Strošek popravila torzije - Scenic 1998, 1,6, bencin
Strošek popravila torzije - Scenic 1998, 1,6, bencin
Na Scenicu 1 (letnik 1998) se je pokvarila torzija. Avto je zadaj brez vzmetenja. Na obeh straneh je na tleh. Sklepam, da bo potrebno zamenjati celoten sklop torzije. Ali ima kdo od forumašev podatke o okvirni ceni (delo z materialom). Če je okoli pol cene vozila (vozilo vredno okoli 1.000 evrov) , se mi popravilo ne izplača.
Hvala za vsak koristen podatek.
Re: Strošek popravila torzije - Scenic 1998, 1,6, bencin
Če je isto ko pr kangooju(nimam info zdaj) pol ma 4 torz. palce(dve spred+2zad na zad aksi). Ena te pride cca 130 eur nova(ni ponaredka), nevem pa kako se obnesejo rablene. Po mojih sklepanjih glih vse 4 kr niso crknale.senik napisal/-a:Na Scenicu 1 (letnik 1998) se je pokvarila torzija. Avto je zadaj brez vzmetenja. Na obeh straneh je na tleh. Sklepam, da bo potrebno zamenjati celoten sklop torzije. Ali ima kdo od forumašev podatke o okvirni ceni (delo z materialom). Če je okoli pol cene vozila (vozilo vredno okoli 1.000 evrov) , se mi popravilo ne izplača.
lp
Ker je že ravno odprta tema o torziji in je omenjen tudi Kangoo...
Ali mi lahko kdo kje preveri kater avto ima isto dolžino torzijskih palic ("vzmetnih" torzij) kot Kangoo Ph1 (l.1998-2002, verjetno pa so tudi kasnejši enaki). Na Kangoojih namreč pogosto odpovejo in zato se prodajajo rabljene torzije/mosti kot, da so zlati
.
LP, Primož
Ali mi lahko kdo kje preveri kater avto ima isto dolžino torzijskih palic ("vzmetnih" torzij) kot Kangoo Ph1 (l.1998-2002, verjetno pa so tudi kasnejši enaki). Na Kangoojih namreč pogosto odpovejo in zato se prodajajo rabljene torzije/mosti kot, da so zlati
LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Hvala vsem za dosedanjo pomoč.
V mehanični delavnici so ugotovili, da je zlomljena ena od 4 torzijskih palic. Ostale so v slabem stanju.
Nova palica je okoli 140 evrov. Priporoča se menjava vseh nenkrat (4 x 140 evrov). Za menjavo je potrebno veliko ur dela (veliko evrov), tako da se zato ne bom odločil.
Obstaja možnost menjave celotnega zadnjega mostu (zadnje preme) z rabljenim. Ali ima kdo kakšno informacijo o ceni rabljenega zadnjega mostu (preme) za R Scenic 1,6, letnik 1998?
Sedaj grem iskat informacije o ponudbi na internetu in avtoodpadih.
V mehanični delavnici so ugotovili, da je zlomljena ena od 4 torzijskih palic. Ostale so v slabem stanju.
Nova palica je okoli 140 evrov. Priporoča se menjava vseh nenkrat (4 x 140 evrov). Za menjavo je potrebno veliko ur dela (veliko evrov), tako da se zato ne bom odločil.
Obstaja možnost menjave celotnega zadnjega mostu (zadnje preme) z rabljenim. Ali ima kdo kakšno informacijo o ceni rabljenega zadnjega mostu (preme) za R Scenic 1,6, letnik 1998?
Sedaj grem iskat informacije o ponudbi na internetu in avtoodpadih.
Če že se menjata samo dve, ker ostali dve služita kot stabilizator.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG