clio 3 1.2 tce par vprašanj
-
patricija123
clio 3 1.2 tce par vprašanj
Ker ga bom kmalu naročila oz sem ga že imam par vprašanj:
Kateri oktanski bencin je bolje tankati 95 ali 98?
Ali je menjava avtoradia težka so kakšni problemi doma imam pioneerjev DEH-8300SD?
Kam ste šli barvat zaščitne letvice da je bilo delo dobro opravljeno?
Kako je pa z menjavo zvočnikov ali zahteva veliko dela kajti spredaj bi dala 16ke?
Hvala za odgovore.
Lp
Kateri oktanski bencin je bolje tankati 95 ali 98?
Ali je menjava avtoradia težka so kakšni problemi doma imam pioneerjev DEH-8300SD?
Kam ste šli barvat zaščitne letvice da je bilo delo dobro opravljeno?
Kako je pa z menjavo zvočnikov ali zahteva veliko dela kajti spredaj bi dala 16ke?
Hvala za odgovore.
Lp
Pozdravljena na forumu!
Toraj, pri naših klasičnih avtomobilih pa praktično vseeno katerega tankaš, je pa res, da 98-oktanski zaradi višjega števila okatnov boljše vpliva na motor, saj ima boljše izgorevanje, posledično manj saj in vse nesnage po motorju in izpuhu. Na kratko, škodit ne more če ga tankaš
Menjava radia ni zakomplicirana, domnevam da bo treba mogoče dokupiti le en vmesnik za priklop radia na originalno inštalacijo.
Barvanje zaščitnih letvic se najbolj splača pri ličarjih, kateri imajo dober renome, oz. sama veš da dela dobro, ker plastične dele lahko kaj hitro zafrkne in se barva olupi z njih.
Menjava zvočnikov pa tudi ni komplicirana, je pa mogoče bolje da opravi to nekdo, ki ima na tem področju že nekaj izkušenj, predvsem pri razstavljanju vrat, da se česa ne polomi.
Lp
Toraj, pri naših klasičnih avtomobilih pa praktično vseeno katerega tankaš, je pa res, da 98-oktanski zaradi višjega števila okatnov boljše vpliva na motor, saj ima boljše izgorevanje, posledično manj saj in vse nesnage po motorju in izpuhu. Na kratko, škodit ne more če ga tankaš
Menjava radia ni zakomplicirana, domnevam da bo treba mogoče dokupiti le en vmesnik za priklop radia na originalno inštalacijo.
Barvanje zaščitnih letvic se najbolj splača pri ličarjih, kateri imajo dober renome, oz. sama veš da dela dobro, ker plastične dele lahko kaj hitro zafrkne in se barva olupi z njih.
Menjava zvočnikov pa tudi ni komplicirana, je pa mogoče bolje da opravi to nekdo, ki ima na tem področju že nekaj izkušenj, predvsem pri razstavljanju vrat, da se česa ne polomi.
Lp
-
patricija123
So vsaka mnenja dobrodošla. Drugače pa sva prvo s fantom mislila dati notri 15 inch sub z navitjem 2 oz. 2x4 Ohm ter rms okoli 500 w.
On je imel do sedaj v cliotu 1 2x 15 inch, ki sta zdržala vezana na 2 Ohm po 250 rms.
Ampak ker jaz nočem imeti škatle čez cel prtljažnik in mi je 500w rms čist preveč bom raje zbrala kaj manj glasnega.
Več o postopku in izdelavi ozvočenja pa potem ko pride avto.

On je imel do sedaj v cliotu 1 2x 15 inch, ki sta zdržala vezana na 2 Ohm po 250 rms.
Ampak ker jaz nočem imeti škatle čez cel prtljažnik in mi je 500w rms čist preveč bom raje zbrala kaj manj glasnega.
Več o postopku in izdelavi ozvočenja pa potem ko pride avto.
Da ne odpiram nove teme....Vglavnem gre se glede menjalnika pri Clio III 1.2 TCE, letnik 2011. Kupil sem ga septembra, z avtom sem zelo zadovoljen par ''lepotnih napakic'' je bilo treba poštimat na garancijo, sicer ve OK. No zdaj pa še ugotovitev iz prejšnega tedna: Vozil Clio III 1.2 TCE letnik 2010 (oprema ne vem, notri je bila avto klima in pa delno usnje na sedežih), to mi je vse delovalo vredu, zmotil pa me je občutek pri vožnji, podvozje je bilo mehkejše, avto ni tako dobro vlekel in pa največja razlika - prestavna razmerja so drugačna??? vglavnem prestave so krajše, pri 130km/h ima cca 3500 vrt/min, moj jih ima okoli 3000vrt/min, pri 90km/h ima cca 2800 vrt/min , moj pa 2250vrt/min. To vse v 5. prestavi. Ko sem ga vozil po avtocesti sem moral pogledati da nimam slučajno v 4.
(p.s. 6. prestave ni imel ). No kako pa kaj pri ostalih delajo prestave ? 
Re: clio 3 1.2 tce par vprašanj
Ker sem nova, mogoče to vprašanje ne bo ravno na pravem mestu. Ampak ker gre za omenjeni avto, mislim, da bo kar ok.
Ubistvu imam par vprašanj. Kupila sem Cliota, 2010 letnik, 1.2 TCE. Je še v garanciji (še ene pol leta).
Kot prvo me zanima, če kdo na pamet ve, na kaj dejansko je garancija? (Nisem se še nič kaj dosti poglabljala v papirje, razen tisto, kar je bilo nujno urediti). Potem me zanima, če je možno garancijo še kaj podaljšati? (slišala sem, da je možno - ob doplačilu seveda - podaljšati za 2 leti še - drži?).
