Megane 1.6 16v RXE

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
lukeatluke

Megane 1.6 16v RXE

Odgovor Napisal/-a lukeatluke »

En lep pozdrav iz sončne dolenske, sem Luka, in koncno sem našel pravi prvi avto:)

Avto ima RXE opremo, kamor sodijo vse 4 električne šipe, električna stranska ogledala, klima, potovalni računalnik, usnjen volan in prestavna ročica, ogrevanje sprednje, zadnje šipe in ogrevanje stranskih ogledal, ima ergonomska naslonjala za podporo glave, in naslon za roko na zadnji klopi, meglenke spredaj in zadaj, ABS, multifunkcijski volan z original kasetofonom, paket za kadilce, 3. zavorno luč :P

Kar se mora, se mora, in tako je v ozadju dolga zgodba kako sem od septembra pa do januarja iskal primeren avto.Kot prvo sem iskal megana 1 ph2, a jih ni bilo veliko na izbiro, nato sem se osredotočil na laguno 2 in megana 2, laguno sem kmalu opustil, saj sem želel nekaj manjšega, a še vseeno praktičnega, in 3 mesece sem iskal megana2, dizla ali najraje bencinarja 1.6 16v, kar se ni ravno dobro končalo...Kjerkoli sem bil in gledal megana2, so bili ali neservisirani, ali ogromno kilometrov, ali pa 47000km, letnik 2004, pa 8000€, in seveda sem vztrajal in vztrajal, dokončno pa obupal 31.1.2011, ko smo se že drugič v istem dnevu vračali iz Celja proti domu.Še dobro se nisem umiril, ko mi spet reče fotr kako je nek megan v Celju, in da zgleda ful lep, z polno opremo, in ja...ne bom pozabil kako sem stegnil čeljust, ko sem videl oglas...No, bil sem še vedno v šoku zaradi neuspešnega čakanja na pravi avto, tako da ni bilo pogojev, da bi šel v Celje že 3. v istem dnevu.Prodajalec je bil tako prijazen, da nama je dal privilegij, da sva bila prva za ogled, ker sva iz "daljne" Dolenjske, čeprav je imel avto že 50 ogledov več v času, ko smo se dogovarjali za ogled :D
Tako sva se odpravila naslednji dan že na vse zgodaj....sledil temeljit ogled, nakar sem avto zaaral, v ponedeljek končno kupil in registriral.

Avto je od znotraj v vrhunskem stanju, od zunaj se seveda najdejo risi od vandalizma, in 2 počene radkape od 1. lastnice.To se bo porihtalo, ko vidim kako mi bo avto služil.Ob nakupu 31.januarja je imel 104978km, redno servisiran na pooblaščenem servisu in vpisane vse servise, z delujočo klimo, še dobrimi zavorami in najbolj važno z vsemi delujočimi pripomočki, kar se tiče elektrike itd.

No, iz celotne zgodbe bi lahko potegnil malo anekdoto, da pri avtu, ki ga imaš namen kupiti takoj nekaj pozabiš.Ta stvar pa je zadnji brisalec, katerega nisem želel vklapljati zaradi položaja na katerem je stal in temperature, ki je bila takrat krepko pod ničlo in sem se bal, da morda uničim motorček...no nazadnje, ko sem ga pripeljal domov, je sledil obisk voltmetra, nakar ugotovim da je motorček že zdavnaj nedelujoč, in ob milijonih slik, katerih sem pogledal sem pozabil ob ogledu avta, da nima okrasne plastike čez zadnji brisalec.

Ja, komplicirat pa znam, evo slikce :)

Mesto ogleda avtomobila:
Slika

Ta mala anekdota:
Slika

Prvič na domačem dvorišču:
Slika

Takoj, ko sem avto pripeljal domov, je sledil obisk Avtocentra Vovk, kjer je bil še mehanik presenečen, kako avto skoraj ni rjav na podvozju, bilo je zamenjano olje v menjalniku, vse tekočine dolite, pregled zavor, podvozja in ostalih kritičnih delov.Avto se je odpeljal z odliko, moja denarnica pa z luknjo.Elektro motorček in plastika sta bila uspešno zamenjana, v 2. dnevu lastništva je bila zamenjana četrta tuljava, pri 1063xx km sem kupil preventivno nove svečke NGK, obvezno kupil tudi nastavke torx, ki jih pri Renaultu moraš imeti :twisted: in bele stranske žmigavce.Mislim, da bi se našla še kakšna malenkost.

