Števec za temp. hladilne tekočine občasno ne deluje [rešeno]

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Dejan99
Kraj: Vrhnika

Števec za temp. hladilne tekočine občasno ne deluje [rešeno]

Odgovor Napisal/-a Dejan99 »

Pozdravljeni,

Imam avto v podpisu in imam težavo povezano z naslovom teme. Števec včasih ne kaže temperature vode. Ko je avto hladen deluje normalno, ko se pa ogreje pa včasih kaže, včasih ne.
Prvo sem posumil na konektor na senzorju, ki sem ga razstavil, zakrivil kontakte za boljši stik, vendar ni pomagalo. Kaj menite, da bi lahko bilo? Je možno da je senzor fuč? Imam tak http://www.herkules.si/index.php?productID=27720 tip s tremi kontakti. Ugotovil sem, da je rjava žica tista, ki skrbi za prikaz temperature na armaturni plošči.

lp, Dejan
Zadnjič spremenil Dejan99, dne 04 Jul 2011, 19:37, skupaj popravljeno 1 krat.
Renault Megane IV GT-line 1.2 TCe
Uporabniški avatar
pantera

Odgovor Napisal/-a pantera »

Pač riskiraš tistih 25€ in boš videl na čem si.Če ne pa greš na tester se da tudi z multimetrom zmerit vendar nimam auodate če jo imaš poglej vrednosti za ta senzor pa se malo poigraj.
Uporabniški avatar
Dejan99

Izmeril napetosti v različnih režimih in prišel do sledečih vredosti:
Slika
Ta senzor ima v bistvu dva senzorja skupaj. Roza žica je minus, zelena in rjava sta plus. Odklopljene žice oddajajo 5V. Problem je pri rjavi žici, ko ob nedelovanju števca napetost naraste na 5V (izgubi stik očitno). Napaka je očitno povezana s temperaturo motorja, ker števec vedno deluje ko je hladnejši. Očitno je pravi krivec senzor.
Uporabniški avatar
Dejan99

Senzor menjan, rešen problem.

lp
Odgovori