menjava žarnic clio III

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
bobo.89
Kraj: Ljubljana

menjava žarnic clio III

Odgovor Napisal/-a bobo.89 »

pozdravljeni!
rabil bi nasvet kako sneti celoten sprednji žaromet( žarometi z lečo )? da lahko menjam žarnice brez živčnosti...preko koloteka verjetno negre? clio, letnik 2006, dinamiqe luxe

prosim za čimprejšno pomoč!
lp,
Žiga
Uporabniški avatar
MuRiCi
Kraj: Kärnten

Odgovor Napisal/-a MuRiCi »

prednji odbijač dol ;) sej pri mojem sem tako najhitreje zamenjal(clio2,luči z lečo) :D ti bo pa vrjetno kak lastnik clia3 znal najboljše pomagat :)
bobo.89

si mislim ja da bo treba dat dol sprednji odbijač...na kaj moram bit pazljiv? kako se ga sname najlažje??
bobo.89

clio open hvala za nasvet! ampak problem je v nečem drugem...imam halogen, leče, žarnice h1. v petek sem si pa kupil xenon kit h1...problem nastane ker moram tist žičnat zatič snet iz ležišča, utaknih žarnico s kablovjem vred in zatič ponovno vpet v ležišče...pri voznikovi strani ni težav, pri sopotnikovi pa umor...tiste cevi od klime bi najraje potrgal ven=) zato sprašujem kako sneti luč oz žaromet da dobim prostor...??
Uporabniški avatar
renaultv6

Odgovor Napisal/-a renaultv6 »

Sem jo menjal na voznikovi strani in je zadeva taka kot je opisal clio open samo, da je prostora le za roko. To pomeni, da nič ne vidiš kaj delaš. Še največ problemov sem imel z žičnatim zatičem,ki se mi je snel. Za moje pojme je stvar kar "zajebana". Meni je uspelo, sem si pa podrajsal roko :x in že skoraj obupal.
Laguna dTI driver
bobo.89

ne ne, na voznikovi strani ni problema, vsaj jaz ga nisem imel. na sovoznikovi strani se pa skoraj da ne zjokam ker mi negre in negre žičnat zatič notri v ležišče... žičnat zatič pa moram sneti ker so žarnice s kablovjem vred in negre drugače...=SS žal mi je da sem se spravil to delat :evil:
edina rešitev bi bila: kako sneti sovoznikov žaromet? ima gdo idejo?? :D
bobo.89

kaj mi res noben nezna pomagat??
bobo.89

raketa! odlično, hvala ti :D
Uporabniški avatar
Pocket_Rocket
Kraj: GO-LJ

Odgovor Napisal/-a Pocket_Rocket »

Jst sem tudi sam začel, pol pa obupal :D
Uporabniški avatar
Pocket_Rocket

Evo, pa je šla s5 žarnica. Sem se odločil da jo bom tokrat sam zamenjal :D

Pa vse odtaknem (med drugim sem en konektor več odpel pa zdej ne vam kam paše :lol: ) odpnem in vzemem ven žarnico. Grem med Renaultovo rezervo iskat pravo žarnico a je ni. Not je H7, jst rabim H1 :roll:

Zdej bi pa rad malček pomoči, nimam nobenga ogledalca da bi pogledal kam paše še tisti drug odtaknjen konektor. Imam enega belega pa enega črnega, kam gre kaj? :oops:

Avto je Clio III, luči so pa z lečo...
Uporabniški avatar
Pocket_Rocket

Hja, sam kaj kam paše :)
Uporabniški avatar
obby

Odgovor Napisal/-a obby »

Plus konektor gre na žarnico ta drugi pa na kovinsko ležišče kamor se vpne žarnica. Mislim da je tako na h1 žarnici.
Uporabniški avatar
Pocket_Rocket

Obby, bo držalo ja. Ker kljub staknjenim dvem žicam mi delajo vse razen ene žarnice :) Pizdarija je samo ta da je vidt zelo malo ker je baterija v napoto, na drugi strani pa cevi od klime. Jutri ko pridejo nove žarnice, bom vse skupaj zamenjal, še prej bom pa na sovoznikovi strani probal poslikat kje je kaj :D
Uporabniški avatar
wanderer

Odgovor Napisal/-a wanderer »

Pozdrav!

sem novi lastnik Clia 3, zaenkrat več kot navdušen, moj prvi Renault :)!

imam pa težavo s kondensom v desni luči, ker tisti gumijasti pokrovček na notranji strani (za menjavo žarnic) ni bil pravilno nameščen.

avto sem pustil na soncu, vode ni več ampak pokrovčka nikakor ne morem pravilno namestiti in luč zapreti :\.

imam tanke roke ampak mi ne uspe :(

ima kdo kak nasvet?

hvala!
Uporabniški avatar
wanderer

Odgovor Napisal/-a wanderer »

clio open napisal/-a:Zavihaj rob, natakni pokrov in rob odvihaj preko plastike :D upam, da si me razumel :D

Torej, ko imaš pokrov v roki, zavihaj rob navzven, tako da boš lahko namestil pokrov na njegovo pozicijo. Tam ga pridržiš z roko in z drugo odvihaš rob kot nogavico na luč. Namesto nogavice si lahko predstavljaš tudi kaj drugega :D
tudi to tehniko sem poskusil pa ni šlo :\

se bom še bolj potrudil :)

hvala!
Odgovori