Clio 2 1.2 16v Senzor za temperaturo vode

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Kojebric

Clio 2 1.2 16v Senzor za temperaturo vode

Odgovor Napisal/-a Kojebric »

Pozdravljeni!

Imam sledeč problem. Avto mi normalno vžge ampak po nekaj časa vožnje mi začne skakat temperatura vode iz 4 črtic na dve in potem na nobeno. Kadar nimam več nobene črtice Clio začne cukat ob pretisku na gas in trenutna poraba v potovalnem računalniku ob 130 km/h začne kazat 16l/100km, ker drugače mi kaže ene 8l.

Zanima me, ali je imel kdo še podobne težave in kaj je bilo narobe da je odpravil to napako. Jutri mislim it na renault servis da me priklopijo na računalnik in mi rečejo kaj je narobe.

LP
Uporabniški avatar
trinity

Odgovor Napisal/-a trinity »

Če niso zlatarji potem najhitrejše popravilo.
Javi kako je šlo.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Po opisu napake predvidevam, da vam nagaja termostat. Rahlo blokira in ostane odprt. Posledično vam hladilna tekočina stalno kroži, senzorji pošiljajo napačne podatke v ECU o temperaturi motorja - rezultat: napačna mešanica goriva.
Lahko pa nagaja samo senzor temperature motorja ( tester )

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Kojebric

Danes sem klical in mi je rekel da komaj v torek bodo imeli čas na servisu.

Ker priklop stane 20€ mislim da bom upošteval ta predlog in kupil termostat.

Nimam kaj zgubiti, enkrat ga bo treba sigurno menjati :)

Hvala, vam sporočim kako je šlo.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

V koliko vam nisem predaleč, se oglasite in bova priklopila vozilo na tester ( strošek 0 evrov )

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Kojebric

Danes se mi je zgodilo da avto ni hotel užgati, in po enem 10 poskusu je vžgal ampak sem moral pritiskati na gas in prikazal se je še črni dim. Kolega je rekel da je imel podobne probleme pri mazdi in da je na konci se izkazalo da je bil senzor za vodo.

Upam da je res to.
Uporabniški avatar
Kojebric

Stvar sem popravil, senzor in kontakte je bilo treba samo zbrusiti in očistiti in stvar dela kot mora.

Če koga zanima, kako se to naredi, dam slike.
Uporabniški avatar
Kojebric

Evo slike:

Odpreš pokrov motorja, nato filter zraka odšraufaš in odstraniš. Cev se odstrani takole da na vsaki strani povzdigneš jeziček.

Slika

Na desnem spodnjem kotu boš videl senzor.

Slika
Slika

Da lažlje do njega prideš odšraufaš še tole.

Slika

Nato iztakneš kabel in z tem ključem 21 odraufaš senzor.

Slika

Senzor nato pobrusiš in očistiš z nitrotem , v kontakte našprišas malo WD-ja in jih malo iztakneš/vtakneš, da se kontakti znotraj zbrusijo. obrišeš in pospraviš nazaj to je to.

Delaj to ko bo avto hladen, kajti voda drugače je vroča in se hitro opečeš.

Upam da ti je bilo v pomoč.
Uporabniški avatar
Kojebric

Jaz nisem nič prezračeval, drugače pa je na termostatu en majhen ventilček. Za drugje žal nevem.

P.S. Neki sm se matru z navadnim ključem, pol sem si reku da mora biti kaka druga možnost in zagledam v kišti ključ za svečke :D
Odgovori