Registracija in menjava avtomobila

Vse ostale teme
Uporabniški avatar
Dejan99
Kraj: Vrhnika

Registracija in menjava avtomobila

Odgovor Napisal/-a Dejan99 »

Pozdrav,

V kratkem imam namen zamenjati avto zato imam eno vprašanje. Da prej razložim situacijo. Na trenutnem avtu imam zavarovanje in tehnični veljaven do 12.6., "nov" avtomobil je pa trenutno odjavljen, vendar mu tehnični velja še do 23.6.. Če (recimo) danes odjavim svoj avtomobil, del vrednosti zavarovanja prenesem na novega in malekost doplačam da bo avto zavarovan do poteka tehnične izpravnosti (23.6.), ali bom ob podaljšanju zav. police in opravljanju naslednjega teh. pregleda 23.6. dobil višji bonusni razred zavarovanja?

lp, Dejan
Renault Megane IV GT-line 1.2 TCe
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Če svoj trenutni avtomobil odjaviš, se na novem upošteva bonus dalje in ne od začetka ker je vezan nate in ne na avto. Ne da se pa imeti istega bonusa na dveh hkrati.
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
Dejan99

UrbanD napisal/-a:Če svoj trenutni avtomobil odjaviš, se na novem upošteva bonus dalje in ne od začetka ker je vezan nate in ne na avto. Ne da se pa imeti istega bonusa na dveh hkrati.
Da to razumem. Če bi starega odjavil, prijavil novega in ga zavaroval do poteka tehničnega (23.6.) bi iz starega dobil trenutni bonus premije (-10%). Ampak jaz ne vem ali mi bo ob naslednjem podaljšanju premije (od 23.6. dalje) priznan večji bonus (-15%), ker bo ta avto prvič zavarovan name samo za okoli 3 tedne.
Uporabniški avatar
Aleen
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Aleen »

Dejan99 napisal/-a:
UrbanD napisal/-a:Če svoj trenutni avtomobil odjaviš, se na novem upošteva bonus dalje in ne od začetka ker je vezan nate in ne na avto. Ne da se pa imeti istega bonusa na dveh hkrati.
Da to razumem. Če bi starega odjavil, prijavil novega in ga zavaroval do poteka tehničnega (23.6.) bi iz starega dobil trenutni bonus premije (-10%). Ampak jaz ne vem ali mi bo ob naslednjem podaljšanju premije (od 23.6. dalje) priznan večji bonus (-15%), ker bo ta avto prvič zavarovan name samo za okoli 3 tedne.
Ne neboš dobil -15% ... mislim da moras imeti zavarvanega celo leto da dobiš -5%
RENAULT Sport
Slika
Uporabniški avatar
Dejan99

To me je zanimalo. Upal sem da se sešteva čas registracije starega in novega avtomobila. Potem je bolje da počakam do poteka registracije na starem avtomobilu, nato pa registriram novega. Hvala.

Dodatkek: Sem ravno poklical na tehnične preglede in vse drži kar smo povedali. Avto mora biti registriran celo leto, da se prizna -5% bonusa.

lp
Zadnjič spremenil Dejan99, dne 28 Maj 2011, 16:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

Ni res, avto mora biti zavarovan vsaj 11 mescev, potem če se seliš na drugo zav. ti že pripada dodatnih 5% popusta.

lp
Uporabniški avatar
Dejan99

laguna484 napisal/-a:Ni res, avto mora biti zavarovan vsaj 11 mescev, potem če se seliš na drugo zav. ti že pripada dodatnih 5% popusta.

lp
Aja, kaj pa če ostaneš na isti zavarovalnici?
Uporabniški avatar
Dejan99

Dvomim da je 10 mesecev meja, ko sem kupil avto je bil pri prejšnjemu lastniku registran dober mesec pred nakupom, zato sem ga jaz registriral za malo manj kot 11 mesecev in naslednje leto mi niso priznali 5% bonusa (to je bilo 4 leta nazaj)!
Sedaj hočem narediti to samo to, da mi priznajo dodatnih 5% bonusa in da to prenesem na nov avto.
Trenuten avto, ki ga mislim odjaviti bo ostal pri hiši, ker ga bo kasneje uporabljal nekdo drug. Bom drug teden poklical direktno na triglav, da se prepričam kaj in kako pa tukaj sporočim.
Uporabniški avatar
laguna484

Ti boš imel zavarovan star avto nekaj čez 11 mescev ane? Tukaj že lahko prekineš zavarovanje in boš dobil nekaj malega drobiža nazaj. Nato pa z agentom skleneta novo polico, kjer se bo upoštevalo, da si imel prejšnjič zavarovan avto vsaj 11 mescev (na mojih triglavovih policah je tako in ne 10 mescev) in boš lahko dobil tistih 5%. To je to.

lp
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Zopet smo se vrnili k mojem prvem odgovoru, ki je glede na to, da imaš potek registracije čez manj kot 1 mesec, še najbolj točen :) Tko kot pravi clio_open, mora bit vozilo reg. vsaj 10 mesecev in pol si rešen!
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
MasTTer
Kraj: Lendava (MS)

Odgovor Napisal/-a MasTTer »

Hehe...no ti bom jaz točno povedal kako delamo mi pri Adriatic Slovenici.