Seveda ob tem, da avto servisiram na uradnem pooblaščenem servisu. Ok, to nameravam delati. Sedaj pa me zanima še zadnja zadeva - vem, da garancija ne pokriva zavor. Sem opazila, da imam zavorne ploščice čisto obrabljene in jih peljem jutri menjati k kolegu, ki je mehanik (ni uraden servis), pa me zanima, če bi imelo to kaj vloge pri garanciji (čeprav garancija nima nobene veze z zavorami a vseeno). Ne spoznam se na te zadeve. Če mi zavorne ploščice zamenja en xy mehanik, avto pa ob določenem številu kilometrov peljem na uradni servis, bo garancija še štimala?
Malo sem se razpisala, ma upam, da je jasno.
Hvala že vnaprej.
Ubistvu imam par vprašanj. Kupila sem Cliota, 2010 letnik, 1.2 TCE. Je še v garanciji (še ene pol leta).
Kot prvo me zanima, če kdo na pamet ve, na kaj dejansko je garancija? (Nisem se še nič kaj dosti poglabljala v papirje, razen tisto, kar je bilo nujno urediti). Potem me zanima, če je možno garancijo še kaj podaljšati? (slišala sem, da je možno - ob doplačilu seveda - podaljšati za 2 leti še - drži?).
Seveda ob tem, da avto servisiram na uradnem pooblaščenem servisu. Ok, to nameravam delati. Sedaj pa me zanima še zadnja zadeva - vem, da garancija ne pokriva zavor. Sem opazila, da imam zavorne ploščice čisto obrabljene in jih peljem jutri menjati k kolegu, ki je mehanik (ni uraden servis), pa me zanima, če bi imelo to kaj vloge pri garanciji (čeprav garancija nima nobene veze z zavorami a vseeno). Ne spoznam se na te zadeve. Če mi zavorne ploščice zamenja en xy mehanik, avto pa ob določenem številu kilometrov peljem na uradni servis, bo garancija še štimala?
Malo sem se razpisala, ma upam, da je jasno.
Hvala že vnaprej.
Ok, super. Hvala za tako hiter odgovor.
Zaenkrat vse deluje super. Samo pač tiste zavorne ploščice so obrabljene, ker se je prejšnji voznik kar veliko vozil in očitno tudi veliko zaviral.
Sedaj imam nekaj čez 50.000km in na 60.000 bo treba peljati na servis. Kakšne pa so kaj cene teh servisov? Meni je drugače kar malo škoda, ker imam tudi v družini mehanika, ki se kar dobro spozna na avte, ampak kaj čmo, je treba na uradni servis, da ohranim garancijo in jo še podaljšam za 2 leti. A to si potem sam izbiraš na kaj hočeš garancijo (seveda od tistega, kar ti preostane)? Koliko pa te zadeve kaj stanejo - podaljšanje garancije (predvidevam, da odvisno od tega, kje hočeš podaljšati garancijo)?
Niti ne vem še, kje bom delala servis. Ne bi se vozila kam daleč, tako, da bi kje v okolici gorenjske. Mi je malo novo tole, ker sem prej vedno vse urejala privat.
Zaenkrat vse deluje super. Samo pač tiste zavorne ploščice so obrabljene, ker se je prejšnji voznik kar veliko vozil in očitno tudi veliko zaviral.
Sedaj imam nekaj čez 50.000km in na 60.000 bo treba peljati na servis. Kakšne pa so kaj cene teh servisov? Meni je drugače kar malo škoda, ker imam tudi v družini mehanika, ki se kar dobro spozna na avte, ampak kaj čmo, je treba na uradni servis, da ohranim garancijo in jo še podaljšam za 2 leti. A to si potem sam izbiraš na kaj hočeš garancijo (seveda od tistega, kar ti preostane)? Koliko pa te zadeve kaj stanejo - podaljšanje garancije (predvidevam, da odvisno od tega, kje hočeš podaljšati garancijo)?
Niti ne vem še, kje bom delala servis. Ne bi se vozila kam daleč, tako, da bi kje v okolici gorenjske. Mi je malo novo tole, ker sem prej vedno vse urejala privat.
Jaz ti priporočam Timi d.o.o., sem pri njih opravil prvi redni servis, in uveljavil članski popust, vse so opravili hitro in sem bil zelo zadovoljen. Zdej je čas krize in verjemi, da kdor se tega zaveda, bo stranke tako obdelal, da bodo zadovolne in to naprej povedale. Bilo je zanimivo, ker so bile tam okol tudi dve, ena mal starejša in ena mlajša, mene je bolj zanimalo, kaj se z avtom dogaja, ampak, če boš ti pršla, te bodo zihr kej ogovorile, sej veš..ženske ste zgovorne - "kako si pa ti knam pršla, pa od tko daleč..."
Z podaljsano garancijo nebo nic.Saj moras to garancijo podaljsati v prvem letu starosti vozilo,vsaj tako je bilo meni povedano.In do najvec 80.000km.Cena okoli 200eur.
Ne vem, kako je pri Renaultu, vem pa da pri nekaterih znamkah lahko podaljšaš kadarkoli v času garancije.
Uff, zdaj pa ne vem. A ima kdo točne informacije, kako je z garancijo? Avto bo junija star 2 leti. Pa bi podaljšala še za 2 leti (ali pač do 80.000km) . To ne bo šlo/bo šlo?
Sem pisala še prav na Renault Slovenija, da vidim, kaj mi bodo odgovorili.
Drugače res piše, da naj bi v 1 letu od nakupa avtomobila to storil.
Drugače res piše, da naj bi v 1 letu od nakupa avtomobila to storil.