Avto ima RXE opremo, kamor sodijo vse 4 električne šipe, električna stranska ogledala, klima, potovalni računalnik, usnjen volan in prestavna ročica, ogrevanje sprednje, zadnje šipe in ogrevanje stranskih ogledal, ima ergonomska naslonjala za podporo glave, in naslon za roko na zadnji klopi, meglenke spredaj in zadaj, ABS, multifunkcijski volan z original kasetofonom, paket za kadilce, 3. zavorno luč
Kar se mora, se mora, in tako je v ozadju dolga zgodba kako sem od septembra pa do januarja iskal primeren avto.Kot prvo sem iskal megana 1 ph2, a jih ni bilo veliko na izbiro, nato sem se osredotočil na laguno 2 in megana 2, laguno sem kmalu opustil, saj sem želel nekaj manjšega, a še vseeno praktičnega, in 3 mesece sem iskal megana2, dizla ali najraje bencinarja 1.6 16v, kar se ni ravno dobro končalo...Kjerkoli sem bil in gledal megana2, so bili ali neservisirani, ali ogromno kilometrov, ali pa 47000km, letnik 2004, pa 8000€, in seveda sem vztrajal in vztrajal, dokončno pa obupal 31.1.2011, ko smo se že drugič v istem dnevu vračali iz Celja proti domu.Še dobro se nisem umiril, ko mi spet reče fotr kako je nek megan v Celju, in da zgleda ful lep, z polno opremo, in ja...ne bom pozabil kako sem stegnil čeljust, ko sem videl oglas...No, bil sem še vedno v šoku zaradi neuspešnega čakanja na pravi avto, tako da ni bilo pogojev, da bi šel v Celje že 3. v istem dnevu.Prodajalec je bil tako prijazen, da nama je dal privilegij, da sva bila prva za ogled, ker sva iz "daljne" Dolenjske, čeprav je imel avto že 50 ogledov več v času, ko smo se dogovarjali za ogled
Tako sva se odpravila naslednji dan že na vse zgodaj....sledil temeljit ogled, nakar sem avto zaaral, v ponedeljek končno kupil in registriral.
Avto je od znotraj v vrhunskem stanju, od zunaj se seveda najdejo risi od vandalizma, in 2 počene radkape od 1. lastnice.To se bo porihtalo, ko vidim kako mi bo avto služil.Ob nakupu 31.januarja je imel 104978km, redno servisiran na pooblaščenem servisu in vpisane vse servise, z delujočo klimo, še dobrimi zavorami in najbolj važno z vsemi delujočimi pripomočki, kar se tiče elektrike itd.
No, iz celotne zgodbe bi lahko potegnil malo anekdoto, da pri avtu, ki ga imaš namen kupiti takoj nekaj pozabiš.Ta stvar pa je zadnji brisalec, katerega nisem želel vklapljati zaradi položaja na katerem je stal in temperature, ki je bila takrat krepko pod ničlo in sem se bal, da morda uničim motorček...no nazadnje, ko sem ga pripeljal domov, je sledil obisk voltmetra, nakar ugotovim da je motorček že zdavnaj nedelujoč, in ob milijonih slik, katerih sem pogledal sem pozabil ob ogledu avta, da nima okrasne plastike čez zadnji brisalec.
Ja, komplicirat pa znam, evo slikce
Mesto ogleda avtomobila:

Ta mala anekdota:

Prvič na domačem dvorišču:

Takoj, ko sem avto pripeljal domov, je sledil obisk Avtocentra Vovk, kjer je bil še mehanik presenečen, kako avto skoraj ni rjav na podvozju, bilo je zamenjano olje v menjalniku, vse tekočine dolite, pregled zavor, podvozja in ostalih kritičnih delov.Avto se je odpeljal z odliko, moja denarnica pa z luknjo.Elektro motorček in plastika sta bila uspešno zamenjana, v 2. dnevu lastništva je bila zamenjana četrta tuljava, pri 1063xx km sem kupil preventivno nove svečke NGK, obvezno kupil tudi nastavke torx, ki jih pri Renaultu moraš imeti
Vglavnem v slabih 3 mesecih lastništva, imava z avtom že skoraj 5000km, poraba je super, malo pod 7L/100km, tako, da če bo priden, dobi konec junija mali servis-DONE.
Ker pa mi je Liquid uspel zrihtati TUV za Speedline Dinard platišča, sem kupil nove gume 195/50/r16, da bo še vedno kaj od udobja.Homologacije je bila vložena, nimam pa še kartončka, a vožnja v primerjavi z zimskimi 185/60/r15 odtehta tečnarjenje modrih
Rezultat šraufanja pred LPPjem, šef homologacij je res super oseba in opravljanje homologacije z eno feltno:

V četrtek sem bil malo pozen iz LJ, tako da je v petek sledila premontaža:

!
!
!
!
!
Ne bi vas rad pustil čakat, a je treba it jajca barvat, tako da slike opranega avta pridejo tekom vikenda