Vglavnem v slabih 3 mesecih lastništva, imava z avtom že skoraj 5000km, poraba je super, malo pod 7L/100km, tako, da če bo priden, dobi konec junija mali servis-DONE.

Ker pa mi je Liquid uspel zrihtati TUV za Speedline Dinard platišča, sem kupil nove gume 195/50/r16, da bo še vedno kaj od udobja.Homologacije je bila vložena, nimam pa še kartončka, a vožnja v primerjavi z zimskimi 185/60/r15 odtehta tečnarjenje modrih :twisted:

Rezultat šraufanja pred LPPjem, šef homologacij je res super oseba in opravljanje homologacije z eno feltno:
Slika

V četrtek sem bil malo pozen iz LJ, tako da je v petek sledila premontaža:
Slika

!
!
!
!
!

Ne bi vas rad pustil čakat, a je treba it jajca barvat, tako da slike opranega avta pridejo tekom vikenda :)
Zadnjič spremenil lukeatluke, dne 22 Apr 2012, 19:25, skupaj popravljeno 13 krat.
Uporabniški avatar
boncl
Kraj: Kovor

Odgovor Napisal/-a boncl »

Fleten meganček, pa da te potolažim nisi edini ki miljon stvari spregleda ko kupuje avto, nas je več takih, pa pazi da ne boš svojih jajc pobarval pomotoma :D :D
Če ni vsak dan zanimiv pol je brezveze !
Uporabniški avatar
Blaž
Kraj: Podgora

Odgovor Napisal/-a Blaž »

Lep avto, kar tako naprej. :wink:
Uporabniški avatar
Liquid
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a Liquid »

No, končno ga vidimo. Lep megane, s platišči bo pa le še lepši.
Srečno vožnjo.
1991 R19 GTS 1.4
1999 Megane RT 1.6 16V
2011 Megane Grandtour GT-line 1.5 dCi
2010 Trafic Passenger 2.0 dCi
2013 Laguna Grandtour Black Edition 4Control 2.0 dCi
Uporabniški avatar
lukeatluke

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

:wink:
Uporabniški avatar
Blaž

To so od ventilarce feltne ane? Kakšen ET majo? :)
Zadnjič spremenil Blaž, dne 29 Apr 2011, 23:46, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
ToomY
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a ToomY »

Feltne avto nenormalno polepšajo :D :wink:
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Blaž napisal/-a:To so od ventilarce feltne ane? Kakšen ET majo? :)
Od Megana 2.0 16V so felne :wink:
Uporabniški avatar
lukeatluke

Je tako, original od 2.0 16V coupeja.

ET=44, 6.5J :)
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

lukeatluke napisal/-a:Je tako, original od 2.0 16V coupeja.

ET=44, 6.5J :)
am kk si pa original felge homologiral?? drgač pa zelo lep, edin kar bi mu jst dal so rumene meglenke kot ma blaž spredaj, mislim da sta cela iste barve in un megane je prav brutalen z temi rumenim meglenkam in na tvojmu bi jih tud mogel met.
Uporabniški avatar
lukeatluke

Uredil sem na LPP z papirji, kompliciral niso nič, kljub eni feltni+gumi :oops: :P Kartonček sem pa dobil v 8 delovnih dneh+(prazniki vmes)=14 dni :)
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

rumene meglneke kot ji ma blaž morš dat obvezen :D :wink:
Uporabniški avatar
lukeatluke

Hehe, bom enkrat videl v živo Blažev avto, pa se morda odločim, se mi te čist dopadejo, pa tudi redno jih uporabljam po naših bližnjicah(srne, zajci...):)
Uporabniški avatar
Blaž

Upam, da se vidmo na kakšnem srečanju pa se boš lažje odloču, enkrat pridem pa res. ;) Svetijo sicer malo slabše kakor prej, samo pa komaj čakam, da jih mam razlog prižgat. 8)
Uporabniški avatar
lukeatluke

Potem bova morala sama potegnit malo v noč, da preveriva vidljivost :)

Kaj pa veš, morda pa srne ne marajo rumene svetlobe :lol:
Odgovori