laguna- alfa
laguna- alfa
Ljudje pomagaj te mi.Laguna gre od hiše(ni 100%)in žena hoče alfo GT.Povejte mi kak jo naj spregovorim,čeprav se meni tudi dopade,ampak to je vse. 
- gagi'd hype
- Kraj: od sevnice do Ljubljane
No sicer je odločitev tvoja(oz. odvisna od boljše polovice) pa vseeno morda nekaj koristnih ali pa tudi ne.
Tudi mene alfe privlačijo že od nekdaj;alfo sem kupoval in gledal čisto resno vsaj 4x...pa sem vedno vzel nekaj drugega.
Prva opcija pred kar nekaj leti je bila legendarna 33,1.7 i.e.;takrat še ni bilo avto.net pa sem jo našel preko salomonca;ko sem avto videl...adijo,pa vzel fiat tipo.Potem sem bil zagret za 156;pa me je prodajalec v LJ nategnil;vse zmenjeno...pa pridem tja in alfe ni,je kao na čiščenju...pa bla,bla.In dvakrat sem kupoval 159 in bi jo pred dvema mesecema definitivno vzel,če bi našel SLO poreklo,1 lastnik,znana zgodovina in avto da je približno v nulo,kar dve leti star avto mora bit.In nič takega ni bilo za najti pa sem zopet na laguni,in mi ni niti malo žal.
Hm, alfa...preberi alfa forum,najdeš veliko koristnih informacij in predlogov;zapomni pa si dve stvari: Poceni alfa-zadnja alfa in pa Boljše dobro zamuditi kot slabo kupiti.
O nakupu rabljenih avtov je napisanega veliko,o nategih in pasteh; preveri raje 5x temeljito kot 3x površno;po nakupu je jok in stokanje brez pomena.Veliko ljudi se je že pošteno nasankalo;upam in ti želim da ne boš med njimi.
Alfa ni slab avto;ravno nasprotno...zelo pomembno je kaj kupiš.Raje daj v začetku nekaj več denarja in verjemi da se ti bo znesek poplačal če ne preplačal.
Odločita se;karkoli že vzameta...pamet v glavo in poznavalca ali dobrega mehanika zraven;pa obvezno preveriti vse,kar se pri nakupu rabljenega mora preveriti...pa srečen nakup!!
lp tdk
Tudi mene alfe privlačijo že od nekdaj;alfo sem kupoval in gledal čisto resno vsaj 4x...pa sem vedno vzel nekaj drugega.
Prva opcija pred kar nekaj leti je bila legendarna 33,1.7 i.e.;takrat še ni bilo avto.net pa sem jo našel preko salomonca;ko sem avto videl...adijo,pa vzel fiat tipo.Potem sem bil zagret za 156;pa me je prodajalec v LJ nategnil;vse zmenjeno...pa pridem tja in alfe ni,je kao na čiščenju...pa bla,bla.In dvakrat sem kupoval 159 in bi jo pred dvema mesecema definitivno vzel,če bi našel SLO poreklo,1 lastnik,znana zgodovina in avto da je približno v nulo,kar dve leti star avto mora bit.In nič takega ni bilo za najti pa sem zopet na laguni,in mi ni niti malo žal.
Hm, alfa...preberi alfa forum,najdeš veliko koristnih informacij in predlogov;zapomni pa si dve stvari: Poceni alfa-zadnja alfa in pa Boljše dobro zamuditi kot slabo kupiti.
O nakupu rabljenih avtov je napisanega veliko,o nategih in pasteh; preveri raje 5x temeljito kot 3x površno;po nakupu je jok in stokanje brez pomena.Veliko ljudi se je že pošteno nasankalo;upam in ti želim da ne boš med njimi.
Alfa ni slab avto;ravno nasprotno...zelo pomembno je kaj kupiš.Raje daj v začetku nekaj več denarja in verjemi da se ti bo znesek poplačal če ne preplačal.
Odločita se;karkoli že vzameta...pamet v glavo in poznavalca ali dobrega mehanika zraven;pa obvezno preveriti vse,kar se pri nakupu rabljenega mora preveriti...pa srečen nakup!!
lp tdk
Jah glede prihodnosti avta pa ne veš nič ne glede kaj kupiš;ali novo ali rabljeno,dizel ali benzin,alfa ali reno.
Alfini JTD-ji naj nebi bili problematični.
Pa glede porabe dizel ali benzin.Napisano že večkrat;pomembno je število km,ki jih delaš;pri dizlu moraš računat na možnost turbine,šob,loput ipd,kar pri benzinarju ni takšen ali sploh ni problem.
In sedaj odločitev glede na vse...ali prišparat nekaj na tankanju ob možnosti večje cene okvare kasneje?
Sam imam sedaj že 4-tega dizla;z nobenih omembe vrednih težav;razen da mi je v 320d zabilo sesalno loputo.
Je pa pri dizlu še bolj pomembno kaj kupiš,kako ti voziš in kako vzdržuješ.
In če ni skrivnost...do kakšnega zneska kupuješ alfo GT...če ni skrivnost?
Pa če bo šla laguna...je alga GT edina opcija?
lp tdk
p.s.Pa kot sem že napisal...na alfa forum poglej,sem prepričan,da boš našel vse,kar te zanima,pa tudi uporabniki oz. poznavalci alf so zelo OK in ti bodo tudi o konkretnem avtu(npr. link) povedali kakšno.
Alfini JTD-ji naj nebi bili problematični.
Pa glede porabe dizel ali benzin.Napisano že večkrat;pomembno je število km,ki jih delaš;pri dizlu moraš računat na možnost turbine,šob,loput ipd,kar pri benzinarju ni takšen ali sploh ni problem.
In sedaj odločitev glede na vse...ali prišparat nekaj na tankanju ob možnosti večje cene okvare kasneje?
Sam imam sedaj že 4-tega dizla;z nobenih omembe vrednih težav;razen da mi je v 320d zabilo sesalno loputo.
Je pa pri dizlu še bolj pomembno kaj kupiš,kako ti voziš in kako vzdržuješ.
In če ni skrivnost...do kakšnega zneska kupuješ alfo GT...če ni skrivnost?
Pa če bo šla laguna...je alga GT edina opcija?
lp tdk
p.s.Pa kot sem že napisal...na alfa forum poglej,sem prepričan,da boš našel vse,kar te zanima,pa tudi uporabniki oz. poznavalci alf so zelo OK in ti bodo tudi o konkretnem avtu(npr. link) povedali kakšno.
Saj že celi čas samo o tem raziskujem na internetu.Na izbiro nimaš nevem kaj na avtonetu.Iščem pa tam za okoli 8 tisočakov.Ja kaj drugega razen alfe gt mogoče bi še prišel v poštev peugeot 406 cupe.Mene moti tudi to,da laguna ima od opreme vse kaj si človek lahko zamisli,te alfe pa nimajo niti četrt stvari.
model! ti folk prek interneta sprašuješ kako naj svojo ženo prepričaš o nakupu avta za oba... z njo se pejt pogovort ne pa druge sprašvat 

