Cipanje Lagune Coupe GT 2.0 DCI

Modifikacije vozil
Odgovori
Uporabniški avatar
M-XXXX

Cipanje Lagune Coupe GT 2.0 DCI

Odgovor Napisal/-a M-XXXX »

Zdravo,

je že kdo čipal omenjeno laguno oziroma omenjeni motor? Pisal sem www.tunerc.si/ in so mi napisali da stvar stane 280€, prirastek pa je 25KM ter 60Nm.

Ste imeli kakšne probleme? Zdrsavanje sklopke, menjalnik, karkoli? (imam izjemno slabe izkušnje z Meganom (zdrsavanje sklopke, pa še pri menjalniku je 6 prestavo zdrobilo). Koliko je poraba padla/narasla, avto kaj kadi pri polnem gasu?
Laguna Coupe GT
Uporabniški avatar
FRS1800

Odgovor Napisal/-a FRS1800 »

Samo to lahko povem, kar sem videl. Da je menjalnik razsulo na laguni coupe 2.0Dci, pri 30.000km, pa ga ni tiščal....

Z motorjem mislim da nebi moral bit problemov....

Lp!
Uporabniški avatar
M-XXXX

Odgovor Napisal/-a M-XXXX »

Ima slučajno kdo informacijo če je sklopka na 2.0DCI ter 3.0DVI ista? Oziroma, lahko pogleda v Dylagies?
Laguna Coupe GT
Uporabniški avatar
Seko

Odgovor Napisal/-a Seko »

FRS1800 napisal/-a:Samo to lahko povem, kar sem videl. Da je menjalnik razsulo na laguni coupe 2.0Dci, pri 30.000km, pa ga ni tiščal....

Z motorjem mislim da nebi moral bit problemov....

Lp!
A je bil avto čipiran pr erc-u?

Pa da me neboste narobe razumeli. Erc vem da nebi kaj takega naredil, da bi šlo kaj narobe z avtom.
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

jaz nikol več čipanja ! imel sem probleme z sklopko, turbino..

Zdaj imamo doma 2.0dci 180 pa naj kar tako ostane!

če pa boš dal čipat pa poročaj kako se obnese samo tolko za informacijo!
Meni ni nič manj trošila!
Sem pa imel 3 avte čipane v mejah normale , zdaj sem pa nehal z tem! kupiš močnejšega ali pa pustis kot je :D
zadnjega sem imel 2.4 jtd 20v čipanega pa je trgalo! sem pa 2x menjal sklopko za 700€ !

lp
Uporabniški avatar
tunerc

Re: Cipanje Lagune Coupe GT 2.0 DCI

Odgovor Napisal/-a tunerc »

ni bil pri meni čipan. do sedaj sem naredil samo dve laguni 2.0d GT (180KM). Ena je last bobnarja Nine Pušlar, druga pa enega novomeškega podjetnika, soseda košarkarja Smodiša. Zaenkrat še obe delata BP. kako je bil pa tisti avto čipan, ki ga nekdo zgoraj omenja pa ne bi vedel, saj nisem videl čipanega programa, niti ga jaz nisem delal. Je pa res, da je tak avto treba znati narediti, da traja zadeva dolgoročno. Namreč serijsko je tu odprta turbina 1.95 bara in tisto "normalno odpiranje" turbine, kot se jih odpira pri drugih avtih ne pride v poštev. Tu je treba fizično najti še veliko drugih skritih map katere ti omogočajo večjo moč brez tikanja turbine in rado se zgodi, da pri takem posegu izgine tempomat funkcija, zato si za tak avto raje vzamem malo več časa, da ga naredim kot je treba.

Sicer pa so renaulti znani po tem da imajo zelo male turbine z zelo velikim tlakom in narediti tak avto da dela dolgoročno, potegne kar nekaj časa in znanja (ali pa samo interesa).
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

.................da pri takem posegu izgine tempomat funkcija, zato si za tak avto raje vzamem malo več časa, da ga naredim kot je treba.

to sem pa že šlišal in videl. kaj pa je tukaj fora? da izgine tempomat?

lp
Uporabniški avatar
tunerc

UrosJ napisal/-a:.................da pri takem posegu izgine tempomat funkcija, zato si za tak avto raje vzamem malo več časa, da ga naredim kot je treba.

to sem pa že šlišal in videl. kaj pa je tukaj fora? da izgine tempomat?

lp
kompleksnost renaultovih map. Več ne zelim povedati, saj vsak tuner zadrzi zase določene rešitve/skrivnosti.
Uporabniški avatar
garfildd
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a garfildd »

Zdravo!

imam laguno l2009 2.0 DCI 96kw 4control, razmišljam o čipanju, zaradi večje odzivnosti in morebitne manjše porabe goriva ( če seveda to kaj vpliva na to) za koliko bi bilo glede na karektaristike motorje
in turbine priporočljivo zvišati moč in kakšna bi bila cena za to?

l.p.

Primož
Laguna 2009 4control 2.0Dci <- Laguna Initiale 2006 2.0DCi <- Laguna 2002 Privilege 1.9Dci
Uporabniški avatar
tunerc

Ja, za tak motor ponujam predvem opcijo +25Km in + 50Nm, ampak tu poraba goriva nekje ostane na istem nivoju. Za ta model vozila, kot ga navajas ti bi, da bi obenem znizal tudi porabo goriva imel moznost narediti le opcijo +18KM in 35Nm navora. Ko bom navor višal od napisanega bo poraba goriva šla gor. Tko pač je in ne da se tega narediti drugace pri tem modelu.
več na [email protected] ali 031-811-172
Uporabniški avatar
revier

Odgovor Napisal/-a revier »

@tunerc, kot sem prebral se ti ukvarjaš s čipanjem vozil, sedaj bi rabil en nasvet, doma imamo Laguno III 2.0dci 130Km (96kw), nekako se nagibamo k čipanju vozila na vsaj 150Km, vendar mene sedaj zanima kako jaz vem, da ima naša Laguna enak menjalnik ter sklopko kot laguna z 150Km, ne bi radi, da bi po čipanju šlo kaj narobe. Kako je potem kaj s porabo pri tem motorju se zniža? Sedaj se giblje okoli 6,5-6,8litra, je možno da bo višja?
Koliko € okvirno pride tako čipanje pri tebi?
Uporabniški avatar
tunerc

2 meseca pozen z odgovorom, ampak pravijo, da bolje pozno kot nikoli

laguna ni noben problem. taka ista vozila pri nas čipamo da max 180KM. poraba naceloma celo pade za 10%, sploh če oseba vozilo uporablja za normalno voznjo. Pri 200km/h bo seveda poskocila :). Tudi sklopka ni problem, če se mapa prilagodi vozilu. Namreč, tuner, ki sam razvija mape ti lahko naredi mapo čisto po tvojem okusu in lahko razporedi navor in moč poljubno. Tu so meje samo znanje tunerja in seveda izkusnje.

o cenah pa raje na [email protected] ali tel 031 811172
Odgovori