Radio ne deluje Laguna II

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
rap3r

Radio ne deluje Laguna II

Odgovor Napisal/-a rap3r »

Na mojem radiu od Lagune je nehal delati CD player, zato sm se odločil da kupim drugi radio.

Original radio je bil takle:
http://cgi.ebay.fr/Original-CD-Radio-Re ... 4159b74e17

Še predno sem hotel kupiti drugi radio sem uzel iz Cliota točno tak radio, da vidim ali bo delal v Laguni.

Radio, ki sem ga uzel iz Cliota:
http://cgi.ebay.fr/Renault-CD-Radio-Upd ... 4aab341666

Problem je zdej sledeč, ko sem priklopil radio od Cliota se mi na displaju ne pokaže čisto nič, lučke na radiu gorijo in tudi ko pritiskam levo desno piska v zvočnikih, ker hoče met security kodo.

Potem sem dal nazaj v Laguno original radio in je čist isto. Se pravi na displaju se mi nič ne pokaže, medtem ko radio se prižge, CD izvrže, itd.

V Cliota sem dal nazaj radio in dela brez problema. Pri Laguni sem še 1x pogledal ali so usi kabli dobro priklopljeni in zadeva še vedno ne deluje.

Ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo? Sem mogoče skuril kaj pri laguni? Radio sem seveda montiral brez da je bila elektrika v žicah. :mad:
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: Radio ne deluje Laguna II

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Inštalacija za komande in display sta drugačna....kabli so ponavadi številčno ok, ampak da se ne menjavajo radii kar nekam v tri dni, so se odločili, da pri vsakem nekaj spremenijo.

Zapelji se do avtoelektričarja, da ti prelota kable in bo verjetno delovalo, drugače pa jaz še nikogar nisem videl v renoju, da ima od drugega modela radio ( ala iz cliota v megana iz megana v laguno itd...) ker se ne sklada z armaturo....
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Ne bo šlo, v Laguni si imel Tuner list, novi radio je bil pa update list. Kabli sicer pašejo noter, samo pri novejših je čist drug protokol. Sem iskal že zase, vendar povsod pravijo, da ne gre. Če ti pa uspe najti koga, ki lahko preveže za update list, pa prosim javi, bi tudi jaz imel mp3 v Laguni :wink:
Slika
rap3r

Čudno mi je, da na e-bayu prodajajo te radije kot kompatibilne z clio, laguna, megan. Vem pa da Laguna po 2005 nima več takega radija, se pravi bi moral delati ta radio v Laguni.

Uglavnem zjutri ko sem prižgal avto mi je napisal na displayu CODE in sedaj moj stari radijo spet dela. Nč jasn...

@slovenc, kje use si pa že gledu in kater letnik maš Laguno?
Uporabniški avatar
slovenc

Prvih nekaj strani na googlu in zaj* sem se s priklopom, neuspešno. 03 letnik je.
Slika
rap3r

Sem tudi jaz pregledal in ne obstaja opcija, da priklopiš tak radijo, tako da bom pomoje kr svojega starega JVC-ja, ki ima USB priklopil preko adapterja.

Mogoče kdo ve kakšen adapter pride, da lahko upravljaš s komandami ob volanu in da zaslon deluje?
Uporabniški avatar
slovenc

za te adapterje najbolje, da pogledaš na angleškem ebayu, originalni so predragi.
Slika
rap3r

Vse kar sem najdel na Ebayu delujejo komande pri volanu ampak povsod piše, da zaslon ne deluje. Ali kdo ve za kakšnega kjer tudi zaslon deluje?
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

Original radio iz lagune mi doma stoji. Če ga kdo hoče...
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Uporabniški avatar
LGT

Odgovor Napisal/-a LGT »

Živjo,

jaz bi ga potreboval, če je še na voljo.

LP
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Tudi jaz imam en original avtoradio (Update list) vzet ven iz Megana Grandtour II, zelo malo rabljen kot nov in predvaja mp3, če mogoče kdo rabi.
Uporabniški avatar
slovenc

bostjan.ambrozic napisal/-a:Tudi jaz imam en original avtoradio (Update list) vzet ven iz Megana Grandtour II, zelo malo rabljen kot nov in predvaja mp3, če mogoče kdo rabi.
koliko € pa hočeš?
Slika
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

130 €
Odgovori