pa prlep šipo na stebriček, da ti ne pade dol!!!

to je to v grobem. ko boš snel prlimi sliko, pa ti mogoče lahko pomagam popravt motorček, ker mam jst ogromno starih, pa se lahko kej pokombinira :)

upam, da je pomagal :P

l.p.
Uporabniški avatar
igork

Odgovor Napisal/-a igork »

morph..., točno to se je meni pred kakšnom mesecem zgodilo na Laguni.
Porihtal mi je en lokalni mehanik za cca. 140e, od tega se bili neoriginalni deli cca. 110€ ostalo je bilo delo. Je bilo pa vseeno potrebno nekaj modificirat, da je vse skupaj delovalo.
gostia
Kraj: Idrija

Odgovor Napisal/-a gostia »

Meni pa je sprednja leva šipa začela ropotat ob dvigovanju. Zamenjal pa sem danes. Ker nisem hotel ostati z odprto šipo sem šel na servis kjer so mi zamenjali mehanizem (brez motorja) za ~100€. Sedaj je stvar popolnoma tiho. Zanimivo je, da mi šipa teče dosti lepše kot takrat ko mi sploh še ni ropotalo oziroma ko je bilo videti še vse OK. Takrat sem mislil, da je motor že proti koncu, ker se je ob dviganju opazno matral - sedaj pa gre gor kot namazano.
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

ridder napisal/-a:
morph napisal/-a:ok, hvala, samo še eno vprašanje, na katero še nisem dobil odgovora?

kako se sname tapeta ?
hahahah :D

no evo to :P :
odstraniš use tri vijake kot je na sliki http://www.shrani.si/f/2n/hp/4Fylvnt0/slika.jpg (po workshopu naj bi slo za sprednja vrata !!) potem če se ne motim je en šraufek tudi v tisti "škatlici" z stikali za šipo. no tisto škatlico tudi odklopiš/odstraniš. potem odstraniš/odklopiš tudi kljukico od vrat. Potem pa tapeto začneš"trgat" stran in jo narahlo dviguješ proti vrhu vrat. tapeta je pritrjena na vrata s takimi neti (plastika) čist možno je, da se ti bo ker sneu, ampak ga ne zgubit in ga natakni takoj nazaj. potem pa še mehanizem. pa prlep šipo na stebriček, da ti ne pade dol!!!

to je to v grobem. ko boš snel prlimi sliko, pa ti mogoče lahko pomagam popravt motorček, ker mam jst ogromno starih, pa se lahko kej pokombinira :)

upam, da je pomagal :P

l.p.
V škatlici pod stikali za šipo ni vijaka, vsaj pri meni ne. Pri meni je počil tisti plastični delček, v katerem je zataknjena zajla. Nabavil nov del v Ljubljani pri Velani v kleti (ne vem kako se imenuje trgovina) cena 8 EUR.
To je ta delček:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=lag ... pos=&gbr=1

Drugače pa mislim, da sem na silux spletni trgovini gledal cel mehanizem brez motorčka cca. 70EUR (valeo). Isto sem gledal tudi na Ebay-u in sem v neki nemški trgovini, ki dostavja v Slovenijo dobil še za kašen evro ceneje. Imel sem celo kataloško, ampak sem nekje založil, če te pa zanima pa sporoči in bom še malo poiskal.

Lp
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Uporabniški avatar
ridder

no super, da ti je uspelo razdret. ja to bi rad vedel, kako se imenuje trgovina, ker to pa dostkrat menjamo :)

l.p.
Odgovori