"There is no plan B, only another plan A."
Ritchey Watanabe
Group B rally driver...the ballsiest creature alive!
Group B rally spectator.....the craziest creature alive!
To je blo napisano bolj za hec,mene zanima vaše mnenje okrog tega avta.Saj sem že veliko prečital in tudi veliko so mi povedali ,ampak upam,da lahko tudi tu vprašam za vaše mnenje.Saj upam, da stem ni nič narobe.Speedie napisal/-a:model! ti folk prek interneta sprašuješ kako naj svojo ženo prepričaš o nakupu avta za oba... z njo se pejt pogovort ne pa druge sprašvat
ne za mnenje ni nč narobežižekrs napisal/-a:To je blo napisano bolj za hec,mene zanima vaše mnenje okrog tega avta.Saj sem že veliko prečital in tudi veliko so mi povedali ,ampak upam,da lahko tudi tu vprašam za vaše mnenje.Saj upam, da stem ni nič narobe.Speedie napisal/-a:model! ti folk prek interneta sprašuješ kako naj svojo ženo prepričaš o nakupu avta za oba... z njo se pejt pogovort ne pa druge sprašvat

"There is no plan B, only another plan A."
Ritchey Watanabe
Group B rally driver...the ballsiest creature alive!
Group B rally spectator.....the craziest creature alive!
Evo je že pri hiši.Alfa GT 1,9 jtd l2004 12 mesec.500E sem zbil ceno zaradi lufta v sprednjih vilicah in puščal je olje na glavni gredi pri vstrajniku.Vse napake sem odpravil razen ene vilice, ki jih bom dobil jutri in pol zamenjam.
Zamenjal sem še olje v motorju, menjalniku in zavorno ter vse filtre.Turbino sem pregledal in je brez lufta.Od znotraj je kot nov brez bilo kake praske.Od zunaj na laku pa se najde kaj.Vožnja je presenetljivo lepa brez bilo kakega črička,nad kaj sem presenečen.Lega odlična in avto je od znotraj nenormalno tiha.Glede porabe pa tak.Z ženo sva se vračala po avtocesti in sva vozila od 118 do 122km/h in doma je moj clio kazal 7,3 alfa pa 5,1.Slike jutri naložim.
L.P:
Zamenjal sem še olje v motorju, menjalniku in zavorno ter vse filtre.Turbino sem pregledal in je brez lufta.Od znotraj je kot nov brez bilo kake praske.Od zunaj na laku pa se najde kaj.Vožnja je presenetljivo lepa brez bilo kakega črička,nad kaj sem presenečen.Lega odlična in avto je od znotraj nenormalno tiha.Glede porabe pa tak.Z ženo sva se vračala po avtocesti in sva vozila od 118 do 122km/h in doma je moj clio kazal 7,3 alfa pa 5,1.Slike jutri naložim.
L.P:

.jpg)