Sredinska konzola!

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Sredinska konzola!

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

Dečki rabil bi eno pomoč, zanima me kako se pri Meganu II 2006 letnik, sname oz razdere sredinska armatuna plošča oz po domače ta plastika okrog radia, predala pod njim, tipke za prižgat avto, klime! upam da me razumete katero zadevo mislim!

Problem, crknila žarnica za osvetlitev tipk od klime, pa bi rad menjal!

Rabil bi opis če kdo ve oz je delal že to kdaj! kje je kak zatič oz šrauf, in kako se zraven spravit da kaj ne polomim!

Se vam zahvaljujem za odgovore oz. pomoč

lp
Uporabniški avatar
simmyR
Kraj: NM

Odgovor Napisal/-a simmyR »

No tle ti jst lahk mal pomagam, k sm to armaturko razdiral že ene parkat.

tkole zgleda razdrta armatura:
http://www.shrani.si/f/1S/oF/2ZGljFdA/imag0105.jpg

Najprej odstrani radio, in predal pod radijem (predal samo potegneš proti sebi, je samo na zatičih). Na mestu kjer je bil radio, imaš dva šraufa, na vsaki strani enega. Potem se lotiš spodnjega dela. Odspodaj (pod tipkami start/stop, vsi štirje žmigavci...) odstrani plastiko ki pokriva konektor za priklop na računalnik, tudi ta je samo na zatičih, moraš pa jo malo prizdvignit gor in proti sebi, je tudi samo na zatičih. Pod to plastiko imaš ponovno dva šraufa. Sedaj pa nežno začneš odstranjevat osrednjo plastiko/konzolo/armaturo. Najprej odspodaj malo zdvigneš, da jo odhakljaš od plastike, na katero je bila prej prišraufana, in počasi nadaljuješ proti gornjemu delu. Zapomni si, začneš odspodaj navzgor. Zatiče imaš skoz ob straneh plastike in na mestu kjer je spojena skupaj z klimo napravo. Pri zatičih ti lahk sam to rečem, pač moraš potegnt da gre ven, vendar ne premočno da ga ne zlomiš, ali pa malo nežno pomaješ plastiko da gre lažje ven. Potem k si odhakljal to taveliko plastično konzolo, se lotiš odmontaže spodnjih tipk. Start/stop tipko najprej odstraniš konektor s kabli, in nato še samo tipko. Potem imaš tipki za vse štiri žmigavce in za zaklep, ki sta odzadaj spojeni skupaj, te dve samo odstraniš, spojeni sta na plastiko s štirimi zatiči. Potem pa še imaš čitalec kartic, ki pa je tudi samo spojen s osrednjo plastiko s štitimi zatiči. In potem bi morala jit ta osrednja plastika stran.

Zdej če bi rad pršu še do klime konzole, se mi zdi da je spojena na plastiko z zračniki,zdele se ne spomnem dobr, sam mislm da je ta klima konzola še prišraufana z dvema šraufoma in z zatiči spojena na plastiko z zračniki.

No tole sm ti mal napisal po spominu, kokr sm se spomnu na hitr, upam da ti kej pomaga.
Renault Megane Grandtour
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

Eeeeee super hvala ti bom se lotil ta teden verjetno pa da vidimo :D

še enkrat hvala!

lp
Uporabniški avatar
LEFTY

Armatura Megane 1

Odgovor Napisal/-a LEFTY »

Tuki si malo sposodim temo.

Ima mogoče kdo navodilo kako razdret sredinsko konzolo armature za megane 1 (imam Megane 1.9 dti l.2000) in po možnosti tudi števce? Ker bi rad zamenjal žarnice, ki so pregorele, pa bi mi kakšen slikovni material z navodili krvavo prav prišel. :? Sicer sem že iskal po forumu ampak so posti precej stari in so priložene slike že nedosegljive, navodil pa tudi nisem našel.

Aja enako bi rabil tudi za menjavo žarnice potniške kabine na šoferjevi strani. :oops:

Hvala.
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Za armaturko:

Na vsaki strani imaš pokrov za visokotonce. Te dva pokrova odstraniš, nato boš imel pod vsakim en torx vijak, ki jih odstraniš. Nato pa poišči še en par rok, in celoten zgornji del armaturke počasi dvigneš k sebi in malo navzgor, da skoči iz ležišč. Z odstranjenim zgornim delom boš imel dostop do števcev.
Števce držijo na mestu trije torx vijaki, odstrani jih, odklopi konektorje zadaj in števce lahko odstraniš. Žarnice, ki jih boš potreboval za zamenjavo pa dobiš v skoraj vsaki štacuni za avtodeli, so pa 1,2W.

Za konzolo gretja:

1. Odstraniš pepelnik in vžigalnik
2. Odviješ dva vijaka, ki držita nosilec pepelnika in ga odstraniš, pazi da boš odklopil konektor od vžigalnika, ki je zadaj na nosilcu
3. Konzola za ventilacijo je spodaj pritrjena z dvema vijakoma, te dva vijaka odstraniš
4. Z občutkom potegneš konzolo malenkost dol in nato k sebi, ker je zgornji del samo zataknjen
5. Odklopiš konektor zadaj za konzolo, da boš imel več dostopa
6. Pazi da ne boš staknil dveh "dratov", ki sta na zadnjem delu konzole
7. Žarnice boš najlažje dobil ven s kakšnimi kleščami (vzami "špicange")
8. Žarnice so takšne kot za osvetlitev armaturke (1.2W)
9. Ko boš sestavljal nazaj, pazi da ne boš iz ležišč zbil dveh kovinskih utorov za vijake!
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
LEFTY

