Clio 2 ne vžge ( ključ nagaja)

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
head19

Clio 2 ne vžge ( ključ nagaja)

Odgovor Napisal/-a head19 »

Pozdravljeni

Imam en problem. Danes ko sem želel vžgati avto začela utripak rdeča lučka na armaturki in avto ni vžgal. Dal sem rezervni kluč in avto je takoj vžga ( ni utripala lučka). Danes sem probal stari kluč probat če je res čist crknal in je isto utripala lučka. Potem sem probal spet delujoči( rezervi kluč) in avto ni več vžgal ( benz pumpa ne zalaufa avto pa hoče zalaufat + lučka na armaturki ne utripa). Zakaj zdaj avto ne vžge prej pa je?

Gre za motor 1.4 16V
Uporabniški avatar
trinity

Odgovor Napisal/-a trinity »

Preveč si se igral s ključi. Če lučka ne ugasne je kriv kluč, oz. en elementek v plastičnem delu ključa.
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Odgovor Napisal/-a franko »

Če imaš okoli akumulatorja kakšen rdeč gumijast gumb, ga stisni.

Kar se tiče pa žmiganja lučke je ponavadi kriva koda ključa. Pri mojem prejšnjem Cliotu je bilo dovolj, če sem ključ malo porukal in je spet začel.
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
head19

Pomoje je res to da sem probal 6x stari ključ pa da je v blokado vrglo benz pumpo. Sam zakaj je začel tale ključ nagajat ko sem ga uporabljal par let ( res da je velikrat ključ padel dol, baterija ni bila že par let menjana).

No avto je zdaj zalaufal.

Brisanje napak s testerjem in avto vžgal v prvo.

Zaznal je samo napako kontrola hitrosti Cruise ( na TEXA tester), kakšne druge napake ni zaznal.

Ali se je varno zdaj vozit okrog z rezervnim ključu ko avto takoj vžge na njega?
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Odgovor Napisal/-a franko »

Ja če ti na tem ključu vse normalno dela, potem sedaj tega uporabljaj. Je isto dober kot drugi. Verjetno je pri temu čip bolje ohranjen, kot pri tistemu.
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
head19

Saj zdaj uporabljam rezervni ključ ( itak je bil samo 2x uporabljen od nakupa avtoja). Sam strah je da bi se mi isto spet naredil :S
Odgovori