Zavarovalna polica more biti veljavna najmanj 10 mesecev (niti dneva manj! :D) neprekinjeno in ti lahko agent zrihta odobritev za uveljavitev teh +5% bonifikacije. Se pa to razlikuje od zavarovalnice do zavarovalnice in teh 10mesecev je nabolj ugodno, 100%.

Je pa tudi varianta, če recimo staro vozilo imaš zavarovano 6 mesecev, preneseš na novo vozilo bonifikacijo in to vozilo imaš spet 6 mesecev (ali več) zavarovano, do poteka tehničnega pregleda, ti lahko, (ni pa 100%) agent zrihta +5% bonifikacijo. Tu so pogoji, dobra stranka, da imate vse pri tej zavrovalnici in od zavarovalnice. Zav. Triglav se z tem sigurno ne bo igrala.

Ko odjaviš vozilo, dobiš po dnevih cel znesek nazaj, čisto nič ne izgubiš, razen mogoče kake stroške prekinitve. Seveda je pogoj, da nisi imel nobene škode uveljavljene. Isto je pri zavarovanju na datum krajši od 1 leta. Če zavaruješ od danes, do poteka tehničnega pregleda (datum zadaj v prometnem) plačaš sorazmerno po dnevih in nič več.

Če pa si ti zmisliš, da bi rad imel zavarovano vozilo točno recimo 2 meseca, pa plačaš v bistvu približno ceno za 4 mesecev, kar se ne splača :)

Vsekakor pa najboljše da vprašaš na svoji zavarovalnic, kako imajo oni. Triglav mislim da ima 11 mesecev, da pridobiš +5% bonifikacijo in so najmanj flexibilni glede takih reči...sicer pa red je red in imajo prav glede tega, ampak tu pa tam je treba strankam pomagat :)
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Tud meni so rekli da je na 11 mesecev za bonifikacijo. Pa ko sem ga zavaroval za slabe 4 mesece sem plačal ravno 1/3 polne cene, tko da res plačaš sorazmerno. Govorim za Triglav.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
matejpurgar19

Odgovor Napisal/-a matejpurgar19 »

Drgač je tole mal bedno narjen pri zavaroval smem odjavit ker se mi potem bonus ne stopnjuje, ker nikoli ne preteče 10 mesecev.
Je pa res da če bi zamenjav recimo v enem mesecu 10 avtomobilov bi prišel takoj na bonus -50 če bi zadeva ob vsakem naslednjem zavarovanju bila znižana za 5%.

Druga stvar: imam dva avta in bonus lahko uveljavljam samo pri enem, pa nikol nobene nesreče pa vedno isti voznik dveh avtov, češ da ko se pa peljem z drugim avtom mi pa popust ne velja ker očitno z drugim avtom sem novopečeni voznik.
SlikaSlikaSlika
Renault 5 Bye bye, 1.4. l.96
Renault Clio Be bop, 1.2 l.96
Renault Laguna Dynamique, 1.8 l.01
Renault Clio 2 Extreme 1.2 16v l.04
Volvo V50 Momentum 2.0D l.,09
Uporabniški avatar
MasTTer
Kraj: Lendava (MS)

Odgovor Napisal/-a MasTTer »

Tisto kar sem zgoraj napisal 200% drži, za AS zavarovalnico :)

matejpurgar19: Glede bonifikacije pod 10meseci si že sam napisal zakaj ne dajo :)

Glede 2. vozila na isti osebi in pridobitev popusta v višini bonifikacije (ali celo za vsa vozila v družini!), je pa že dolgo ta zamisel bila tema debat, kolikor sem slišal. Samo nobena zavarovalnica ni šla v to. Vse so šle v druge popuste...tako je...pomoje bo pa to prej ali slej nekdo uvedel tudi to...pustimo se presenetit :)
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Uporabniški avatar
laguna484

MasTTer napisal/-a: Glede 2. vozila na isti osebi in pridobitev popusta v višini bonifikacije (ali celo za vsa vozila v družini!), je pa že dolgo ta zamisel bila tema debat, kolikor sem slišal. Samo nobena zavarovalnica ni šla v to. Vse so šle v druge popuste...tako je...pomoje bo pa to prej ali slej nekdo uvedel tudi to...pustimo se presenetit :)
Baje v Avstriji to že funkcionira ampak mi smo očitno sto let za pametnimi sistemi in si vedno izmislimo nekaj svojega :roll:
Odgovori