1000 x Hvala! :D

Ker pa se rad nečesa lotim in to naredim temeljito, sem poskušal zamenjati tudi žarnico v stikalu za gretje zadnje šipe, ki mi je med montiranjem se lepo ven snel. Tu pa se mi zdi da sem se malo precenil. :roll: Kajti kmalu sem spoznal da se tam žarnice ne da zamenjat ker je "tovarniško" navita na ohišje stikala in najhuje je zdaj to da ne morem več pritrditi nazaj gumba. :cry: Sicer je stikalo še povsem funkcionalno, sam pač črna plastika, gumba ni. Je samo tisti prozoren del, ki se sveti in se pritiska not. Na gumbu so sicer jasno vidni zatiči ampak mislim da je to bilo skupaj zalepljeno.
Kaj lahko naredim??? Ali mi ne preostane drugega kot nabavit drugo stikalo, oziroma kje ga lahko kupim?

Hvala
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Za stikalo sem tudi jaz takrat, ko sem še imel scenica opazil, da ne gre narazen. Sem potem kar pustil kot je bilo.

Za tipko oz. stikalo greš lahko vprašati na servis, vprašaj pa tudi v kakšni trgovini z avtodeli, če imajo "ponaredke". Zadnjič sem pri Potokarju za Bežigradom med čakanjem v vrsti opazil, da imajo stikala za cliota II za varnostne utripalke, tako da lahko bodo imeli tudi to. Drugače pa odpri avto.net, poglej za kakšnega megana ki se prodaja po delih oz. na odpadu, pa tam odkupi stikalo in je to to.
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
LEFTY

Ja saj o avtoodpadih sem tudi sam razmišlal, pa tudi na bolhi sem že najdu...ampak mi je potem še z malo več truda le uspelo nazaj sestavit moje stikalo. :P Bom videl kok sem prirpavljen odštet za svetleče stikalo, ali pa se bom lotil eksperimentalnega popravila lastnega, če bo čas dopustil. 8)
Hvala za odziv in lepe praznike :wink:
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Re: Sredinska konzola!

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Fantje LP. Jaz imam podoben primer. Namreč opažam da mi je crknila lučka za AC. Se da to zamenjat al je isti problem kot pa pri stikalu za gretje zadnje šipe ?
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
LEFTY

Misliš prav tist gumb AC k je poleg vrtečih stikal za ventilacijo...? Če je tisti ne vem kako boš zamenjal ker je zelo mala LED diodica pod tem stikalom ki se posveti kadar je klima vključena. Če pa misliš tisto stikalo ki je desno od ventilacijskih vrtečih gumbov pa ni problem, tudi sestavit se ga da zelo lepo samo potrpežljivo. ;)
Uporabniški avatar
MaTe0

Lucka sveti. Ko se klima vklopi. Ne sveti pa ac. Danes pa mi ne sveti vec nic niti tisti 3 vrtljivi gumbi ko so prej. Ve kdo kaj je fora? Da kr narnkrat vse zarnice crknejo?
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

MaTe0 napisal/-a:Lucka sveti. Ko se klima vklopi. Ne sveti pa ac. Danes pa mi ne sveti vec nic niti tisti 3 vrtljivi gumbi ko so prej. Ve kdo kaj je fora? Da kr narnkrat vse zarnice crknejo?
Lahko da samo kakšna varovalka drugače, sta pa zadaj 2 žarnice za vrtljive gumbe.
RenaultSport
Uporabniški avatar
MaTe0

Cudno mi je tole res. ja ampak je treba celo konzolo dol vzet. Saj ni problem samo ponavadi ko se kaj dela rad kaki haklcek odleti pa pol ni vec tak kot more bit.
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

MaTe0 napisal/-a:Cudno mi je tole res. ja ampak je treba celo konzolo dol vzet. Saj ni problem samo ponavadi ko se kaj dela rad kaki haklcek odleti pa pol ni vec tak kot more bit.
Za megana točno nevem. Ampak pri cliotu snameš stransko plastiko sredinske konzole pri sovozniku in potem od "zadaj" prideš do žarnic brez velikega razdiranja.
RenaultSport
Uporabniški avatar
LEFTY

Konzolo sploh ni problem dol vzet, pa tudi polomit nimaš kaj. Jz sem na mojmu meganu jo dol že 50x jemal v kratkem času ker sem skos kaj dodajal predeloval in je še vedno taka kot mora bit... Če pa ne veš kako razdret pa javi. ;)
Drgač pa so v tej konzoli 3 žarnice (za tretjo moraš sprednjo plastiko dol vzet ker se z zadnje strani ne dostopa), v bistvu je najbolje takoj sprednjo plastiko dol snet in kar z notranje strani menjavaš žarnice. Za to da pa so vse tri žarnice naenkrat crknile pa najbolj sumim slab kontakt v sedišču žarnic, ker je ta prekleto slab. Ne vem ali so žarnice s tako tankimi žičkami krive al pa sedišča ampak do zdaj sem mel goro težav s tem samo zaradi kontaktov. Precej si lahko olajšaš stvar če kontakte na žarnicah oviješ z alu folijo, ali pa uporabiš osramove žarnice, ki so se mi zdele še najbolj zanesljive. Samo pazi da s folijo ne narediš kratkega stika.
No ko sem omenil da sem to konzolo predeloval, sem mel vsega dost in sem dal not kr led trak in zdaj sevti k v Las Vegasu. :D
Odgovori