Lp Blaž
17" 7,5j na Megane l.00
17" 7,5j na Megane l.00
Mene pa zanima, če kdo ve al grejo 7,5j 17" feltne (ET pomojem okol 35) brez problema na -35mm spuščenega Megana letnik 2000 (I Phase 2). Ma kdo kakšne izkušnje al pa fura kaj podobnega? 
Lp Blaž
Lp Blaž
mislim da tole pa ne bo šlo, zadaj mogoče še nekako, spredaj pa sigurno ne.
sam imam 7x17 felge s 37 ET in je spredaj ravno prav (na meganu 2), ti pa bi mel za okoli 1.29 cm bolj ven gumo kot jaz, kar pa mislim da ne bo zneslo ker mi tut megan 1 deluje ožji kot dvojka.
kakšne gume pa mislš dat gor da rabiš 7.5 col? mislim da 7 col širine in par mm zraven pri etju bi pa že šlo pomoje.
lp drejc
sam imam 7x17 felge s 37 ET in je spredaj ravno prav (na meganu 2), ti pa bi mel za okoli 1.29 cm bolj ven gumo kot jaz, kar pa mislim da ne bo zneslo ker mi tut megan 1 deluje ožji kot dvojka.
kakšne gume pa mislš dat gor da rabiš 7.5 col? mislim da 7 col širine in par mm zraven pri etju bi pa že šlo pomoje.
lp drejc
Prišel sem do nekaj informacij in mislim, da bi tole vseeno šlo, poglejte s pomočjo tega programa:
http://www.rimsntires.com/specs.jsp
Odvisno je koliko pride samo pesto vn že po defaultu, če pride pri Meganu II bolj vn bosta posledično koloteka feltn z istim ET-jem bolj narazen, če veš kaj mislim.
Po izračunu bi feltna prišla za 22mm bolj vn kakor serijsko s 15" 6J. Toliko placa pa spredaj je. Torej bi po izračunih moral biti ET nekje med 37 in 30. Naj me kdo popravi, če se motim.
Takole zgleda 7J ET35 na Meganu:

Slab centimeter je še sigurno do blatnika spredaj.
http://www.rimsntires.com/specs.jsp
Odvisno je koliko pride samo pesto vn že po defaultu, če pride pri Meganu II bolj vn bosta posledično koloteka feltn z istim ET-jem bolj narazen, če veš kaj mislim.
Po izračunu bi feltna prišla za 22mm bolj vn kakor serijsko s 15" 6J. Toliko placa pa spredaj je. Torej bi po izračunih moral biti ET nekje med 37 in 30. Naj me kdo popravi, če se motim.
Takole zgleda 7J ET35 na Meganu:

Slab centimeter je še sigurno do blatnika spredaj.
kar si ti povedal je čisto logično in pravilno. tale tvoj izračun bi bil po moje tut kr pravilen, vendar 2.2 cm pod blatnikom je veliko. ker moraš gledat da se kolo ne vidi iz blatnika ne le guma. in tale avto na sliki je že zelo na meji. guma sicer stoji lepo pod blatnikom, vendar felga okoli peste pa je kr na knap.
sicer pa če imaš možnost preveri z vaservago, če vaga ne gre do blatnika si teoretično že v prekršku....pomoje se sicer ne gre za mm ampak 5mm bi pa že znal bit problem. na isti način ti pomoje preverijo to zadevo tudi na izrednem tehničnem, če ga dobiš zaradi tega...
lp drejc
sicer pa če imaš možnost preveri z vaservago, če vaga ne gre do blatnika si teoretično že v prekršku....pomoje se sicer ne gre za mm ampak 5mm bi pa že znal bit problem. na isti način ti pomoje preverijo to zadevo tudi na izrednem tehničnem, če ga dobiš zaradi tega...
lp drejc
če me spomin ne vara gredo 7,5J et35 čist normalno na megana
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... c&start=15