valvoline ali elf olje
- Blaz - coupe
- Kraj: Dolenjska- Dvor
Sem parkat v Laguno natočil Valvoline, sicer SynPower al kaj je že, pa se mi zdi da je bil po 15k km manj zgoren kot ELF. V Megana in Cliota sem tudi Vlival Durablend in ELF Competition, pa sedaj moje mnenje prevaga na Valvoline ali pa olje Mobile kar se 10-40W tiče ker mi ga je v mojih avtih tudi manj spilo kot ELFa.
KONČNO ŽE NEHAJTE PRIPOROČAT TO STARINO OD OLJA!!! Kar poglejte njegove specifikacije. Elf competition je enako slab. Evolution je druga stvar, čeprav spet nič kaj posebnega...5 litrov olja Elf Excellium NF 5W-40 stane okrog 30€. Kar res ni drago. (mimovrste, herkules,...)
Za svetlobna leta boljša in zelo ugodna
5w40 shell helix ultra 5L 35€
5w40 motul x-cess 5L 40€
In koliko je razlike? Skoraj nič. Nekateri šparate na napačnem koncu, tako kot pri gumah(spet razlike v 5 ali 10€ med slabimi in top....
Malo vožen, a to še ne pomeni, da je motor ohranjen. Menjaš olje+dober filter VSAKO LETO?! Pa da kdo ne čaka za velik servis(jermen....) na 120 tisoč! POglej, da je bil zamenjan 2009..........Avto je letnik 2004, ima prevoženih 65.000....Ne vem.
Re: valvoline ali elf olje
tankaj kar je bilo doslej. Motor bo bolj srečen če bo vsako leto dobil nov filter in olje kot če boš delala znanstveno fantastiko ...ROMANA napisal/-a:Motorno olje Valvoline DuraBlend® 10W-40 to olje je v katalogu PETROL KLUB zelo poceni. Ker pa razmišljam o menjavi olja....![]()
Ali naj raje dam nazaj Elf olje.
Avto je letnik 2004, ima prevoženih 65.000....Ne vem.
Kaj predlagate?
Če je na petrolu v akciji je ker ga nobeden noče