priklop zadnjih zvočnikov

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
leeon

priklop zadnjih zvočnikov

Odgovor Napisal/-a leeon »

Živjo, imam renault megane 1,9dci, letnik 2003. Renaultov radio sem zamenjal za Pioneer-jev in sedaj mi zadnji zvočniki ne delujejo. Kako jih priklopim? Je kdo mogoče kje zasledil kakšen vodič?

Hvala in lp
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Ali ima novi radio isti konektor za zvočnike ali si kaj spreminjal, preveri nastavitve na samem radio in sicer zvočniki spredaj-zadaj (front-rear)!!!!
Uporabniški avatar
leeon

ko sem avto kupil je bil notri že en drug radio, ki prav tako ni bil original renault. sm probal dati samo na zadnje zvočnike in je tišina, če dam vse na sprenje je vse ok. radio je pioneer 2300ub in ima zadaj na radiu poseben vhod za zadnje zvočnike ali sub. vendar pa v avtu ni konektorjev. saj so ti megani imeli v zadnjih vratih zvčonike?
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic

Ti vse zvočnike priklopi na tisti konektor na radiu kjer imaš napajanje, tisti široki sem gledal zdej na internetu tvoj model in sicer:

White: Front left +
White/black: Front left -
Gray: Front right +
Gray/black: Front right -

Green: Rear left +
Green/black: Rear left -
Violet: Rear right +
Violet/black: Rear right +
Uporabniški avatar
leeon

ja samo to ne gre. imam pioneer 2300ub in zadnji del je tak:

http://www.google.si/imgres?imgurl=http ... 66&bih=643

in v navodilih za namestitev radia je napisano, da je treba zadnje zvočnike priklopiti na rdeč in bel vhod na desni strani slike. imam pa, tako kot si sam napisal, samo kabel za napajanje in kabel od antene. kaj zdaj? vklopil sem samo kabel za napajanje in na zadnjih zvočnikih ni zvoka.
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

ponavad gre prek ISO konektorja to vse. plug&play. razen, če nimaš zvočnikov zad pa ne more špilat.
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
leeon

pogledal, zvočniki so zadaj :)
Uporabniški avatar
leeon

še slika iz pioneer-jevega manual-a, na sliki je zadnja stran enote in s številko 2 je označen izhod, kamor naj se priklopijo zadnji zvočniki ali sub.

http://img23.imageshack.us/img23/1295/breznaslovah.jpg
Uporabniški avatar
mateichk
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a mateichk »

zadnji aux izhod nima nobene veze s tem da zvočniki ne delajo... problem je na iso konektorju ki pride v radio... a na prejšnjem radiu so ti delali zadnji zvočniki?
..:: Renault MEGANE II 1.5 dCi 106KM ph2 2006 ::..
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic

Priklopi kot sem ti napisal saj imaš na iso konektorju vse, napajanje(črn) in možnost priklopa štirih zvočnikov(rjav), v dokaz si poglej slike!!!!

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
leeon

ja ne dela če samo napajlni kabel prikopim :) zakaj je pa pol v manualu od radia napisano da je treba zadnje zvočnike priklopiti posebej
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic

Vsi zvočniki se priklopijo kot sem ti napisal, tam kjer imaš napajanje imaš zraven tudi izhode za zvočnike, vsega skupaj je 12. kabeljčkov ven iz iso konektorja, štirje so za napajanje(rdeč, črn, rumen in modro/bel), ostalih osem je za zvočnike, se pravi dva na vsak zvočnik(+ in-), kar pomeni štirje zvočniki. Tako je na vsakem radiu in nič drugače!!!!
obi
Kraj: medvoški štajerc

Odgovor Napisal/-a obi »

Najlažje bi bilo da bi peljal enemu k se mal zastopi v to, ker tule poste nabijat v nedogled je veselica.
Štrom for wife, UPS for life.
Uporabniški avatar
JM

Odgovor Napisal/-a JM »

Da ne odpiram nove teme.
Kako priklopiti zvočnike na zadnjih vratih-scenic l.2007. Kot kaže ni potegnjenega kabla do prostora, kjer se montira zvočnik, ali se motim ?
matej1234

Re: priklop zadnjih zvočnikov

Odgovor Napisal/-a matej1234 »

pozdravljeni. mene pa zanima kateri zvočniki pašejo v zadnja vrata za megane karavan tce 2009 letnik. hvala .lp
Odgovori