Renault Clio 1.5 dci 60kw problemi

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

ce bos mel tako "sreco" kot jaz in kar dosti drugih ljudi ti lahko crkne:
- soba (skupno so 4 sobe, ena nova na uradnem servisu slabih 300€, obnovljena 120)
- visokotlacna crpalka za nafto (vecinoma delphi, ki so ocitno slabe kvalitete, zato zacne razpadat - pusca opilke po ceveh, zamasi sobe....). Treba je ocistit cevi, rezervoar...na uradnem servisu tudi to menjajo - cena vsega skoraj presega vrednost avta :roll:
- EGR ventil (nekje 160€ na uradnem)

Vse stvari se lahko zgodijo ne glede na km (kolegu sle sobe pri 60k, meni pri nekje 80k, pumpa zdaj pri 150k, kolegu pri 180k..).

Lahko pa da imas sreco in ne bos imel nobene tezave..in se bos veselo vozil z lepo porabo (okoli 5l). Ce ni zgornjih tezav je avto cist super.

Tole je moj prvi in zadnji dci...
Uporabniški avatar
jurre

@clio open
te nasveti so bolj tako ce kupis rabljenega...
- lahko so ze opilki notri in dvomim da bo takrat dvotaktol se kaj pomagal
- tudi EGR je vprasanje ce kdo cisti,
- kje kdo tanka pa tudi ne ves...

za primer, moje izkusnje:
- dvotaktola nisem vlival, raznih aditivov za ciscenje sob tudi ne
- EGR sem spucal pri nekje 65k km, nato pri 90k, pri 130k pa je odpovedala neka elektronika EGRa, ki se je pregrela in posledicno je avto crknil sredi avtoceste (pred tem mi je ze obcasno cuknil v kaksen klanec).
- olje sem menjal redno na 15k km (to je 2x letno pri moji prevozeni kilometrini)
- nikoli nisem tankal v kaksnih rovtah, vedno na OMV in na bolj obiskanih (KR, LJ, CE...)
- avto bil kupljen od prvega lastnika, ki je kupil novega v SLO. Prevozenih je imel 37k km, narejene servise. Vozen naj bi bil lepo..

Je pa res da ti seveda vsak avto lahko crkne, vendar se mi tole pri meni zdi ze odlocno prehudo. Glede na pogostost tezav, bi rekel da moras imeti sreco, da jih nimas (ce imas avto nekaj casa in naredis nekaj km).
Tudi sam opazam, da ljudje najvec pluvajo po renaultu, ker jih je najvec, okoli opevanih nemski znamk so pa tiho....dajo 5x vec za audija, potem pa ravno tako menjajo sobe, ki so 3x drazje kot pri renaultu - potem pa, jaz mam nemca, to ne crkne :lol:

@bob2
koliko km mislis letno delati? jaz jih 30k, pa bi zdaj verjetno prisel ceneje z bencinarjem skozi...
Uporabniški avatar
adriano
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a adriano »

sej za 2.0 TDI je blo tudi dost napisanega na škoda in VW forumu. kakšne težave so bile in kateri tip motorja je bil problematičen. so pa motor v kratkem času porihtali in so zdaj uredu za razliko od renaulta kjer se problemi po mojem mnenju vlečejo dalj časa

lp
Uporabniški avatar
Bucko99

Odgovor Napisal/-a Bucko99 »

Sem imel dcija 1x in verjetno nikoli več - no razen če dajo 5 let garnacije na motor :!: Sicer motorček je super, dokler ne preseneti ''injection fault'' :x Navkljub 30k km letno rajši plačujem malo več za benz, kt pa da me pol presenet strosek +3k € :!:
Clio 1.6 GT
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Kit za 50€ je za turbino, ležaji in ostala tesnila in podložke. Sama HP pumpa pa je s hardkromanim ležajem in luščenje le-tega potem opilke šiba po dizah in ena za drugo cepajo. Če pravočasno pregledajo pumpo, verjetno lahko kaj porihtajo, kakšen diesel servis npr Rabotti Litija., Jelen Gomilsko ipd. Ko zamaši s špenami smo eno dizo, lahko zaradi pomanjkanja nafte nastane prevroča eksplozija in prevrta dotični bat. Pritisk nagoni olje ven in avto zariba. Drug vzrok je zaribanje ležaja turbine, olje gre mimo v sesalno cev in avto se sam razlaufa v iberture. Jemanje kontakta ne pomaga, ker kar teče naprej, pomaga takoj 5.prestavo spustiš sklopko in zaviranje do ugasnitve. Tako preprečiš zaribanje in lom blajerce in prebijaje bloka in tako naprej, skratka nov motor. Z dodajanjem dvotaktol olja ublažiš možnosti za zaribavanje pumpe. Za DCI so važni dovodi nafte, ki morajo biti zdravi in z novimi filtri, nič vode v nafti. Trenutno je najboljša nafta izgleda od Petrola, čeprav je avto nekaj bolj glasen in tudi bolj leti v klanec, obilica reklamacij jih je zbrihtala. Tako poročajo uporabniki.
Uporabniški avatar
đaba

Odgovor Napisal/-a đaba »

no sam imam na svojem že 224k km in mislim da EGR ni bil še nikoli spucan. Kakšni so znaki, da ga je potrebno spucat, in kaj se lahko zgodi če ga ne spucam?

Sprašujem zato, ker avto dela normalno in brez problemov...
Uporabniški avatar
jurre

@đaba
ponavadi se problemi pojavijo v klancu - ali kakšen daljši klanec, kjer ga malo pritisnes ali pa na avtocesti - meni je avto malo cuknil, prizgala se je spirala. Ko sem gas malo spustil pa je nehala svetit in je bilo potem spet ok..
Uporabniški avatar
đaba

Odgovor Napisal/-a đaba »

aham, no zaenkrat se mi to še ni zgodilo, skoz normalno vleče, nič ne cuka, tud nobena lučka se ne prižiga, no mogoče je pa razloga da je vsaj 1x tedensko prepihan :twisted:

aja, se mi pa včasih zgodi, da ko spustim gas, da malo cukne, pa ko pohodim gas tud malo cukne, sem recimo vozil od brata modusa 1.5dci 82km pa se tam to ne dogaja... med samo vožno ko držim gas nič ne cuka, ima mogoče kdo kak info kaj bi bil lahko razlog za to cukanje pri gasu?
Uporabniški avatar
JaaN
Kraj: SLO - 04

Odgovor Napisal/-a JaaN »

clio open napisal/-a: 2.0 TDI tudi ni nek biser - od pokanja glav prvih motorjev, do crkujočih šob. Pa se modro skrivajo te zadeve oz. sem to zvedel, ko je kolegu crknila prva šoba, mesec kasneje druga, mesec kasneje še tretja (menjal obe).
Že res (to se je dogajalu predvsem letnikom 2006 - ampak - VW daje kulanco oz. tudi brezplačno zamenja prizadete dele. Pogoj je seveda redno servisiranje na poobl. servisu.
In to ne velja samo v garancijskem roku; poznam človeka, ki je za 5 let starega passata dobil komplet nov motor iz nemčije. Zastonj. Plačal je samo 50% dela.
2,0 TFSI & Clio III 1.4 16v Dynamique
Odgovori