Prvo naj se opravicim ker pisem iz mobitela in nimam sumnikov.
Torej avto je megane 2, 1.5dci, letnik 04, s 170.000km. Avto je podedovan, smo 3. lastniki, prvega lastnika ne poznamo. Avto je zdaj servisiran in vse dela tako kot mora.
Me je pa malo strah ko berem kako se kvarijo, od turbim do sob, sveck itd.
Kaj se lahko od tega avta pricakuje v prihodnosti? Kaksni bodo kaj stroski popravil in koliko je verjetnosti za okvaro?
Ali je bolje avto prodati in kupiti enega bencinarja? Prosim ce odgovorite na anketo.
Hvala za nasvete.
Kaj lahko pricakujem, obdrzati ali prodati naprej?
spet je odvisno kako je biu auto vožen mrzu (neogret) a se ga je tiščal v visoke obrate mrzuga, a se je ugašalo pregretega, kakšna je motorka ... a kje curi olje, servisni intervali... itd itd
jst vem da renojevga dizla ne hvala =) .. mam rajš bencinarja k nebo kr tko crknu.. je že res da bo mal več pokuru.. vse ostalo je pa cenej (že ob nakupu, servisi itd) nekak nimam zaupanja u dizle sploh pa turbodizle .. zdj me bojo seveda napadl dizelaši .. moje mnenje je tako zdj se pa sam odloč =))
LP
jst vem da renojevga dizla ne hvala =) .. mam rajš bencinarja k nebo kr tko crknu.. je že res da bo mal več pokuru.. vse ostalo je pa cenej (že ob nakupu, servisi itd) nekak nimam zaupanja u dizle sploh pa turbodizle .. zdj me bojo seveda napadl dizelaši .. moje mnenje je tako zdj se pa sam odloč =))
LP
- djordjevic
- Kraj: Slovenska Bistrica
Za BorgWarner ali 3K turbine, ki jih ima 1.5dci se dobi rezervne vitalne dele za turbine, katere se lahko preventivno menja, recimo ležaj in tesnila, samo paziti je treba na označevanje pozicij, da ni potrebno balansiranje. Za daljšo kilomeražo je bistveno mazanje, tako motorjev in trubin z dobrim sintetičnim oljem, menjava le-tega redno je nujna in ne priganjanje mrzlega v obrate. Pomembno je tudi ogrevanje hladnega vsaj minuto ali dve. Druga težava pa so šibko konstruirani ležaji v črpalkah, ki so podvrženi slabemu podmazovanju nafte ali celo dostopu vode v nafti. Tu pomaga dodati 2T olja v nafto, narejeno po obstoječem standardu EN760, kar smo že obravnavali.
tako kot je napisal clio open se najprej vprašaj če avto res potrebuješ.
kolikor sam poznam te motorje majo pač nekaj napak, ki se jih da odpraviti. Je pa seveda zelo odvisno kako se je avto prej vozil saj pri teh avtih zelo varijira pokvarljivost glede na stil voznje. saj poznam jih nekaj ki niso imeli nobenega problema na tem motorju pa delajo po 50000km letno. imam pa znanca ki mu motor zaribal pri 60000km pa ga je vozil redno na servise.
Če se že odločiš da obdržiš potem pač razkiraš nekaj denarja za priklučitev na tester malo poizveš o servisih. ali pa se pozanimaš kje so avto popravljali in kaj so menjali.
kolikor sam poznam te motorje majo pač nekaj napak, ki se jih da odpraviti. Je pa seveda zelo odvisno kako se je avto prej vozil saj pri teh avtih zelo varijira pokvarljivost glede na stil voznje. saj poznam jih nekaj ki niso imeli nobenega problema na tem motorju pa delajo po 50000km letno. imam pa znanca ki mu motor zaribal pri 60000km pa ga je vozil redno na servise.
Če se že odločiš da obdržiš potem pač razkiraš nekaj denarja za priklučitev na tester malo poizveš o servisih. ali pa se pozanimaš kje so avto popravljali in kaj so menjali.
Zdravo, eto odgovoril sem anketo, zdaj je 8:8!
Zelo odvisno od tega kakšen denar bi uspel iztržit zanj, če dobiš pametno ponudbo, seveda prodaš, istočasno pa seveda (zelo verjetno) ne boš dobil nobene ponudbe, dokler vozila ne postaviš na tržnico oz. začneš oglaševat. Sam torej mislim, da če ga poizkusiš prodajat (magari po precej visoki ceni) v nobenem primeru ne moreš izgubit, pač če ni kandidatov itak voziš dalje!
Zelo odvisno od tega kakšen denar bi uspel iztržit zanj, če dobiš pametno ponudbo, seveda prodaš, istočasno pa seveda (zelo verjetno) ne boš dobil nobene ponudbe, dokler vozila ne postaviš na tržnico oz. začneš oglaševat. Sam torej mislim, da če ga poizkusiš prodajat (magari po precej visoki ceni) v nobenem primeru ne moreš izgubit, pač če ni kandidatov itak voziš dalje!