Pozdravljeni.
Sem voznik starega megana letnik 1997 v dobrem stanju. Prevozenih ima 130tisoc km in je redno vzdrzevan.
Z vozilom nikoli nisem imel nikakersnih tezav. Ampak zadnja 2 meseca opazam nenormalno porabo goriva. Za primer: Na zadnjem kratem izletu mi je avto ob zmerni voznji popil cca. 17litrov goriva v 112 prevozenih kilometrih.
Tudi stevec za gorivo se cudno obnasa. -pade tudi ko je vozilo nekaj casa bilo ugaseno. -Seveda bi zdrava kmecka pamet najprej pomislila, da toci rezervar za gorivo. A na parkirnem prostoru ni opazenih kaksnih drugih zmazkov razen od klime -poleg tega bi se kar hitro zavohal bencin. Tudi lucka za rezervo se cudno obnasa,... -nekaj casa sveti in spet ugasne. Pa se mogoce cez nekaj casa spet prizge nazaj itd,....
Prijatelj mi je svetoval priklop na racunalnik, ker po opisu kaze na okvaro "Lmm" senzorja. A sem malo bolj skepticen glede tega, ker redko kaj pokaze,.....
Bi bilo res najbolje placat priklop, ali naj napako iscem se drugje? Hvala
Megane I. 1.6e -velika poraba goriva
Lamda sonda je hin verjetno.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Mozno, samo ne bi vrjetno po tem takem opazil ob voznji kaksno cukanje ali kaj podobnega? ,...Ker potem se znajdem v tem zacaranem krogu, ko racunalnik ne pokaze napake, pa lahko poskusas menjavat dele "v neskoncnost" pa so tu spet stroski brez uspeha,.. ceprav ja, nekje je treba zaceti.schik napisal/-a:Lamda sonda je hin verjetno.
Jutri bom bolj natancno preveril cevi za dovod zraka itd,...
Za previsoko porabo je krivec lambda sonda. Ni nujno da cuka in podobno.cle-man napisal/-a:Mozno, samo ne bi vrjetno po tem takem opazil ob voznji kaksno cukanje ali kaj podobnega? ,...Ker potem se znajdem v tem zacaranem krogu, ko racunalnik ne pokaze napake, pa lahko poskusas menjavat dele "v neskoncnost" pa so tu spet stroski brez uspeha,.. ceprav ja, nekje je treba zaceti.schik napisal/-a:Lamda sonda je hin verjetno.
Jutri bom bolj natancno preveril cevi za dovod zraka itd,...
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Hvala vsem....
Zdaj sem pod sedezem odstranil plovec (z pumpo),... In ugotovil da je v tanku se cca. 20 litrov goriva, med tem ko je stevec na nuli. Tako, da vse kaze na to, da je pokvarjen potencimeter in ni krivda pri veliki porabi -zgleda je v zadnji tretnjini tanka slab stik in je stevec nenormalno hitro padel izpadlo pa je, kot bi "pozrlo tretjino tanka" v "20tih" kilometrih voznje
p.s. izgubljam pa zivce dobit cevko iz te zadeve. Ena gre takoj dol, druga pa se ne uda vec pa ce das veliko sil od sebe
Zdaj sem pod sedezem odstranil plovec (z pumpo),... In ugotovil da je v tanku se cca. 20 litrov goriva, med tem ko je stevec na nuli. Tako, da vse kaze na to, da je pokvarjen potencimeter in ni krivda pri veliki porabi -zgleda je v zadnji tretnjini tanka slab stik in je stevec nenormalno hitro padel izpadlo pa je, kot bi "pozrlo tretjino tanka" v "20tih" kilometrih voznje
p.s. izgubljam pa zivce dobit cevko iz te zadeve. Ena gre takoj dol, druga pa se ne uda vec pa ce das veliko sil od sebe