izkušnje z 1.9 dti motorji

Vse debate v zvezi z Renault Talismani, Lagunami, Megani in Clioti vseh letnikov
Odgovori
Uporabniški avatar
jotko

izkušnje z 1.9 dti motorji

Odgovor Napisal/-a jotko »

pozdravljeni.
rabil bi par nasvetov glede dti 98KM motorjev,...
ali so zaneslivi, se kvarijo, koliko zdržijo, kako se odnesejo te lagune s temi motorji,...
kakršne koli informacije glede teh motorjev bom zelo vesel!
hvala
Uporabniški avatar
lagunabreak

Odgovor Napisal/-a lagunabreak »

V laguni imam tak motor-do zdaj vse ok,prevoženih 224oookm,tretjič opravljen glavni servis,sicer menjano olje vsakih 15000km-upam,da bo naredil še vsaj tolko km.Od menjave do menjave ne dolivam nič olja.Menjal sem 2 ogrevalni svečki,drgač nič.Če te še kaj zanima,lahko vprašaš.lp
Uporabniški avatar
jotko

Odgovor Napisal/-a jotko »

a ves za kako dobro? danes mi je ena izpred nosa usla!... avt. klima 177km 2x narejen glavni pocinkana, servisna knjiga, avto res kot nov,... *****!
Uporabniški avatar
lagunabreak

Odgovor Napisal/-a lagunabreak »

Tisto so dali včeri na avto.net in je resnično bla videt dobra-je pa šla super hitro. č e bom vedu,ti javim.lp
dusans

Re: izkušnje z 1.9 dti motorji

Odgovor Napisal/-a dusans »

pozdrav,
sem čisto nov na forumu, ampak laguno 2 z dti 1,9 motorjem vozim od leta 2000. prevoženih 390.000 km na 70.000 podlage, če gre verjeti prodajalcu (kupljen v avtohiši Moste, pripeljan iz Italije...). Edini večji poseg je bila menjava turbine pri cca 200.000, sicer pa redni servisi na 20.000 km. Zdaj je motor še vedno BP, kar kaže tudi po mojem mnenju zelo ugodna poraba: 5,8l 100km (večinoma relacija, 150 km/dan). Je pa avto po 12 letih dotrajan, usnje na volanu, tesnila na vratih, kup malenkosti...
To jesen gre vpokoj, iščem novo, rabljeno Laguno....

LP Dušan
Odgovori